Kosynier Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 White Spirit Talensa bywał w Empikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Hm, właśnie mi ktoś zasugerował ,abym sprawdził w sklepach takich jak Nomi itp, w dziale farby. Tam też bym mógł znaleźć czy nie ? Bo już naprawdę nie mam pomysłu. Szukam i szukam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mnih Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Jak nie możesz nigdzie znaleźć to zamów przez neta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2012 (edytowane) A czy white spirit dulux też się nada ? Edytowane 24 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 I możliwe, że spirytus mineralny można dostać w jakimś markecie przemysłowym - ale nie jestem pewien. oczywiście, że mozna. duluxa na przykład. s tym ze on nadaje sie wyłącznie do mycia pędzli Kilka postów wyżej jest odpowiedz na twe pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2012 A czy do nakładania kalek konieczne są te płyny set i sol ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Dla mnie osobiście ten set to jakas lipa ,natomiast sol jest bardzo przydatny chociaż przy kalce z Masrecrafta poległ i musiałem zmywacza wamodu użyc do jej położenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Kalkomanie mam to teraz chwila, prawdy poprawić coś jeszcze w tym modelu ? Czy coś? I Czy w ogóle wykorzystać to co kupiłem, czy czekać na coś lepszego, bo te modele to obraz nędzy i rozpaczy ? PS.Gdzieś widziałem receptę, na ten płyn SOL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Ehh początki to zawsze obraz nędzy i rozpaczy oraz kapitalizmu sowieckiego. Jednakże od czegoś trzeba zacząć. Ja w chwili obecnej wykonuję swój 3 model na tym forum. Pierwsze dwa - masakra. Tygrys na honorowym miejscu bo 1 a e-75 flakpz tester czynności modelarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2012 No to idę, nakładać kalki, ;) Ciekawe czy ten sposób, da taki efekt ;) A mogę wiedzieć co z tymi armatami ? Też nie pokrywać ich sidoluxem ? Przed Washem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Jeśli są błyszczące to nie musisz, ale na wszelki wypadek sprawdź na jakimś niewidocznym miejscu modelu, czy wash nie reaguje z farbą, ja kiedyś robiłem washa olejnego i white spirit zrobił mi białe przebarwienia na Pactrze, więc z washem AK też bym nie ryzykował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2012 OK;) Ale czy ten white spirit jest konieczny ? Bo z tego co rozumiem, to on jest używany tylko wtedy gdy chcemy zmyć nadmiar washu, wiem że to ryzykowne, ale gdybym nakładał mało, i jeszcze póki mokre wacikami ściągał. Czy to dobry pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Wash musi się związać w szczelinie bo jak mokry to zetrzesz i nic z tego nie będzie. A ma on ją wypełnić. A nadmiar trzeba czymś usunąć white spiryt lub terpentyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2012 O ;) No to jutro szukam, terpentyny coś czuję że znajdę ją szybciej niż ten white spirit ;) Dzięki ;) Kiedyś, gdzieś widziałem temat, i ktoś tam podał receptę na płyn SOL, podobno to ocet rozcieńczony z wodą, Chyba że coś pokręciłem, bo już nie pamiętam. Czy to wypali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 terpentyna jest zdecydowanie bardziej 'agresywna' moze uszkodzic powierzchnie sidoluksu Niekoniecznie... cały czas używam terpentyny na sidolux i nigdy nie miałem z tym problemu. Ani kalki ani sidolux... nawet farba nie ucierpiała pod jej wpływem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 25 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Byłem i nic. Nigdzie ... Już nie wiem co robić.. A Albo kupię terpentynę, albo white spirit w sklepie modelarskim, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Terpentyna balsamiczna jest ok, tak jak ci Janusz pisze u mnie też z nią nic złego się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 25 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Hihi;) Szukałem po sklepach, a nie spytałem w najbardziej prawdopodobnym z nich. Dziś poszedłem do sklepu i ;) Udało mi się zwrócić ten płyn do pigmentów ;) I przy okazji dostałem lakier matowy pactre a przy okazji dowiedziałem się że white spirit jest tam i to po 6 złotych, a nie tak jak myślałem że po 18,50, no ale niestety coś za coś dostawa dopiero za tydzień A za tydzień to już będzie tylko w myślach No ale cóż, życie .. ;) Jakoś to będzie nałożę w końcu kalkomanie, położę sidolux, przy okazji pomaluje figurki, bo raz już się wziąłem, no i nie za dobrze było , farba w ogóle nie chciała się trzymać figurek.. i nie dałem rady na szczęście figurki ocalone, dzięki szybkiej interwencji pod kranem Także, już wkrótce prześlę zdjęcia, jak to będzie wyglądać z kalkami, na pewno doda troszkę realizmu. Jakoś trzeba spędzić te ostatnie dni tychże wakacji ;) Być może już worki zrobię. I ustawię je tam, gdzie ma być diorama. Na razie jeszcze się zastanawiam, a na tą chwilę, wykonam jedynie prowizorycznie podstawki do tych modeli pobawię się troszkę. No i zobaczymy. No nie wiem, szczerze to mam wątpliwości, czy te modele wykorzystać na dioramę ? Czy jeszcze troszkę poćwiczyć z modelami, a potem wsiąść się za dioramy. No nie wiem. Zobaczymy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 najpierw może pokaż co zrobiłes bo od 13 stron nie było żadnego zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2013 Witam, po długiej przerwie wracam do pracy. Cały sprzęt jest już na miejscu, teraz to wszystko ogarnąć ;) Niedługo zdjęcia z postępu prac. Wszystkiego dobrego w nowym roku ;) =Działa zostały już ostatecznie poprawione i wykończone. Myślę że wyglądają już lepiej. Udało mi się pomalować 2 figurki przez półtorej godziny efekt. No jak na takie małe duperele całkiem dobry. Jutro z rana postaram się dodać zdjęcia. Dobrej nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2013 Tak, wyglądają póki co Paki, I 2 figurki. Myślę że są dobrze pomalowane są te miejsca gdzie ładuję się pociski ? Jeśli wszystko będzie ok. Rozumiem że mam położyć lekko sidolux. A następnie Wash ;) Lakier Mat i pigmentacja ? Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Myślę że są dobrze pomalowane są te miejsca gdzie ładuję się pociski ? Powinny być w kolorze kamuflażu i ewentualnie przetarte srebrnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2013 Dzięki ;) Czyli armaty już skończone, figurki też już na ukończeniu, teraz mam to wszystko wysmarować Sidoluxem tak ? Przed Washem. Ile to tak mniej więcej musi schnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Cześć. Tak na szybko: PAK40 ma za bardzo wysuniętą osłonę/pancerz ( http://www.lonesentry.com/articles/ttt07/pak40.html) Jeśli to drugie działko to PAK 36/37 to lufa jest za bardzo wciśnięta... ( http://tr.wikipedia.org/wiki/3,7_cm_PaK_36 ) Ogólnie zdjęcia bardzo kiepskiej jakości i mało co widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polee Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2013 O matko faktycznie, W Pak 37 lufę opanowałem.. ale Pak 40 to już chyba tylko na złom tak ?.. A nie jednak oglądając pudełko oraz instrukcję, to właśnie tak ma to wyglądać w tym Pak 40 tak więc chyba jest dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi