Seb Napisano 27 Lipca 2012 Autor Share Napisano 27 Lipca 2012 Doskonale wiesz, że pod zdjęciach wraku nie da się stwierdzić jaki schemat malowania miał 007. Najczęściej stosowane różni się od Twojego -stąd pojawiło się moje pytanie. Ok. Nie martw się specjaliści się odezwą jak czołg będzie w galerii Nie, nie, to było przy okazji fajnie zrobionego "007" PiterAts-a (tu na forum też jest ten Tygrys). Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Nie martw się specjaliści się odezwą jak czołg będzie w galerii Nie wiem czemu mieliby się nie odzywać, forum jest akurat dla wszystkich i nie służy do czepiania się tylko do przekazywania informacji miedzy innymi. Jeśli punktuję komuś co się nie zgadza w galerii to inni użytkownicy mogą później z tego skorzystać robiąc ten sam model żeby nie powielać tych samych błędów... Malowanie wyszło fajnie ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krz0011 Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Nie wiem czemu mieliby się nie odzywać, forum jest akurat dla wszystkich i nie służy do czepiania się tylko do przekazywania informacji miedzy innymi. Myślę, że chodziło raczej o to, że czasami gdy model jest jeszcze na warsztacie nikt nie zgłasza żadnych błędów, a gdy trafia do galerii nagle pojawiają się głosy że jednak coś jest jednak nie tak. A wtedy na poprawki jest już za późno, chyba że ktoś będzie bardzo zdeterminowany. Jednak zawsze błędy lepiej wytknąć przed malowaniem czy chociaż wstawieniem galerii, bo roboty na pewno będzie mniej, niż gdy pojazd jest już skończony Malowanie świetne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzerart Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 (edytowane) Dzięki za komplement (specjalista)! Wiesz jakoś nie mam czasu na przeglądanie wszystkich wątków w necie.. Chcesz zobaczyć w miarę poprawne kamo tego czołgu? Znajdź sobie pracę Roberta Doepp'a skąd ten szary kolor w miejscach uszkodzenia zimmeritu? pzdr Piotrek Edytowane 27 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Jakby nie patrzeć nie daleko pada jabłko od jabłoni. Fajne kamo gratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Lipca 2012 Autor Share Napisano 27 Lipca 2012 Dzięki za komplement (specjalista)! Wiesz jakoś nie mam czasu na przeglądanie wszystkich wątków w necie.. Chcesz zobaczyć poprawne kamo tego czołgu? Znajdź sobie pracę Roberta Doepp'askąd ten szary kolor w miejscach uszkodzenia zimmeritu? pzdr Piotrek "Specjaliści" to było do tych co wytknęli Tobie złe kamo. Malarsko bardzo podoba mi się Twój Tygrys. A co do koloru pod zimmeritem, to już tyle było wałkowane i to na tylu forach, że nie pytaj. Oczywiście jeszcze będę rozjaśniał. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzerart Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 No to zapewne wiesz, że zawsze kładziono 2 warstwy zimmeritu. I wiesz również, że zimmerit nie miał koloru szarego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Lipca 2012 Autor Share Napisano 27 Lipca 2012 No to zapewne wiesz, że zawsze kładziono 2 warstwy zimmeritu. I wiesz również, że zimmerit nie miał koloru szarego. Zdaje się, że pomyliłem nicki, bardzo podobne, tamten post był skierowany do autora "007". Co do zimmeritu to jak wspomniałem, temat był tyle razy wałkowany, że mam dość. A na pracach pro modelarzy można się wzorować, ale absolutnie nie można ich traktować jak pewnik merytoryczny. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzerart Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Jeśli masz własne zdanie to pogadaj ze wspomnianym wcześniej Robertem na temat 007. Myślisz, że jak to nazwałeś "pro modelarze" walą chałturę bez podparcia merytorycznego? Poza tym to, że owemu autorowi 007 na pwm wytknąłem zły kamuflaż to nobilituje do miana specjalisty? ps. to jest konto firmowe dlatego pomyliłeś nicki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Lipca 2012 Autor Share Napisano 28 Lipca 2012 Nicki pomyliłem z tej przyczyny: PiterAts - Panzerart. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Czy mógłbyś napisać jakie kolory użyłeś do kamuflażu? producent numer ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Lipca 2012 Autor Share Napisano 28 Lipca 2012 Czy mógłbyś napisać jakie kolory użyłeś do kamuflażu? producent numer ? Baza: Vallejo, green ochre - 70914 Zielony: Gunze, olive green - H405 Brąz: gunze, chocolate brown - H406 Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas315 Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 A Vallejo, green ochre - 70914 czymś rozjaśniałeś czy prosto z butelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 31 Lipca 2012 Autor Share Napisano 31 Lipca 2012 A Vallejo, green ochre - 70914 czymś rozjaśniałeś czy prosto z butelki? Prosto z butli, idealny kolor. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi