Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kolejny z pokrak - powstał wczoraj przy okazji oglądania filmu "Serenity"

Mech jest teoretyczna odpowiedzią na angielskie zbiorniki na frontach I WW.

Użyte eksperymentalnie podczas wiosennej ofensywy Ludendorffa , osiągnęły lokalne sukcesy......

O modelu :

kadłub będzie posiadał dwa ramiona - nie zdecydowałem czy na obu będą gatlingi czy na jednym miotacz płomieni.

Zamierzam dodać na nogach jakiś kółek z paskami klinowymi, jeszcze nity itp.

Oczywiście będzie cała scenka

DSC05279.jpg

DSC05285.jpg

DSC05286.jpg

DSC05287.jpg

DSC05288.jpg

• Odpowiedzi 50
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hej

To nie mój cyrk i nie moje małpy.

Ale z niekłamaną przyjemnością oglądam Twoją robotę

Pozdrowionka

ZzB

Napisano
Miotacz i Gatling - będzie rzeznia...Co to za nity??Znaczy się z czego??

Szpilki...

Będzie rzeźnia jak by mi się udało zrobić płomień , który mam w głowie ale nie wiem jak to w praktyce wyjdzie

Uprzedzę wszelkie pytania , nogi będą modernizowane...

Napisano

Znowu dziecku klocki zaanektowałeś ? W końcu zwącha, że mu roboty przestają chodzić.

Pozdrawiam, Marcin.

Napisano
Znowu dziecku klocki zaanektowałeś ? W końcu zwącha, że mu roboty przestają chodzić.

Pozdrawiam, Marcin.

Hehheheheh dziecko jest na etapie Duplo i jeszcze nie kuma że robot poszedł na przemiał (UFFF)

Napisano

Co to za zasobnik na plecach? Sprawia wrażenie mało pancernego. A może tylko to tak wygląda przed malowaniem...

Napisano
Co to za zasobnik na plecach? Sprawia wrażenie mało pancernego. A może tylko to tak wygląda przed malowaniem...

Daj spokój, to kocioł parowy, coby maszyna krocząca kroczyła

Swoją drogą, drogi autorze, muszę Cię przestrzec- etap "Duplo" kończy się zaskakująco szybko ;)

Ale pomysł fajny. Dodałbym kilka przewodów z metalowych strun do gitary, ewentualnie druciku o odpowiedniej średnicy. Jakie będzie malowanie? Tigermeet ?

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Napisano

Się spróbuje

Dzisiaj powstawał napęd nóg - brakuje jeszcze trochę do jego wykończenia...

DSC05807.jpg

DSC05805.jpg

DSC05803.jpg

DSC05802.jpg

Mam juz wizję podstawki - będzie na wpół mechaniczny szkop i walczący o życie herbaciarz

Napisano

Powoli kształtuje się scenka, zaletą jest to że mech ma w pełni ruchome nogi co pozwoli mi bez problemu ustawić go w jakieś ciekawej pozie , a potem usztywni się kolanka klejem ...

Spróbuje też zrobić płomień z miotacza mecha ,że niby odpiera atak brytola.

Hybrydowy szkop jest na etapie pasowania protezy rączki , plecaka z amunicją do protezy ...

Tak styropian jest krzywy ale i tak to zniknie jak obkleję do końca balsą...

DSC05817.jpg

DSC05814.jpg

DSC05813.jpg

DSC05818.jpg

Napisano

Pojechałeś!!! po czym masz taaakie wizje??!! gratukacje za pomysłowość i wykonanie!!A na młodzież uważaj bo ani się obejrzysz jak zacznie ci podbierać modele!!

Napisano

Po ciastkach ORERO

Córka ma na razie to gdzieś

DSC05643.jpg

Syn dopinguje i kradnie figurki zwierzaków z pudełka oraz groźnie pokazuje że ojciec ma uważać na żyletki bo będzie AUĆ

Napisano
Jak będziesz robił ten płomień to zrób jakoś krok po kroku.

Spróbuje w dwóch opcjach , to co Ty podałeś i swój pomysł z żelem valejlo.

Napisano

Oj, żeby się protezka na tym brytolskim nocniku nie omsknęła Ciekawie się zrobiło, oby udało się wszystko bezproblemowo doprowadzić do szczęśliwego finału. Skądżeś wytrzasnął Taką sympatyczną czaszkę? Własny odlew?