tadeusz6514 Napisano 14 Listopada 2012 Autor Share Napisano 14 Listopada 2012 Właściwie o co chodzi model został pomalowany aerografem kilka razy by jakiekolwiek niedokładności usunąć do ostatecznego pomalowania jeszcze długo (brak maskowania) a ciągle słyszę o złym pomalowaniu modelu , wiem że niektóre osoby denerwuje ilość modeli czy może coś innego , bo nie wiem a jeśli są niedokładności to proszę o konkrety a nie docinki T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 Właściwie o co chodzi model został pomalowany aerografem kilka razy by jakiekolwiek niedokładności usunąć Czy to jest właściwe, modelarskie podejście do usuwania niedoskonałości powierzchni ??? Że niby co, gruba warstwa farby ma zakryć szpary i ślady klejenia? Dobre do ostatecznego pomalowania jeszcze długo (brak maskowania) a ciągle słyszę o złym pomalowaniu modelu Jakiego maskowania? W kilku wątkach pokazałeś, przykro mi ale dość niechluje wykończenie modelu co niweczy cały Twój trud włożony w ich budowę. Tak mi się wydaje że lepiej by było kupić jakieś podobne i zwaloryzować. Wtedy może nie tracił byś tyle czasu na robienie kółek a poświęcił go na efekt końcowy. Przykro mi ale nie przemawia do mnie taka argumentacja, takie podejście. Nie przemawia do mnie i wielu innych. wiem że niektóre osoby denerwuje ilość modeli czy może coś innego To jest śmieszne, że niby co? Ludzie Ci zazdroszczą ilości szkaradełek na półce? Zrób jeden ale tak by szczęka opadła to wtedy ludzi zdenerwujesz że tak nie potrafią. Starczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Konkrety są takie że nie umiesz przed malowaniem odłuścić i wyczyścić powierzchni i zdjęcia są za słabe by powiedzieć coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 16 Listopada 2012 Autor Share Napisano 16 Listopada 2012 To jest do wyeliminowania i jeszcze coś bo widzę że jest tego coraz mniej (oczywiście uwag) mam pomysł bo niektórzy mają problem ze zdjęciami ,postaram się poprawić jakość a jeśli ktoś nie może z tych zdjęć które są wystawione wyczytać to niech nie komentuje całości mojej pracy . Abrakadabra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2013 Widelwagen następny pojazd z kolekcji V2 wraz z dodatkową rakietą w opakowaniu . następna operacja to malowanie wszystkich modeli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Co się z tą rakietą stało?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 20 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2013 Dzięki - faktycznie nie zauważyłem że w tej skali to będzie źle wyglądać już poprawiam , co do drugiego pytania rakieta jest taka sama jak wcześniejsza tylko ma plandekę i dla tego tak głupio wygląda . Proszę o uwagi na temat moich prac gdyż na tym etapie można je jeszcze poprawić .Za konkretne uwagi DZIĘKUJĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kula5nw Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 rozumiem, że opony też będziesz poprawiał, bo ich bieżniki wyglądają tak strasznie postrzępione....że... , zdjęcia już robisz lepsze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 tadeusz6514 -----> powiem krótko, nic tak mnie nie rozwesela jak poczytanie lub obejrzenie fot ktoregokolwiek z twoich warsztatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 Ciągle Ci się nie chce NIESTETY wykańczać powierzchni i szczegółów. No ale według Twojej teorii 15 warstw farby to pokryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2013 Dawid a morze dokładniej poiszesz o co Ci chodzi - bez szyfrów , o jakie szczegóły chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2013 Dawid a morze dokładniej poiszesz o co Ci chodzi - bez szyfrów , o jakie szczegóły chodzia co do wcześniejszego wpisu cieszę się że jestem w stanie jeszcze kogokolwiek tak rozbawić -proszę o szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 Dawid a morze dokładniej poiszesz o co Ci chodzi - bez szyfrów , o jakie szczegóły chodzi Bez szyfrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 Jak dla mnie to wszystko jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 a co do wcześniejszego wpisu cieszę się że jestem w stanie jeszcze kogokolwiek tak rozbawić -proszę o szczegóły litości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2013 Myślę, że to jest do poprawienia - czy jeszcze coś ?Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi