Konrad C Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Witam! Już nie chciałem mieszać w temacie wspólnym. Mój "Hannibal" przeszedł transformacje po tym jak to się okazało, że nijak się ima do rzeczywistości. Zmyłem farbę z niego i jak na razie będzie z malowaniu "Honky Tonk". A oto kolejne etapy malowania: Kolejny M4A1 DV będzie właśnie w malowaniu "Hannibal" - tym razem już poprawnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Powiem tak, malowanie mi się podoba. Musiałbym jednak sobie teraz w głowie te wszystkie Shermany poukładać aby dojść do jakiegoś ładu który jest który. Wydaje mi się, że tematy wspólne wprowadzają straszne zamieszanie i utrudniają śledzenie konkretnego modelu. Dobrze więc, że otwierasz nowy temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Ja też już się pogubiłem,który jest który. Nie zmienia to faktu,że malowanko jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Zje**łeś!! Kurde szkoda tak dobre malowanie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Powiem tak, malowanie mi się podoba. Musiałbym jednak sobie teraz w głowie te wszystkie Shermany poukładać aby dojść do jakiegoś ładu który jest który. Wydaje mi się, że tematy wspólne wprowadzają straszne zamieszanie i utrudniają śledzenie konkretnego modelu. Dobrze więc, że otwierasz nowy temat. Ja też już się pogubiłem,który jest który. Nie zmienia to faktu,że malowanko jest super. Dzięki A oto małe sprostowanie. Mam dwa M4A1 DV i jednego M4 FireFly. Pierwszy M4A1 DV był pomalowany tak: Efektownie ale po dokładniejszym przejrzeniu zdjęć Shermanów operujących w Sycylii wyszła jedna wiekla kupa. Nie te kolory, nie ten rozkład plam, nie te brudzenie. Jako, że takiego czegoś nie toleruję zmyłem model, pomalowałem go od początku i wygląda teraz tak: Malowanie jakie na nim wykonam to "Honky Tonk". W czasie mycia farby w w/w modelu, zakupiłem następnego M4A1 DV, który nie jest jeszcze złożony i będzie on nosił malowanie 'Hannibal" ale tym razem poprawne. A do M4 FireFly mi części brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 13 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Miała być przerwa spowodowana wyjazdem na Słowację ale postanowiłem zapakować mój warsztat i modele, poszukam jeszcze w okolicy kompresora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Miała być przerwa spowodowana wyjazdem na Słowację ale postanowiłem zapakować mój warsztat i modele, poszukam jeszcze w okolicy kompresora. Jak dla mnie to jest coś niesamowitego co robisz z tymi modelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Więcej kurzu i zacieków jak dojdą oznaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Jak można robić ten sam typ czołgu ? Oczywiście był to żart. Dobra robota. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Szermanofil kurna...ale nic to - dłub,maluj,czaruj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Z czego robiłeś paski do mocowania narzędzi? Czołgutek wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Świetnie już wygląda Konrad. Przewidujesz "bogate" syfienie podwozia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Jak można robić ten sam typ czołgu ?Oczywiście był to żart. Dobra robota. Pzdr Co więcej powiem, że mam ochotę na kolejne M4. Szermanofil kurna...ale nic to - dłub,maluj,czaruj. Spokojnie, w składziku leży Mark od Emhara. Z czego robiłeś paski do mocowania narzędzi? Czołgutek wygląda super. To elementy fototrawione, były już w pudełku. Świetnie już wygląda Konrad. Przewidujesz "bogate" syfienie podwozia? Nie przewiduje błota, jeżeli o to pytasz. Kiedyś po błoceniu kolejnego modelu uznałem, efekt końcowy mi się nie bardzo podoba a modele na tym tracą, co innego jakieś lekkie błoto. Brudzenie podwozia skończyłem, dojdzie po bokach kurz ale to po oznaczeniach. Tylko nie mogę zebrać do kupna tych masek Montexu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Świetna robota, zresztą jak zawsze. Kurzenie wyszło super, szczególnie dobrze prezentuje się na ostatnim zdjęciu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi