Marcin M. Napisano 6 Marca 2014 Autor Share Napisano 6 Marca 2014 A dziękuję, wszyscy zdrowi. Aktualnie etap malowania dupereli - głównie listwy ozdobne srebrnym humbrolem 99. Jak skończę ten etap, pokażę efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 13 Marca 2014 Autor Share Napisano 13 Marca 2014 Siemacie Panowie i Panie! wnętrze przeszło kretowanie i podkładowanie, kolory będą inne, zwłaszcza jeśli chodzi o fotele. A jednak pierwsza myśl była najlepsza i powróciłem do poprzedniej koncepcji. Myślałem, czy by nie podkreślić szczegółów washem, ale sidolux bardzo źle się układał na matowej powierzchni, za chorobę nie mogłem uzyskać gładkiego podłoża. Dotknąłbym tylko washem - katastrofa murowana; jednak przerzucę się na lakier w spraju. Dałem pigmenty - różne odcienie pomarańczowych i rdzawych. Dzięki temu tapicerka wygląda na używaną, jednakże nie steraną za bardzo. Zostawić tak, czy coś zmienić? Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Wyglądają dobrze, ale czegoś im brakuje. Zadaj sobie pytanie z jakiego materiału mają być - jak coś materiałowego czy może lekko zmęczona skóra? Jak to drugie to przydał by się satynowy lakier ;) Poza tym - zapowiada się naprawdę obiecująco ;) Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 Jeszcze jakiś brązowy/czarny wash na to by się przydał, od tak lekko przybrudzić, bo wygląda odrobinę płasko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 14 Marca 2014 Autor Share Napisano 14 Marca 2014 Jeszcze jakiś brązowy/czarny wash na to by się przydał, od tak lekko przybrudzić, Nie da rady, nie byłoby washa, tylko nieregularne plamy i zacieki. Poprzednim razem tak miałem. Zadaj sobie pytanie z jakiego materiału mają być - jak coś materiałowego czy może lekko zmęczona skóra? Używam humbrola 62, znaczy skóra mat. Ale po pomalowaniu kojarzy mi się to od początku z welurem bardziej czy innym aksamitem, niż skórą. Pomieszałem karminowy z białym i poprzecierałem gdzieniegdzie: Wyszło mi w niektórych miejscach wyślizgane, a o to mi chodziło. Nie chcę przegiąć z brudzeniem, więc na tym poprzestanę. Poza tym - zapowiada się naprawdę obiecująco ;) Dzięki, staram się. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Dla mnie bomba W życiu bym tak nie zrobił (nie potrafię ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 15 Marca 2014 Share Napisano 15 Marca 2014 No. To teraz wygląda to znacznie lepiej ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 21 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2014 Do stu tysięcy zaschniętych humbroli! Postanowiłem po dłuższej przerwie zająć się dopieszczaniem karoserii w fordzie, a tu taki pasztet: Albo farba do malowania listew niezbyt rozmieszana była, albo maskowanie taśmą do bani, albo jedno i drugie. Dość powiedzieć, że rzadkie przeciekło na błotnik. No cóż. Miała być limuzyna, ale że nie jestem szpecem od polerki itp., to zrobię go na kubańczyka, z przebiegiem 300 tys. km. Będzie okazja znów pobawić się blaszką, olejami i washem. Kolor kasty zmienię. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Szkoda kurczę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi