Skocz do zawartości

Nadrzewny Sopwith F.1 Camel 1/48

Adrianowro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W ramach powstającego projektu grupowego na temat latających wielbłądów(inne forum) , pragnę przestawić warsztat mojego pierwszego szmaciaka

Inspiracje realne....

PlaneTree.jpg

Trees-And-Buildings-19.jpg

Trees-And-Buildings-1.jpg

AMER%23850.jpg

Do zabawy zamierzam wykorzystać zestaw Eduarda...

8055_Sopwith_F1_Camel_RNAS.jpg

INBOX

http://www.mojehobby.pl/products/Sopwith-F.1-Camel-R.N.A.S..html

Dodatkowo ambulans RPM i figurki Eduarda.....

Jak zwykle nie wiem co wyjdzie na końcu

• 1 month later...

Podstawka jest - drzewo jeszcze nie zamontowane na stałe .... docelowo pod drzewem ma być ford ambulans i "ratownicy"

DSC05798.jpg

Wstępne umiejscowienie wraku ...samolot będzie miał urąbane z jednej strony oba płaty ...w założeniu ma widać bebechy skrzydła .

DSC05799.jpg

DSC05800.jpg

Drzewo jest na etapie rozkładania gałęzi do coraz mniejszych, potem wikol...+ dodanie najmniejszych gałązek ...

Na samym końcu pokryje i ukształtuje korę i gałęzie albo miliputem albo czeską glinką

samoutwardzalną ....

DSC05801.jpg

Mimo wszystko drzewo jest za gęste co do proporcji samolot drzewo jest raczej ok,ciekaw jestem czy będziesz robił jakieś uszkodzenia powypadkowe np.rozdarte miejscami płotno.

Oczywiście

Camel utraci po jednej stronie oba płaty tak aby wyszły bebechy skrzydeł . itp.

A może zlikwidować trochę gałęzi w miejscu gdzie wleciał samolot. Na zdjęciach widać że połamane leżą na ziemi a wkoło samolotu nie ma takiego gąszczu. Zostaw może jedną grubszą gałąź która będzie podtrzymywać samolot w odpowiedniej pozycji (takie podparcie skrzydła) a reszta na ziemię. Wydaje mi się, że wtedy latawiec będzie bardziej widoczny i wyjdzie niejako na pierwszy plan.

A może zlikwidować trochę gałęzi w miejscu gdzie wleciał samolot. Na zdjęciach widać że połamane leżą na ziemi a wkoło samolotu nie ma takiego gąszczu. Zostaw może jedną grubszą gałąź która będzie podtrzymywać samolot w odpowiedniej pozycji (takie podparcie skrzydła) a reszta na ziemię. Wydaje mi się, że wtedy latawiec będzie bardziej widoczny i wyjdzie niejako na pierwszy plan.

O i jedna osoba odgadła mój zakręcony pomysł

Chce zrobić zarys drzewa - jak już będę pewien jak dokładnie umiejscowię samolot - drzewo zostanie okaleczone i utraci co nieco ze swoich gałęzi ...

• 1 year later...