pan_piotrek Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Taki trochę drugowojenny ten zimowy kamuflaż ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Września 2012 Autor Share Napisano 22 Września 2012 Taki trochę drugowojenny ten zimowy kamuflaż ;) Tak się wydaję bo mało kto robi współczesne zimówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Słabo to wygląda niestety jak by ci obiektyw zaparował niezbyt to realistycznie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Września 2012 Autor Share Napisano 22 Września 2012 Niestety na ten moment nie mam oświetlenia, warsztat mam wręcz plenerowy. Zdjęcia robione z fleszem dlatego to dziwnie wygląda. Za tydzień będę już u siebie to wszystko się znów unormuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Niestety ale postęp wstecz Szkoda całej pracy nad modelem i zniszczeniem dobrego efektu kiepskim malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Września 2012 Autor Share Napisano 22 Września 2012 No dobrze ale powiedz co jest źle to poprawię, pamiętaj że to jest dopiero 40% prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Zimowe kamo na leopardzie powinno wyglądać mniej więcej w tym stylu: Z tego co słyszałem oficjalne instrukcję są takie żeby zielone części kamuflażu przemalowywać na biało. Oczywiście od tej reguły są odstępstwa, ale mniej więcej powinny to być białe plamy na standardowym kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Września 2012 Autor Share Napisano 22 Września 2012 Siemasz Piotrze. Ja robie sf, daaawo juz przy modelu nie zaszalalem i teraz najwyzsza pora. Robie totalnie kontrowersyjny projekt kompletnie artystyczny. Czas najwyzszy sie pobawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Ogólnie te białe kamo zimowe nie pasuje do tego leosia, mogłeś mu jakiegos łosza dać, i bardziej postarać sie o te zimowe kamo, no i przybrudzic go troszkę, żeby to realniej wygladało.Po prostu w ogóle nie wygląda jak zużyty pojazd, a te kamo wręcz przeciwnie. Dałeś wogóle lakier matowy? Bo satyna średnio tam pasuje jeśli jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Września 2012 Autor Share Napisano 23 Września 2012 Przecież model nie jest skończony, to co teraz widać to 35%. Jeszcze przed nim wiele zabiegów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Czekam na artystyczny syf ,jesli chcesz zaszalec to bedzie ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 Na razie wygląda na zaszroniony, czyli efekt zimowy osiągnięty Zobaczymy co wyjdzie jak dojdą pozostałe procenty wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Września 2012 Autor Share Napisano 24 Września 2012 Jutro jak dobrze pojdzie dostanie już łosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 I jak tam Rafał wymodziłeś coś? Ciekaw jestem jak to będzie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Września 2012 Autor Share Napisano 26 Września 2012 I jak tam Rafał wymodziłeś coś?Ciekaw jestem jak to będzie wyglądać. Kurde no na razie nic, zbytnio czasu nie mam chyba dopiero w weekend coś zmodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Września 2012 Autor Share Napisano 27 Września 2012 Ogólnie model hobby bosa to tragedia, połowy części nie opisali gdzie wkleić, części są kompletnie bez szczegółu, zero spasowania. Dobrze że już połowa roboty za mną. Od jutra płukanki wasze biedronki czipingi itp. itd. Od jutra także będą profesjonalne fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Rafałku nie narzekaj są gorsze firmy i modele nie jest żle jak podkreślisz dobrze detal to będzie cacy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Września 2012 Autor Share Napisano 27 Września 2012 Rafałku nie narzekaj są gorsze firmy i modele nie jest żle jak podkreślisz dobrze detal to będzie cacy . Zgadza się dodatki swoje zrobią, choć miałem moment zwątpienia przy tym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Cóż jeszcze jakbyś go zostawił w 3 kolorach(nawet z miękkimi przejściami)mogłbyś fajnie go wykończyć a teraz bez urazy ale wygląda jak zamrożony,tak patrzę na ten model nie bardzo wiem co chcesz osiągnąć ale rób dalej zobaczymy(mam wrazenie że nie przemyślałeś tego malowania do końca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Września 2012 Autor Share Napisano 27 Września 2012 Zawsze zimówki robię podobnie nie ważne czy to II wojenne czy wpółcześniaki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Najlepiej wyląda Panzer i Bt ,jeśli dążysz do takiego efektu jak w teciaku i Stugu gdzie to nie wygląda dobrze wręcz fatalnie(zero realizmu)to już nawet nie jest kontrowersyjne po prostu kiepskie(chyba pierwsze w zimowym wdzianku).Nie gniewaj się ale widziałem kilka dobrych modeli w twoim wykonaniu m.in teciak i BT,Pathera z Kurska czy Jaga ta z cegłami ale to jest spory krok w tył i rozumiem to że chcesz spróbować nowej techniki(zakładam że tak jest)według mnie to nie jest dobra droga ale zrobisz jak będziesz uważał to Twój model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Września 2012 Autor Share Napisano 27 Września 2012 Krytyka mile widziana choć i tak stug moim zdaniem ma najlepsze malowanie zimowe i najwięcej pracy włożonej. Jutro wyprowadzka na stancje z tym całym tałatajstwem.... będzie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Liczę że ładnie wyszykujesz Leosia bo warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 dasz washe, filtry i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Września 2012 Autor Share Napisano 29 Września 2012 Jestem już u siebie na stancji (nareeeszcieeee) powoli ogarniam warsztat zwykły i fotograficzny choć mam braki, nie mam kartek b1 białych i czarnych. Przez jeb**ną unie europejską nie mogę kupić żarówek 150W i nie wiem jak doświetlić model... kilka fotek porządniejszych od poprzednich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi