Adrianowro Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Witam W ramach powstającego projektu grupowego na temat latających wielbłądów(inne forum) , pragnę przestawić warsztat mojego pierwszego szmaciaka Inspiracje realne.... Do zabawy zamierzam wykorzystać zestaw Eduarda... INBOX http://www.mojehobby.pl/products/Sopwith-F.1-Camel-R.N.A.S..html Dodatkowo ambulans RPM i figurki Eduarda..... Jak zwykle nie wiem co wyjdzie na końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 9 Października 2012 Autor Share Napisano 9 Października 2012 Podstawka jest - drzewo jeszcze nie zamontowane na stałe .... docelowo pod drzewem ma być ford ambulans i "ratownicy" Wstępne umiejscowienie wraku ...samolot będzie miał urąbane z jednej strony oba płaty ...w założeniu ma widać bebechy skrzydła . Drzewo jest na etapie rozkładania gałęzi do coraz mniejszych, potem wikol...+ dodanie najmniejszych gałązek ... Na samym końcu pokryje i ukształtuje korę i gałęzie albo miliputem albo czeską glinką samoutwardzalną .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Super temat, tylko podglądać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 9 Października 2012 Super Moderator Share Napisano 9 Października 2012 Drzewo zdecydowanie sprawia wrażenie zbyt dużego a samolot przy nim wygląda jak zabawka RC.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Zgadzam się z Marcinem. Drzewo zdecydowanie za wielkie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 i ja tak sądzę. zdarzają się w przyrodzie duże drzewa ale dysproporcja jest znaczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 9 Października 2012 Autor Share Napisano 9 Października 2012 Panowie nie porównujcie fotek archiwalnych gdzie rozbiły się duże maszyny z moim malutkim Camelem.. Porównajcie proporcje ludzi na fotkach względem drzew..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 10 Października 2012 Share Napisano 10 Października 2012 Mimo wszystko drzewo jest za gęste co do proporcji samolot drzewo jest raczej ok,ciekaw jestem czy będziesz robił jakieś uszkodzenia powypadkowe np.rozdarte miejscami płotno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 10 Października 2012 Autor Share Napisano 10 Października 2012 Mimo wszystko drzewo jest za gęste co do proporcji samolot drzewo jest raczej ok,ciekaw jestem czy będziesz robił jakieś uszkodzenia powypadkowe np.rozdarte miejscami płotno. Oczywiście Camel utraci po jednej stronie oba płaty tak aby wyszły bebechy skrzydeł . itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 11 Października 2012 Super Moderator Share Napisano 11 Października 2012 Drzewo może w proporcjach względem człowieka jest ok ale koncepcyjnie na winietce samolot w nim ginie... Nie będzie to dobry układ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Października 2012 Share Napisano 11 Października 2012 tak właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol3414 Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 A może zlikwidować trochę gałęzi w miejscu gdzie wleciał samolot. Na zdjęciach widać że połamane leżą na ziemi a wkoło samolotu nie ma takiego gąszczu. Zostaw może jedną grubszą gałąź która będzie podtrzymywać samolot w odpowiedniej pozycji (takie podparcie skrzydła) a reszta na ziemię. Wydaje mi się, że wtedy latawiec będzie bardziej widoczny i wyjdzie niejako na pierwszy plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 12 Października 2012 Autor Share Napisano 12 Października 2012 A może zlikwidować trochę gałęzi w miejscu gdzie wleciał samolot. Na zdjęciach widać że połamane leżą na ziemi a wkoło samolotu nie ma takiego gąszczu. Zostaw może jedną grubszą gałąź która będzie podtrzymywać samolot w odpowiedniej pozycji (takie podparcie skrzydła) a reszta na ziemię. Wydaje mi się, że wtedy latawiec będzie bardziej widoczny i wyjdzie niejako na pierwszy plan. O i jedna osoba odgadła mój zakręcony pomysł Chce zrobić zarys drzewa - jak już będę pewien jak dokładnie umiejscowię samolot - drzewo zostanie okaleczone i utraci co nieco ze swoich gałęzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol3414 Napisano 13 Października 2012 Share Napisano 13 Października 2012 O i jedna osoba odgadła mój zakręcony pomysł A to był konkurs, nie wiedziałem, jaka jest nagroda? Bilet na miejsce w pierwszym rzędzie w galerii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 29 Marca 2014 Autor Share Napisano 29 Marca 2014 Wykopuje stary temat...... Drzewo do ostrej przeróbki +walka ze szkieletem wielbłąda..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 dalsza dewastacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Podoba mi się idea, będę kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Cieszy ruch w temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi