czak45 Napisano 20 Września 2012 Autor Share Napisano 20 Września 2012 Wosiek masz rację. Dzięki za prace jaka wykonałeś przy tych fotkach. Mi też proporcje tego czołgu od początku nie pasowały. Tyle tylko, że nie tak dokładnie jak ty zbadałem sprawę. Teraz już nie będę tego zmieniał - tyle projektów czeka w kolejce ;) Ale mam nadzieje, że może wątek ten przyda sie innym użytkownikom forum i to dzięki Twojemu zaangażowaniu. Mówia, że kocha się mimo wszystko A tak na marginesie dodam, że współczesne produkty modelarskie przyzwyczaiły mnie do lenistwa pod względem sprawdzania proporcji i nie pomyślałem, że kiedyś mogły być one tak bardzo zachwiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Malo wspolczesne - to ma ok 25 lat pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 23 Września 2012 Autor Share Napisano 23 Września 2012 Malo wspolczesne - to ma ok 25 latpzdr Pioter albo ja źle napisałem albo ty źle przeczytałeś ostatnie zdanie Model sklejony w 90% klejem CA. Prawie gotowy do malowania, ale robiłem jeszcze kilka fotek żeby sie nad całością zastanowić i zobaczyć co fotografie uzewnętrzniły. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 6 Października 2012 Autor Share Napisano 6 Października 2012 Czołg pomalowany. Zrobiłem też coś w rodzaju czarnego washa olejnego. Dla pozyskania kalkomanii musiałem kupić zestaw Ace ADGZ. Podczas robienia washa upewniłem się, że model ma bardzo fajną fakturę pancerza. Szczególnie widać to na otwartym włazie dowódcy. Ciekawe czy to celowy zbieg producenta, czy tylko przypadek technologiczny? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 No...bardzo fajnie.Fakt -fakturka widoczna doskonale. ADGZeta będzie kolega robił?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 A czemu nie malowałeś krzyży od maski? Przecież mogłeś zrobić prostą maskę z taśmy maskującej. Ja już tak robiłem i muszę powiedzieć, że super wychodzi - bardziej naturalnie. No i nie trzeba się pitolić z setami i solami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 7 Października 2012 Autor Share Napisano 7 Października 2012 A czemu nie malowałeś krzyży od maski? Przecież mogłeś zrobić prostą maskę z taśmy maskującej. Ja już tak robiłem i muszę powiedzieć, że super wychodzi - bardziej naturalnie. No i nie trzeba się pitolić z setami i solami. Jakoś tak zbiegły się w czasie chęć posiadania ADGZeta z potrzebą kalkomanii z tego samego zestawu i go kupiłem. Nie zwróciłem uwagi na koła i będę go teraz musiał zrobić zagrzebanego w błocie gdzieś w Rosji. Model "zapigmentowany" Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Bardzo ładnie, trochę rażą te "pionowe" gąsienice z przodu, ale podejrzewam, że nic na to nie mogłeś poradzić. Niemniej, ogólnie wyszło super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Fajnie się w tej trawie prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 10 Października 2012 Autor Share Napisano 10 Października 2012 Panowie praca zakończona. Dzięki za wszystkie podpowiedzi i sugestie: viewtopic.php?f=81&t=34983 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi