Skocz do zawartości

Malibu SS Revell/Monogram 1/24

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dla chwilowego odpoczynku od lotnictwa postanowiłem podziałać w cywilach. A oto wyniki mojej początkowej dłubaniny:

36f4166543791763m.jpg

d42ebff8fa388d5dm.jpg

3a29b79b2376ecf4m.jpg

295d13f61368ed6dm.jpg

Foto pudełka:

6w3f61e6djo9wgk8m.jpg

Napisano
no powiem ze fajniutki silniczek.. czekamy na wiecej

Jutro foty wnętrza!

Napisano

No proszę proszę...

Zauważyłem, że od jakiegoś czasu kolega Deco zagląda do cywilki, ale o relację z budowy Hot Roda Cię nie podejrzewałem

Powodzonka!

Pozdrawiam,

Przemo

Napisano

Silniczek musze przyznać ładny ...I model bardzo ciekawy. Czekam w takim razie na pozostałe fotki i oby wszystko szło jak należy. Pozdrawiam

Napisano

Super idzie, widzę powodzonka.

Napisano
No proszę proszę...

Zauważyłem, że od jakiegoś czasu kolega Deco zagląda do cywilki, ale o relację z budowy Hot Roda Cię nie podejrzewałem

Powodzonka!

Pozdrawiam,

Przemo

Na swoim koncie mam już dwa samochody ten jest trzeci. Chciałem odpocząć od lotnictwa. Więc zabrałem się za ten samochód . Chciałem wypróbować na nim nowe techniki takie jak flock i detale fototrawione . Ale wszystko an fotkach później.

Napisano

To taka mechata tkaninka, podobna troche do aksamitu, tylko bardziej jakby szorstka. Wyklada sie nim jakies pudeleczka na bizuterie, piora wieczne, szkatulki itd... Wiesz, o co chodzi, nie?

Napisano
Hej,

Sorry, ale czy moglbys mnie oswiecic i napisac co to jest flock? Moze naucze sie czegos nowego

Dzieki pozdrawiam,

Marudek

Majek ci to dokładnie wyjaśnił! Ja użyłem flocka do wykonania wycieraczek!

Napisano

Nowe fotki:

2e60cd03d52bffa8.jpg

2f2399c76fe3a0e0m.jpg

2eb7068c9ea5529bm.jpg

Flock wyszedł mi ok jak na pierwszy . Model jest testowy wiec próbuje na nim nowe techniki. "Pedały" gazu itp są fototrawione z zestawu detail mastera.

Napisano

Fajny modelik szykuje się Popraw fotel kierowcy bo jest przekrzywiony.

Napisano
jakies dzikie te wnętrze jak do muscle cara?/

Takie ma być brakuje jeszcze tylnej kanapy i deski rozdzielczej. Wnętrze muszę jeszcze pomalować lakierem satynowym bo za bardzo się błyszczy.

Fajny modelik szykuje się Popraw fotel kierowcy bo jest przekrzywiony.

Spróbuje to zrobić ! Jest tam mało miejsca pewnie będzie trzeba trochę przyciąć i poszlifować ale to drobnostka .

Fotki deski i kanapy jutro.

Napisano

Fajnie, fajnie , fajnie! Te chromy będą się fajnie prezentować. Koła z resztą też. Jeszcze jak będą zderzaki i rury wydechwe to ten model będzie czadowy

Napisano
Fajnie, fajnie , fajnie! Te chromy będą się fajnie prezentować. Koła z resztą też. Jeszcze jak będą zderzaki i rury wydechwe to ten model będzie czadowy

Też mam taką nadzieje!!

• 1 month later...
Napisano (edytowane)

Kolejne foty z budowy po dość długiej przerwie spowodowanej potrzebą zakupu lakieru satynowego i robieniem T-34. Miałem już zaczynać P-40 , ale postanowiłem wrócić do Malibu. Wnętrze pokryte lakierem satynowym . Widać pełno drobinek flocka na ściankach ponieważ trochę się rozsypały po całym wnętrzu podczas przenoszenia na miejsce fotografowania jak wiadomo łatwo to można usunąć więc to zrobię . Jutro czeka mnie malowanie kasty .

075eb903f34d9916.jpg

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/43d9824b4e454e5a.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5b95be2bb98f43a9.html

Edytowane przez Gość
  • 1 month later...
Napisano

Fotka zrobiona dawno ale zapomniałem ją wrzucić . Okularki są z zestawu Interior Junk Detail Mastera .

19b76f67c8d6f97e.jpg