MartiniOCP Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Lambo uważam za skończone. Kilka słów o modelu. Jak na fujimi, zestaw składa się bardzo dobrze. Oczywiście, jest trochę roboty ze szpachlowaniem dołków na nadwoziu, pasowaniem elementów takich jak koła, ale, ogólnie, jak macie ochotę na dosyć mocno rozbudowany model to na prawdę polecam. Z większych problemów wymienię ostateczne zakładanie karoserii na podwozie. Wloty powietrza, a dokładniej - nazwijmy je - kanały dolotowe zahaczają o chłodnice. Albo jesteście jak Chuck i ryzykujecie mocne powyginanie całości, albo można spróbować lekko ściąć same chłodnice - powinno być łatwiej. Ze swojej pracy jestem (znowu!) raczej średnio zadowolony. Chodzi głównie o lakier, któremu do ideału sporo brakuje. Akty głupoty również miały miejsce, np. ściąganie na siłę pomalowanej/ polakierowanej maski z patyczka. W rezultacie porobiły się delikatne dołki na jej powierzchni. Z drugiej strony, nie byłem przygotowany na tak mocne związanie przez CA (akurat zastosowałem nowy klej) Poza tym, ramki okien - mało schludnie. Mogłem poświęcić im więcej czasu. Dekielki w felgach - tutaj akurat naklejki miały spory problem, żeby się dobrze rozłożyć a były obficie zmiękczone. Jest tego jeszcze trochę Zdjęcia: pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Kolejny wspaniały pojazd Twojego autorstwa ! GRATULACJE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Można śmiało powiedzieć że od kilku modeli należysz do najlepszych. Niema się do czego przyczepić. Gratuluję modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Można śmiało powiedzieć że od kilku modeli należysz do najlepszych. Gość wie co pisze, podpisuje się też po tym, ale sie doczepie...... Pas bezpieczeństwa od strony kierowcy jest nienaturalnie ulożony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Sam nie wiem kolego Martini. Nie chcę bruździć, ale powiem szczerze, że jak tak na niego patrzę, to średnio mi się widzi Niby wszystko ok. Schludne wykonanie, całkiem ładna polerka,elegancko wykończone wnętrze i efektowna komora silnika. No ale efekt końcowy zamkniętego Countach'a jakiś taki plastikowy. Może to te strasznie płaskie (jakby wprasowane) kalkomanie, może co innego naprawdę nie wiem. Wiem tylko tyle, że w porównaniu z Twoimi ostatnimi pracami, ta Lamborka wypada tak na szkolne 4- Może to po prostu "nie Twoja" maszyna. Tylko proszę nie bij Bardzo jestem ciekaw jaki wózek będzie następny ? Pozdrawiam Kornik P.S. Może zdjęcia w plenerze rzuciłyby na niego nieco korzystniejsze światło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 4 Lipca 2012 Autor Share Napisano 4 Lipca 2012 Dziękuje wszystkim za komentarze. Cieszę się, że model zrobił pozytywne wrażenie, ale równocześnie zgadzam się z opinią kornika, że coś tu jest jednak nie do końca zapięte na ostatni guzik. Może to grubość powłoki, może dosyć zabawkowy charakter wersji Walter Wolf, która nawet w realu wygląda trochę plastikowo , a może połączenie tych wszystkich czynników. Miałem nadzieję zrobić wersję mniej "kreskówkową", mianowicie, model lp500 QV, ale w ostatnim momencie koleżanka zwróciła mi uwagę na brak silnika w tym modelu! Model za 150zł, wszystko uchylane, i taki babol... To spowodowało, że lambo idą w odstawkę a ja zajmę się chyba Ferrari 328gts. Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Na bieżąco obserwowałem warsztat, ale się nie wypowiadałem, więc wypowiem się tu. Bardzo fajny samochód. Kilkukrotnie przeglądałem fotki chcąc się do czegoś przyczepić , ale znalazłem tylko tylne światła. Na lewym czerwona farba zajmuje mniejszą powierzchnię, niż na prawym. Czy Walter Wolf "od" tego Lambo to ten sam, który prowadził zespół F1 w latach 70.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 4 Lipca 2012 Autor Share Napisano 4 Lipca 2012 Ten sam:D Ta wersja była specjalnie zrobiona "pod" niego. Dzięki. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Mnie się podoba i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Witaj! Jeśli chodzi o wykonanie i o twoją pracę to należy wyrazić pełen podziw Co do wspomnianego wrażenia zabawkowości to mi sie wydaje, że "Kanciak" już po prostu tak ma, dość niecodzienny samochód z dość niecodzienną bryłą więc obojętnie kto i obojętnie jak by nie zrobił tego modelu to i tak to wrażenie by pozostało. To moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 4 Lipca 2012 Share Napisano 4 Lipca 2012 Piękna model! Jestem pod wrażeniem wykonania, a śledziłem cały warsztat ;) Ja mam tylko pytanie :P Jaką farbą malujesz czarny mat ? Bo wygląda to jak by ta farba była trochę za gęsta? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 4 Lipca 2012 Autor Share Napisano 4 Lipca 2012 Dzięki. W przypadku tego modelu, czarny to vallejo air i, miejscami, puszka motip'a. Rzeczywiście, gdzieniegdzie przesadziłem z grubością powłoki. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 Może i jest trochę zabawkowy ale i tak piękny Na mnie i tak największe wrażenie robi wycieraczka,rzadko się widzi taką przeróbkę, no i oczywiście kolektory, których i tak tu nie widać ale jak na warsztacie to zobaczyłem... Z niecierpliwością czekam na kolejny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 Model bardzo ładny. jedyne co mi sie nie podoba to chyba to ze jest troche za wysoko, przydałaby się lekka gleba ale cuż. Ładnie pomalowane wnętrze, kalki też dobrze położone. Wycieraczka też fajnie wyszła. Na prawej tylnej lampie to na białym takie czerwone to się rozmazało czy jakoś dziwnie zdjęcie wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi