irizar Napisano 16 Lipca 2012 Share Napisano 16 Lipca 2012 Nie wiedziałem czy tą relacje zamieszczać. Ale jakoś tak dziwnie model robi się bez forum. Koncepcja malowania kabina zielona, rama czerwona Ral3020. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 16 Lipca 2012 Share Napisano 16 Lipca 2012 No to mojej już nie będzie smutno samej Ładny zestaw kolorystyczny. Ja przed budową kabiny i to chyba będzie najtrudniejszy etap. Jedną taką już mam --- 3-osiowy ciągnik jeszcze na plastykowych kołach, ale nie pamiętam jak tam szło z kabiną. Tobie kabina wyszła super. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 17 Lipca 2012 Autor Share Napisano 17 Lipca 2012 Dzięki , malowałem ramę, ale prawdopodobnie zdjęcia ramy będą dziś wieczorem, albo nawet w czwartek dużo zakamarków itp. Namysł malowania mnie nadszedł z pewnej angielskiej Scania chociaż jest 142M w razie czego nawet mam kalkomanie 142M. http://farm2.static.flickr.com/1122/4733429188_d83d4daba3.jpg Podobała mi się taka koncepcja i chrom pasuje do koloru czerwonego. Szkoda, że nie kupiłem kominów KFS. Spokojnie zrealizuje projekt 164L wena dziwnie czasem działa i ma się ochotę na coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 17 Lipca 2012 Share Napisano 17 Lipca 2012 Ładnie idziesz ;D Kolorki dobrze dobrane ;) Już jestem ciekaw końcowego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 18 Lipca 2012 Autor Share Napisano 18 Lipca 2012 Robota idzie do przodu: Pomalowana blenda na czarno do tego dam 4 halogeny. Scania otrzyma spoilery. Zakupiłem Volvo F12:D Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 18 Lipca 2012 Share Napisano 18 Lipca 2012 Kolorki ciekawe, dobry dobór kolorów. A tę angielską sckanie będzieśż odwzorowywał czy tylko kolorki? Powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 18 Lipca 2012 Autor Share Napisano 18 Lipca 2012 Kolorki i jakieś dodatki chromowane dam. Dziś zamontowałem 4 halogeny na blendzie. Jako jedyna będzie u mnie może bez naczepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maverick Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Albo mi się wydaje albo robisz miejsce na półce dla nowej scanii ;) bo zielono - biała z wywrotką wylądowała na allegro. Powodzenia i wytrwałości w kolejnej budowie bo zamierzenie ciekawie się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 19 Lipca 2012 Autor Share Napisano 19 Lipca 2012 Miejsca mam, ale pomysł brata, żebym zobaczył za ile mi pójdzie mniej więcej ten model (nikt nie powiedział, że muszę sprzedać) Spoilery wczoraj malowałem do 142. Zastanawiam się nad paskami chromowanymi na żeberka te co znajdują się na masce co myślicie o takim pomyśle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 jak narazie wyglada oki.Na drugiej fotce widac ze kabina cała do czyszczenia- sporo babrochów na niej.Mysle ze wodny 2000 załatwi sprawe.powodzenia w dalszej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 19 Lipca 2012 Autor Share Napisano 19 Lipca 2012 Dzięki Ja nie widziałem paprochów na kabince. Byłem zadowolony z takiego lakieru, że się tak ułożył. Ale czyszczenie i tak będzie musiało być na bezbarwny bo po bezbarwnym zmatowieje i będzie trzeba go przeszlifować. Jak będzie pogoda bo teraz chmury w kółko i pada to postaram się zrobić zdjęcia na dworze całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 20 Lipca 2012 Autor Share Napisano 20 Lipca 2012 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Elegancko Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 20 Lipca 2012 Autor Share Napisano 20 Lipca 2012 Elegancko Tak trzymaj Dzięki na weekend coś będę kombinował z podłogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Jutro biorę się za kabinę. Super to wygląda. Z czego ta blenda tzn reflektory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Bardzo ladnie i czysto, dobra robota Irizar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 Jutro biorę się za kabinę. Super to wygląda. Z czego ta blenda tzn reflektory Reflektory są z zestawu Truck accesories nr. 1. Dziękuje pewnemu modelarzowi który mi je przesłał. Podłoga tragedia dużo nadlewek itp. szlifowałem przez weekend i jeszcze jest do roboty. Spoilery szukam jakie mają rozwiązanie z mocowaniem w 1:1 bo Italeri daje tylko jedne mocowanie górne i spoiler trzeba przykleić do kabiny gdzieś to było już rozwiązane Dziękuje za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 No cześć. Moja podłoga była jakoś czysta. Mam pytanie - warto to brać ? jak myślisz http://allegro.pl/zlom-modelarski-kenworth-peterbilt-i2503201683.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 Mi by się nie przydało. Bo ja wole EU. I zależy czy ktoś lubi odremontowywać. Ale remont takiego trucka to ciężki żywot. Chociaż ten dumper ciekawy;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Halogeny na dachu zacne. Jak na razie wszystko w jak najlepszym porządku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 Ostatnią noc trochę popracowałem i tak jeszcze jest do roboty:) Wzorowałem się na Scania 143M Rud Sneepels: 1:1: 1:24: Jeszcze poprawki będę. Muszę gdzie nie gdzie psiknąć ramę bo prześwituje podkład Blaszka idzie do góry bo mocowanie przeszkadza trzeba zrobić dziurę i przeszlifować pilniczkiem. Wykonałem to z ramek, na początku chciałem z cyny , ale miałem nie odpowiednią średnicę cyny. Ramę będę psikał z całością czerwonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Świetnie to na razie wygląda ;) . Ładnie będzie wszystko współgrało. Aż mnie naszła ochota żeby moje "WOUW-y" podokańczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 Staram się jak mogę czasem nie zauważę i zdjęcia mi pokazują co jest nie tak. Pomalowałem silnik podkładem i niektóre elementy do silnika. Pokaże to w następnej aktualizacji. Jeszcze nie wiem jak pomalować silnik, ale zrobię go chyba żółtego. Dokańczaj warsztaty zapełnisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 Ogólnie mało się zmieniło, ale tak to wygląda w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Na szybie masz kalkę która powinna być na chlapaczu z tyłu ? Ja bym Cie namawial na waloryazację tylnej felgi - żeby ją odciac od piasty... i walnąć piastę na czerwono... bo jak patrze na takie felgi z tyłu to psuje cały efekt.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi