Skocz do zawartości

[RS] Leopard 2A6M CAN [HB][1:35]

Dumo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 137
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Niestety na ten moment nie mam oświetlenia, warsztat mam wręcz plenerowy. Zdjęcia robione z fleszem dlatego to dziwnie wygląda. Za tydzień będę już u siebie to wszystko się znów unormuję.

Zimowe kamo na leopardzie powinno wyglądać mniej więcej w tym stylu:

bw_camo_winter-3b.jpg

Z tego co słyszałem oficjalne instrukcję są takie żeby zielone części kamuflażu przemalowywać na biało. Oczywiście od tej reguły są odstępstwa, ale mniej więcej powinny to być białe plamy na standardowym kamo.

Siemasz Piotrze. Ja robie sf, daaawo juz przy modelu nie zaszalalem i teraz najwyzsza pora. Robie totalnie kontrowersyjny projekt kompletnie artystyczny. Czas najwyzszy sie pobawic

Ogólnie te białe kamo zimowe nie pasuje do tego leosia, mogłeś mu jakiegos łosza dać, i bardziej postarać sie o te zimowe kamo, no i przybrudzic go troszkę, żeby to realniej wygladało.Po prostu w ogóle nie wygląda jak zużyty pojazd, a te kamo wręcz przeciwnie. Dałeś wogóle lakier matowy? Bo satyna średnio tam pasuje jeśli jest.

I jak tam Rafał wymodziłeś coś?

Ciekaw jestem jak to będzie wyglądać.

Kurde no na razie nic, zbytnio czasu nie mam chyba dopiero w weekend coś zmodze.

Ogólnie model hobby bosa to tragedia, połowy części nie opisali gdzie wkleić, części są kompletnie bez szczegółu, zero spasowania. Dobrze że już połowa roboty za mną. Od jutra płukanki wasze biedronki czipingi itp. itd. Od jutra także będą profesjonalne fotki.

P1030815.JPG

P1030816.JPG

Rafałku nie narzekaj są gorsze firmy i modele nie jest żle jak podkreślisz dobrze detal to będzie cacy .

Zgadza się dodatki swoje zrobią, choć miałem moment zwątpienia przy tym modelu

Cóż jeszcze jakbyś go zostawił w 3 kolorach(nawet z miękkimi przejściami)mogłbyś fajnie go wykończyć a teraz bez urazy ale wygląda jak zamrożony,tak patrzę na ten model nie bardzo wiem co chcesz osiągnąć ale rób dalej zobaczymy(mam wrazenie że nie przemyślałeś tego malowania do końca)

Najlepiej wyląda Panzer i Bt ,jeśli dążysz do takiego efektu jak w teciaku i Stugu gdzie to nie wygląda dobrze wręcz fatalnie(zero realizmu)to już nawet nie jest kontrowersyjne po prostu kiepskie(chyba pierwsze w zimowym wdzianku).Nie gniewaj się ale widziałem kilka dobrych modeli w twoim wykonaniu m.in teciak i BT,Pathera z Kurska czy Jaga ta z cegłami ale to jest spory krok w tył i rozumiem to że chcesz spróbować nowej techniki(zakładam że tak jest)według mnie to nie jest dobra droga ale zrobisz jak będziesz uważał to Twój model.

Krytyka mile widziana choć i tak stug moim zdaniem ma najlepsze malowanie zimowe i najwięcej pracy włożonej.

Jutro wyprowadzka na stancje z tym całym tałatajstwem.... będzie ciekawie

Jestem już u siebie na stancji (nareeeszcieeee) powoli ogarniam warsztat zwykły i fotograficzny choć mam braki, nie mam kartek b1 białych i czarnych. Przez jeb**ną unie europejską nie mogę kupić żarówek 150W i nie wiem jak doświetlić model... kilka fotek porządniejszych od poprzednich.

11.JPG

12.JPG

13.JPG

14.JPG