templess Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 Hej Marcin . Wszv3ystko nabiera wyglądu. Do Koszałkowa jeszcze tydzień, to zmień koniecznie kolor na zaworach. Mają być mosiężne a nie miedziane. Są stanowczo za ciemne, no i...miedziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 18 Maja 2013 Autor Share Napisano 18 Maja 2013 Mają być mosiężne a nie miedziane. Są stanowczo za ciemne, no i...miedziane. Wina zdjęć Mnie się właśnie wydają dla odmiany za jasne, a na zdjęciach wyglądają jak pomarańczowe (zwłaszcza zamki). Planuję zastosować popularną metodę postarzania , żeby przełamać tę jaskrawość. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 Ja poproszę z sokiem. A tak naprawdę to te pojazdy były bardzo nie dokładnie zrobione. Ja pamiętam jeden jak u nas stał pod Baobabem. Moi krajanie wiedzą gdzie to jest. Kibicuje temu "pojazdowi". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Weź wydrukuj kartkę z kostką brukową w odpowiedniej skali i nikt się nie kapnie że to nie oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Maja 2013 Autor Share Napisano 22 Maja 2013 Witajcie! Wszystkie bebechy, nie bez trudności umieściłem na swoim miejscu, butli nie wklejałem na stałe, bo i po co? Dodałem trochę rdzy w rynnie spustowej i na butli z CO2: Wodowskaz jest prosty, tylko na zdjęciu tak wygląda. Dziurkowany blat zmieniłem na malowany metalizerem: Ja poproszę z sokiem. Się robi panie szefie! Żywica zabarwiona humbrolem 1322 (pomarańczowym), po prawej 1 kropla na 1.5 cm3, po lewej 4 krople na 1.5 cm3. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 Marcinie, wszystko fajnie idzie, ale te blaty (oba) kompletnie mi nie pasują. Wyglądają trochę jakbyś się spieszył z robieniem ich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 Dzięki szefie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 23 Maja 2013 Autor Share Napisano 23 Maja 2013 Czołem! Skrzynka zaworowa gotowa, butla podpięta i podmalowana, drzwi założone: Blat wersja 3.0, grubszy polistyren, inna technologia montażu; jutro polerka: Jutro kończę, galeria po Koszalinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 Eligancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 23 Maja 2013 Autor Share Napisano 23 Maja 2013 Ale co żem zdrowia stracił... Dekiel musiałem przemalowywać, bo klejem zabrudziłem. Jednak dobrze, że się przekonałem do Pactry, szybko, łatwo i przyjemnie, z humbrolami walczyłbym do emerytury, a i tak takiego efektu bym nie osiągnął. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 witam ,wracają wspomnienia fajnie wygląda jedno ale jak pamiętam w okręgu do mycia szklanek były cztery otworki które myły szklankę reszta super tylko postawić FERDKA KIEPSKIEGO ARNI44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Maja 2013 Share Napisano 24 Maja 2013 Marcinie, kawał dobrej roboty. Dobrze że poprawiłeś ten blat bo jakby nie patrzeć to jest to najbardziej rzucający się w oczy element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 25 Maja 2013 Autor Share Napisano 25 Maja 2013 Witajcie!!! Wszystko na swoim miejscu, podoklejane, wypolerowane: Eligancko Dobrze że poprawiłeś ten blat bo jakby nie patrzeć to jest to najbardziej rzucający się w oczy element. Dzięki, chłopaki za miłe słowa. Sam doszedłem do wniosku, że będę musiał zmienić ten blat, zwłaszcza że oczekiwałem ważnej przesyłki. W ostatniej chwili, wczoraj, doszła Przepiękne szklaneczki, 3 sztuki, wykonane przez kolege gryzu'a; szczęki nie mogłem znaleźć jak je zobaczyłem. Prosiłem go o trzy stożki ścięte, a dostałem prawdziwe literatki z epoki Ramka ze sklepu za 5 zł i papier wodny 600 jako podstawka: KONIEC !!! I jest za piętnaście siódma*), to jeszcze zdążę na pociąg do Koszalina, parafrazując słowa klasyka. *) no prawie Marcin M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Maja 2013 Share Napisano 25 Maja 2013 Mam nadzieję że zgarnięcia jakąś nagrodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 25 Maja 2013 Share Napisano 25 Maja 2013 A w jakiej kat. to będzie pojazdy wojskowe kołowe czy pojazdy cywilne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 28 Maja 2013 Autor Share Napisano 28 Maja 2013 Mam nadzieję że zgarnięcia jakąś nagrodę. Byli lepsi, ale wstydu nie przyniosłem! imek46, wystawiłem go w pojazdach cywilnych, wszak koła miał Ale my tu gadu - gadu a nie wiecie że... Dziś pijecie na koszt firmy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 29 Maja 2013 Share Napisano 29 Maja 2013 Mam nadzieję że zgarnięcia jakąś nagrodę. Byli lepsi, ale wstydu nie przyniosłem! imek46, wystawiłem go w pojazdach cywilnych, wszak koła miał Ale my tu gadu - gadu a nie wiecie że... Dziś pijecie na koszt firmy!!! To teraz dopiero mówisz Zdobyłeś coś w Koszalinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 29 Maja 2013 Share Napisano 29 Maja 2013 Zaglądałem tutaj czasami, bo temat ciekawy. Model oglądałem w Koszalinie, robi bardzo pozytywne wrażenie. Gratuluję pomysłu i wykonania. Jeśli chodzi o ewentualne nagrody to myślę że ciężko będzie przebić się w konkurencji z błyszczącymi autami i ciężarówkami. Ale czy czasami większej satysfakcji nie przynosi autorowi sam fakt, że wielu oglądających zatrzymuje się i ogląda z zaciekawieniem nasz model. A przecież obok tego modelu nie można przejść ot tak sobie. Przyciąga wzrok i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Maja 2013 Autor Share Napisano 29 Maja 2013 Witajcie! Ale czy czasami większej satysfakcji nie przynosi autorowi sam fakt, że wielu oglądających zatrzymuje się i ogląda z zaciekawieniem nasz model. Rzekłeś. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi