Seb Napisano 15 Lipca 2012 Autor Share Napisano 15 Lipca 2012 Kilka znalazlem w monografiach AJ pres bez zimu. np tylko z brazowym kamo z 509 bat. Monografia AJ-Pressu to zło, absolutnie nie opieraj się na niej ! Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 ok czyli czeka mnie nastepny zim, ale teraz juz z ataku nie bede bral tylko sam zrobie. trzeba sie tylko bedzie nad ustrojstwem do robienia zastanowic, czy te maszynki z AFV sa dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 15 Lipca 2012 Share Napisano 15 Lipca 2012 Kółek nie polecam, ale w komplecie jest stempel i nim bardzo ładnie wychodzi. Poszukaj na forum, jest kilka wątków w których robiono zimmerit ręcznie - również w tygrysach i z maszynkami AFV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 16 Lipca 2012 Share Napisano 16 Lipca 2012 Bardzo dobrze ci idzie, oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Lipca 2012 Autor Share Napisano 19 Lipca 2012 Tygrys dostał zimmerit i lufę: Szkoda, że Atak nie pomyślał, że ktoś może chcieć wykonać wersję dowodzenia. Trzeba zaślepić otwór na km w wieży, zaślepić otwory pod lewarek z prawej strony, a wyciąć z lewej. Trzeba też wyciąć miejsca na mocowanie tuby na zapasowe anteny. Lufa jest tylko włożona luzem, na razie krzywo i tu kolejny zgrzyt. RBmodel nie robi luf dedykowanych Dragonowi tylko Tamiyi ! Przez to mamy problem z prawidłowym osadzeniem lufy w osłonie. Lufa jest za krótka, ale z tym łatwo można sobie poradzić, trzeba tak wypełnić osłonę, żeby lufa wystawała na odpowiednią długość. Gorzej wygląda sprawa z symetrycznym osadzeniem jej, przy podstawie lufa jest ścięta w stożek i lata we wszystkie strony w osłonie. Ale poradzę sobie i z tym. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Widzę,że kolejny piękny tygrys się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Zazdroszcze tepa pracy, zobaczylem cos u Ciebie na zdjeciu co mnie ciekawi. Na wiezy sa po bokach wizjery nie przykryte zimmeritem. Jak go bedziesz na nie teraz zakladal. GS czy szpachla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Lipca 2012 Autor Share Napisano 19 Lipca 2012 Na wiezy sa po bokach wizjery nie przykryte zimmeritem. Jak go bedziesz na nie teraz zakladal. GS czy szpachla? Jest zimmerit, przypatrz się dobrze. W komplecie są żywiczne wizjery, te na modelu trzeba usunąć. Ale takie pierdoły wykańczają: I na modelu: I takie refleksyjne pytanie. Czy ktoś nie wie przypadkiem, czemu w żadnym modelu późnego Tygrysa Dragona nie znajdziemy km-u przeciwlotniczego ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Wydawalo mi sie ze nie ma, faktycznie chyba jednak sa. Ja u siebie przykleilem zimmerit zanim sie zorientowalem ze sa dodane te elementy. Teraz jak juz mam przylkejony zim to ciezko bedzie u mnie szlifowac wiec bede pewnie nakladal w tych miejscach wlasny zim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Wychodziły Ci już lepsze te uchwyty na track holderach ;P te wydają sie za wąskie i troche za wysokie, ale może przez to że są za wąskie. No ale oczywiscie jak zwykle warsztat klasa ; ) tylko fotek skąpisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 23 Lipca 2012 Autor Share Napisano 23 Lipca 2012 Wychodziły Ci już lepsze te uchwyty na track holderach ;P te wydają sie za wąskie i troche za wysokie, ale może przez to że są za wąskie. No ale oczywiscie jak zwykle warsztat klasa ; ) tylko fotek skąpisz. No cóż, starzeję się, ale poprawiłem. Mała aktualizacja, osłony z demobilu (Aber, Eduard, Voyager) założone: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Tak się zastanawiam, skąd Ty masz te Tygrysy? Kupowałeś wcześniej? Dzisiaj trafić na takiego na Allergo za cenę niższą niż 400zł to już jakiś ewenement. Bacznie się przyglądam robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Pewnie choduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 23 Lipca 2012 Autor Share Napisano 23 Lipca 2012 Tak się zastanawiam, skąd Ty masz te Tygrysy? Kupowałeś wcześniej?Dzisiaj trafić na takiego na Allergo za cenę niższą niż 400zł to już jakiś ewenement. Pisałem wcześniej, jakieś 2, 3 lata temu udało mi się na Allegro kupić ten model razem z Friulami za 250 zł. Ceny jakie teraz osiąga ten model na akcjach, to już typowe ceny kolekcjonerskie. Pod względem modelarskim, nie jest wart dla mnie więcej niż 200 zł. Niestety był to ostatni Tygrys w magazynie, teraz albo znowu dłuższa przerwa w oczekiwaniu na ruch Dragona (od 6 lat mają w zapowiedziach wczesnego), albo Tygrys w wersji transportowej AFV. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 troche nie na temat ale tu cena jest ciekawa http://allegro.pl/cyber-hobby-6286-tiger-i-initial-tunisia-1942-43-i2510814920.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 23 Lipca 2012 Autor Share Napisano 23 Lipca 2012 troche nie na temat ale tu cena jest ciekawa http://allegro.pl/cyber-hobby-6286-tiger-i-initial-tunisia-1942-43-i2510814920.html Tak jak pisałem, wartość kolekcjonerska co przyznaje sam sprzedający. A akurat Magic Tracki to jeden z większych szajsów w przypadku Tygrysów. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Ogolnie magic tracki to syf, kurde co do aukcyjnego tygryska jak go wypuscili kosztowal 250-300zl. Odwala juz ludziom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Ogolnie magic tracki to syf, kurde co do aukcyjnego tygryska jak go wypuscili kosztowal 250-300zl. Odwala juz ludziom... Jakiś czas temu był taki na Allegro za 2000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 Gotowy do malowania: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 No to dawaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Lipca 2012 Autor Share Napisano 27 Lipca 2012 No to dawaj dalej No to dałem: Przed chwilą model został pokryty sido,puki upałów nie ma Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Czyli nie 007? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Lipca 2012 Autor Share Napisano 27 Lipca 2012 Czyli nie 007? A czemu tak sądzisz, bo kamo nie takie ? Już zadałem to pytanie na innym forum, ale powtórzę tu, bo tam nagle specjaliści zamilkli. Czy wg tego zdjęcia (wiki), moje kamo wygląda inaczej ? Ale masz rację, nie będzie "007", bo coś mi kalki Dragona nie pasują. Będzie "009", fajny kolor kalek, oczywiście co do malowania też można dyskutować, ale co tam. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Doskonale wiesz, że pod zdjęciach wraku nie da się stwierdzić jaki schemat malowania miał 007. Najczęściej stosowane różni się od Twojego -stąd pojawiło się moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Czyli nie 007? A czemu tak sądzisz, bo kamo nie takie ? Już zadałem to pytanie na innym forum, ale powtórzę tu, bo tam nagle specjaliści zamilkli. Nie martw się specjaliści się odezwą jak czołg będzie w galerii Jak na razie fajnie to wygląda czekam na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi