sharky4 Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 Witam oto mój jeden z pierwszych nabytków po których mam nadzieje powrócę do sklejania modeli, które kiedys sklejałem czyli Trucki. Co do koncepcji wykonania tego modelu, widziałbym go w takich barwach tylko nie wiem czy uda mi się zrobić kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 30 Lipca 2007 Share Napisano 30 Lipca 2007 Witam , modelik super sam sklejałem ten zestaw , fajnie by było jak by Ci to malowanie wyszło . Powodzenia w dalszych pracach czekamy na fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Te malowanie będzie trudne do wykonania. Bo nie wiem ja zrobisz gril w tym VOLVO-ie.A czy naczepka tez taka będzie tak zrobiona , chodzi mi o koła skrętne ośki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sharky4 Napisano 31 Lipca 2007 Autor Share Napisano 31 Lipca 2007 Co do naczepy to jeszcze nie jest 100% pewne czy będzie akurat ta, no ale to pokarze czas, a co do malowania to myślę ze wszystko da sie zrobić, tylko najpierw muszę poczekać na odpowiednie kolory farb, chce "popsikać" to TS'ami. Jeśli mógłbym prosić o pomoc któregoś z doświadczonych kolegów aby podpowiedział czy te kolorki będą odpowiadały TS 22, TS 26, TS 52 czy raczej coś innego wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Te malowanie będzie trudne do wykonania. Bo nie wiem ja zrobisz gril w tym VOLVO-ie. Ja nie widzę problemu w jego wykonaniu chce "popsikać" to TS'ami. Jeżeli chcesz malować TS'ami to prponuję najpierw zaopatrzyć się w nie na wyrost. Moze Przydarzyć ci się tak jak w moim przypadku; brakło mi farby na pomalowanie jakiegoś elementu i okazało się, że farbki już nie uświadczysz w całej Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sharky4 Napisano 31 Lipca 2007 Autor Share Napisano 31 Lipca 2007 chce "popsikać" to TS'ami. Jeżeli chcesz malować TS'ami to prponuję najpierw zaopatrzyć się w nie na wyrost. Moze Przydarzyć ci się tak jak w moim przypadku; brakło mi farby na pomalowanie jakiegoś elementu i okazało się, że farbki już nie uświadczysz w całej Polsce No z tego co zauważyłem to bardzo dobrze w TSy zaopatrzony jest sklep Padrebooks, a chodziło mi raczej o te kolory podstawowe do wykonania kasty i czy one beda odpowiednio dobrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Co do naczepki chyba taką składam kubamich1 tylko trzeba by ją poprzerabiać. Co do naczepki chyba taką składam kubamich1 tylko trzeba by ją poprzerabiac. Może masz racje nie składałem tego typu Volva i może grill jest wklejany a jeżeli nie to ja nie mam pomysłu. Do sharky4: Masz może link do tych Ts'ów a raczej ich ceny.Czy cena różni sie od koloru i rodzaju Farbki/Sprayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sharky4 Napisano 31 Lipca 2007 Autor Share Napisano 31 Lipca 2007 Do sharky4: Masz może link do tych Ts'ów a raczej ich ceny.Czy cena różni sie od koloru i rodzaju Farbki/Sprayu. Tutaj znajduje sie link do tego sklepu http://www.padrebooks.pl/e-sklep/index.php?cPath=9_17&osCsid=efc445dee7c1c8d73ff64ff67f076c90 a co do cen to wszystkie TSy kosztuja u nich 23zł/szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 A Ts'y to spray czy farbki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 spray... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 Gril jest w nim jak najbardziej wklejany . nie widzę zadnego problemu w jego zrobieniu . Ile juz zrobiłes Volva ?? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sharky4 Napisano 31 Lipca 2007 Autor Share Napisano 31 Lipca 2007 Volvo jeszcze ani jednego. A ogolnie jest to moj 3 truck ale 1 po kilkunastu latach przerwy od sklejania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Sierpnia 2007 Share Napisano 11 Sierpnia 2007 A co w nim zrobiłeś nowego??Może jakieś fotki.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 A co w nim zrobiłeś nowego??Może jakieś fotki.? A nie pomyślałeś, że autor tematu/modelu sam poinformuje nas o nowościach/postępach ? Jesteś chyba w gorącej wodzie kąpany. Jeśli sharky4 wykona coś nowego to napewno nas o tym poinformuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sharky4 Napisano 12 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2007 A co w nim zrobiłeś nowego??Może jakieś fotki.? A nie pomyślałeś, że autor tematu/modelu sam poinformuje nas o nowościach/postępach ? Jesteś chyba w gorącej wodzie kąpany. Jeśli sharky4 wykona coś nowego to napewno nas o tym poinformuje. Dokładnie tak jak mówisz jak będą postępy to się pochwale , a narazie czekam na dokumentacje i szukam kalek bo jeśli nie uda mi sie zrobić tych nadruków na drzwi i nad przednią szybę to będzie trzeba zmienić projekt :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 No i co sie tak złościcie sie teoretyczne zapytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Kalki to na 99,9% musisz zrobić sam, bo raczej nie ma dostępnych kalek do 1:24 poza KFS, a tam takich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sharky4 Napisano 13 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Kalki to na 99,9% musisz zrobić sam, bo raczej nie ma dostępnych kalek do 1:24 poza KFS, a tam takich nie ma. To wiem że nie ma takich orginalnych kalek, ale ja czekam na papier do kalkomani bo chyba nic innego nie pozostanie jak złożenie zamówienia w modelltrucks and parts. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Kalki to na 99,9% musisz zrobić sam, bo raczej nie ma dostępnych kalek do 1:24 poza KFS, a tam takich nie ma. To wiem że nie ma takich orginalnych kalek, ale ja czekam na papier do kalkomani bo chyba nic innego nie pozostanie jak złożenie zamówienia w modelltrucks and parts. Aha, bo z towjej wypowiedzi wynikało, że szukasz kalek, a nie papieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi