Adrianowro Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Kolejny z pokrak - powstał wczoraj przy okazji oglądania filmu "Serenity" Mech jest teoretyczna odpowiedzią na angielskie zbiorniki na frontach I WW. Użyte eksperymentalnie podczas wiosennej ofensywy Ludendorffa , osiągnęły lokalne sukcesy...... O modelu : kadłub będzie posiadał dwa ramiona - nie zdecydowałem czy na obu będą gatlingi czy na jednym miotacz płomieni. Zamierzam dodać na nogach jakiś kółek z paskami klinowymi, jeszcze nity itp. Oczywiście będzie cała scenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Miotacz i Gatling - będzie rzeznia...Co to za nity??Znaczy się z czego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Hej To nie mój cyrk i nie moje małpy. Ale z niekłamaną przyjemnością oglądam Twoją robotę Pozdrowionka ZzB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 18 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Miotacz i Gatling - będzie rzeznia...Co to za nity??Znaczy się z czego?? Szpilki... Będzie rzeźnia jak by mi się udało zrobić płomień , który mam w głowie ale nie wiem jak to w praktyce wyjdzie Uprzedzę wszelkie pytania , nogi będą modernizowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Kolejny świetny projekt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Znowu dziecku klocki zaanektowałeś ? W końcu zwącha, że mu roboty przestają chodzić. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 18 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Znowu dziecku klocki zaanektowałeś ? W końcu zwącha, że mu roboty przestają chodzić. Pozdrawiam, Marcin. Hehheheheh dziecko jest na etapie Duplo i jeszcze nie kuma że robot poszedł na przemiał (UFFF) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 18 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2012 CD.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Co to za zasobnik na plecach? Sprawia wrażenie mało pancernego. A może tylko to tak wygląda przed malowaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Co to za zasobnik na plecach? Sprawia wrażenie mało pancernego. A może tylko to tak wygląda przed malowaniem... Daj spokój, to kocioł parowy, coby maszyna krocząca kroczyła Swoją drogą, drogi autorze, muszę Cię przestrzec- etap "Duplo" kończy się zaskakująco szybko ;) Ale pomysł fajny. Dodałbym kilka przewodów z metalowych strun do gitary, ewentualnie druciku o odpowiedniej średnicy. Jakie będzie malowanie? Tigermeet ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Płomień można robić z waty. Czekam na więcej bo wiem ze warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 1 Października 2012 Autor Share Napisano 1 Października 2012 Czekając na części mechanizmów zegarkowych , zacząłem opancerzać nogi - mają być styrane ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 Zrób płomień. Tu masz mały tutorial: www.armorama.com/modules.php?%20op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=1816 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 21 Października 2012 Autor Share Napisano 21 Października 2012 Zrób płomień. Tu masz mały tutorial: www.armorama.com/modules.php?%20op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=1816 Się spróbuje Dzisiaj powstawał napęd nóg - brakuje jeszcze trochę do jego wykończenia... Mam juz wizję podstawki - będzie na wpół mechaniczny szkop i walczący o życie herbaciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 Super. Ale masz rozrzut historyczny - od WWI do Fantasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 21 Października 2012 Autor Share Napisano 21 Października 2012 Wstępny zarys scenki ... I jedna z figur ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 23 Października 2012 Autor Share Napisano 23 Października 2012 Powoli kształtuje się scenka, zaletą jest to że mech ma w pełni ruchome nogi co pozwoli mi bez problemu ustawić go w jakieś ciekawej pozie , a potem usztywni się kolanka klejem ... Spróbuje też zrobić płomień z miotacza mecha ,że niby odpiera atak brytola. Hybrydowy szkop jest na etapie pasowania protezy rączki , plecaka z amunicją do protezy ... Tak styropian jest krzywy ale i tak to zniknie jak obkleję do końca balsą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Pojechałeś!!! po czym masz taaakie wizje??!! gratukacje za pomysłowość i wykonanie!!A na młodzież uważaj bo ani się obejrzysz jak zacznie ci podbierać modele!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 23 Października 2012 Autor Share Napisano 23 Października 2012 Po ciastkach ORERO Córka ma na razie to gdzieś Syn dopinguje i kradnie figurki zwierzaków z pudełka oraz groźnie pokazuje że ojciec ma uważać na żyletki bo będzie AUĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Jak będziesz robił ten płomień to zrób jakoś krok po kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 23 Października 2012 Autor Share Napisano 23 Października 2012 Jak będziesz robił ten płomień to zrób jakoś krok po kroku. Spróbuje w dwóch opcjach , to co Ty podałeś i swój pomysł z żelem valejlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 30 Października 2012 Autor Share Napisano 30 Października 2012 Ogólny zarys scenki TAK WIEM lewa dłoń Skutek gapienia się w TV i klejenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 Oj, żeby się protezka na tym brytolskim nocniku nie omsknęła Ciekawie się zrobiło, oby udało się wszystko bezproblemowo doprowadzić do szczęśliwego finału. Skądżeś wytrzasnął Taką sympatyczną czaszkę? Własny odlew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Października 2012 Share Napisano 31 Października 2012 Iście "piekielna" scenka się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 31 Października 2012 Share Napisano 31 Października 2012 Aaaalle steampunk...już lubię tego Germana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi