Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 150
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
U Ciebie teraz jest 3 kompania 6 pluton(!!!!) 4 pojazd.

W sumie przy normalnym odliczaniu by się zgadzało ale niemiaszki nie miały 6 plt w składzie kompanii pancernej. Dodatkowo znalazłem zapis, iż taki nr mógł funkcjonować w ramach pułku i sam zapis byłby w miare zgodny. Jako przykład nr 546 i 548 ze składu SS-Pz.Rgt 1: w skrócie 5 kompania a nr wskazują na 2 i 4 wóz plutonu. Tylko nie za bardzo orjęntuję tu się w kolorach. Bo sama wyeksponowana 6 mogła zmieniać kolor w zależności od plt a reszta nr pozostawała bez zmian. Kur... ci Niemcy to wiedzieli jak sobie życie umilać. Już sie pogubiłem. Ale to futurystyczny pojazd i może niemiaszki w innej rzeczywistości wprowadzili 6 plt.

Napisano
A to ze 6 kompani nie bylo to ja wiem i dlatego dalem te wykrzykniki

No ja wczoraj byłem wcięty ale ciebie to jeszcze chyba trzyma bo wkoncu byla mowa o plt a nie kompanii. A teraz czas na zasłużone piwko po pracy.

Napisano

To jest wash?

Pościeraj jeszcze go trochę z dużych powierzchni.

Napisano

Ścieraj patyczkiem do uszu nasączonym wamodem do emali albo terpentyną, bo strasznie ściemniał.

Napisano
20120719_122354.jpg Ale właśnie tak robie i tylko jasne elementy dostają kontrastu a tam gdzie ciemna farba kolor nabrał czerni. Jak mój samochód gdy za długo nie odwiedzam myjni.
Napisano

Już wygląda dobrze, zacieki się wtopiły w bryłe kolorów. Jednakże gąski podczas montażu się rozpadły i po pracach wyglądają tragicznie wręcz. Utraciły całe swoje ułożenie. Myśle nad demontażem i montowaniu ogniwek od nowa.

Napisano

Kurde model prawie gotowy, jedynie gąski się do niczego nie nadają. Więc pytanie jak najbezpieczniej je rozkleic i usunąć z nich farbe?

Napisano

Jakie te gąski. Farbę najlepiej się usuwa zmywaczem wamodu.

Napisano

Gąski z ogniwek. Szlak je trafił podczas zakładania na układ jezdny, rozeszły się w kilku miejscach i całkowicie utraciły swój dopasowany wygląd i nawet nie moge ich połączyć do kupy. Szlak mnie powoli trafia.

20120722_213626.jpg

I jedynie z tej strony wyglądają w miare.

Napisano

Wyszła trochę ciemna.Poza tym bardzo ładnie wygląda acz trochę szkoda,że sf.