dawidpietrzak Napisano 22 Lipca 2007 Share Napisano 22 Lipca 2007 WITAM !!! Mam zamiar wykonać model SU-22 w skali1/48 firmy kopro. Licze na Waszą pomoc podczas budowy ;P W miarę postępu prac postaram się pisać co i jak itp. Jak na razie mam model i blachy Parta. Jak na tym etapie prac mam kilka pytań: 1.Wiecie może gdzie można dostac elementy żywiczne; dokładnie kabine Aires bo w Jadarhobby trzeba około 2 miesiecy czekac… 2.Potrzebuję również zestaw kalkomanii: napisy eksploatacyjne 3.Czy można kupić wózki do uzbrojenia oraz rosyjskie uzbrojenie wspolczesne bo widzialem ale w skali 1/72- bo widzialem kiedys na zdjęciu i nie wiem czy można kupic czy trzeba robic. 4. Czym najlepiej kleić elementy fototrawione z plastikiem?cyjanoakrylem? 5.Poszukuje numer Aeroplanu z Suczką. Zna ktoś adres www redakcji-o ile istnieje? Jak na razie to tyle pytań o resztę będę pytał w trakcie… Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 22 Lipca 2007 Share Napisano 22 Lipca 2007 No to ja zasiadam w pierwszym rzedzie, biore browarek w lapke i patrze. Polecam Ci relacje z budowy tego modelu autorstwa naszego forumowego kolegi Marka: viewtopic.php?t=955 A odpowiadacjac na pytania... Wiecie może gdzie można dostac elementy żywiczne?Sprobuj w Eduard PolskaEduard Polska Sp.z o.o. ul.Tęczowa 38 53-602 Wrocław tel/fax: 071-342 92 91 e-mail: eduard@eduard.pl Czy można kupić wózki do uzbrojenia oraz rosyjskie uzbrojenie wspolczesneHasegawa ma w swojej ofercie takie zestawy, rowniez w 48. Przynajmniej tak mi sie cos widzi, aczkolwiek nie jestem pewien, jezeli chodzi o rosyjskie/radzieckie uzbrojenie... Wiem na pewno, ze maja "junajtetstatejskie"... Czym najlepiej kleić elementy fototrawione z plastikiem?cyjanoakrylem?Dokladnie tak. Poszukuje numer Aeroplanu z Suczką. Zna ktoś adres www redakcji-o ile istnieje? http://www.altair.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil232 Napisano 23 Lipca 2007 Share Napisano 23 Lipca 2007 To ja również siadam w pierwszym obok Majka Z uwagą będe się przyglądał bo u mnie na warsztacie ten sam samolot tylko w 72jce, ale też z blaszkami parta. Ale ja jeszcze nie rozpoczynam relacji bo teraz walcze z fakturą modelu i ryje linie na nowo Normalnie KAPLICA Jak będe miał już co pokazać to też zaczne relacje. Jak będziesz może potrzebował jakiś zdjęć albo planów to mów, bo mam jakieś monografie w wersji elektronicznej na pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 23 Lipca 2007 Share Napisano 23 Lipca 2007 Model zacząłem robić rok temu i po miesiącu odłożyłem. Czeka na zapał, który gdzieś mi się zapodział. Czasem na niego spoglądam ale jeszcze nie czuję "mocy" do robienia. Mam za to sporo dokumentacji w wersji elektronicznej. Oczywiście mogę Ci wysłać wszystko jak masz pojemną skrzynkę. Napisz co najbardziej Cie interesuje bo naprawdę mam tego sporo. Oczywiście będę obserwował Twoje zmagania. Może obudzisz we mnie chęć dokończenia mojego modelu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidpietrzak Napisano 23 Lipca 2007 Autor Share Napisano 23 Lipca 2007 Dokladnie to chodzi mi o takie wózki: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8d8fda3e916f984b.html Co do tygryska HDL'u to dzwoniłem do producenta i mam dzwonic okolo pazdziernika bo obecnie nie maja i maja dodrukowac ale na jesieni dopiero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diego Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 Dokladnie to chodzi mi o takie wózki: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8d8fda3e916f984b.htmlCo do tygryska HDL'u to dzwoniłem do producenta i mam dzwonic okolo pazdziernika bo obecnie nie maja i maja dodrukowac ale na jesieni dopiero. Witam serdecznie, Rzeczywiscie, kalki do SU-22M4 (48010) HDLu sa chwilowo niedostepne, jednak np warszawskie IBG oraz Martola posiadaja jeszcze te kalki (jak równiez 48011 z napisami eksploatacyjnymi Su-17/22M4) na stanie. Pozdrawiam Diego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidpietrzak Napisano 25 Lipca 2007 Autor Share Napisano 25 Lipca 2007 Jak narazie to daję fotke modelu (heh na wszelki wypadek kupiłem dwa) i w dwóch mam główna szybke uszkodzona-lekko pekniętą i porysowaną-cóż już tak przyszły, bede musiał uciąć... Ale te przednie mam dobre więc z całej utnę tylnią tak aby nie poniszczyc tylniej i bedzie chyba dobrze jak nie to bedzie trzeba szukac kabinek... Jak narazie wycinam otwory w kadłubie i zbieram materiały do budowy. W dalszym ciagu poszukuje uzbrojenia - wpadły mi w ręce rakiety od miga29 od Academy-przydadzą się. Prace rusza pełną parą we wrześniu bo teraz wyjezdzam na wakacje. Pozdrawiam Kilka FOTEK: CAŁOŚĆ kadłub1 kadłub2 szybki uszkodzona szybka1 uszkodzona szybka2[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 ... i zbieram materiały do budowy Pod latarnia najciemniej viewtopic.php?t=1531 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidpietrzak Napisano 25 Lipca 2007 Autor Share Napisano 25 Lipca 2007 to wszystko mam juz na dysku zle moze okreslilem sie mowiac / piszac wlasciwie ,,materialy" chodzi mi o czesci tj. kabina,folie alu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Ziober Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 W AeroPlanie 5/6 2002 masz nie tylko pełną dokumentację zdjęciową, ale jeszcze przy okazji będziesz wiedział co i jak się nazywa i do czego służy - prawie 1000 zdjęć detali i wiele przykładów różnych malowań + info o zestawach do waloryzacji. Pozdrawiam A. Ziober Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi