Mikele Napisano 10 Września 2012 Napisano 10 Września 2012 http://www.kp-models.com/kp-models/news/mig-21mf-combo-with-prepainted-pe-and-quickmask/ Właśnie wszedłem na stronę KP i taki news na pierwszej stronie mnie przywitał. Czyżby KP wracało ze starymi-nowymi modelami? http://www.kp-models.com/ W ogóle sporo interesujących wieści. Obyśmy się tylko na polskim rynku doczekali. Cytuj
jacek172 Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 No zapowiada się ciekawie Powiedz mi czy u nas w sklepach w ogóle można dostać KP ? Bo jakoś mi się w oczy nie rzuciło, ale mogę być mało spostrzegawczy Cytuj
Mikele Napisano 11 Września 2012 Autor Napisano 11 Września 2012 Ani KoPro ani Bilka niestety. W ogóle jest jakiś importer na Polskę tych firm? We Wrocławiu w sklepie Eduarda pytałem, ale nawet oni nie imoprtują tych firm. Cytuj
letalin Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 Ani KoPro ani Bilka niestety. W ogóle jest jakiś importer na Polskę tych firm? We Wrocławiu w sklepie Eduarda pytałem, ale nawet oni nie imoprtują tych firm. KP Models ma teraz siedzibę na Węgrzech. Stąd może problem z importem do Polski przez kanały przerzutowe czeskich modeli. Nawet czeski Modelimex nie miał dłuższy czas w ofercie ich modeli. W sumie oferta jest znana i nie wiem jak duże mogłoby być zainteresowanie modelami starego KP z lekko poprawionymi, wypolerowanymi częściami przezroczystymi i nowymi kalkami? Cytuj
Mikele Napisano 11 Września 2012 Autor Napisano 11 Września 2012 Wszystko zależałoby od jakości tych modeli. Jkaby to tylko był przypudrowany trup to i zainteresowanie byłoby znikome, jakby modele miały jakość porównywalną powiedzmy z MiG-23 RV Aircraft to to byłby świetny news dla każdego modelarza zajmującego się lotnictwem wschodniej strony żelaznej kurtyny Cytuj
young Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 Obstawiam przepak starych form z nowymi kalkami. Tak przynajmniej robią z modelami w 1/48... Cytuj
letalin Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 Wszystko zależałoby od jakości tych modeli. Jkaby to tylko był przypudrowany trup to i zainteresowanie byłoby znikome, jakby modele miały jakość porównywalną powiedzmy z MiG-23 RV Aircraft to to byłby świetny news dla każdego modelarza zajmującego się lotnictwem wschodniej strony żelaznej kurtyny Na modelimex możesz trochę podejrzeć. Według mnie technologia i jakość jest taka sama jak w modelach KP sprzed 25-35 lat. Formy są oczyszczone, szkiełka wypolerowane. Nie ma w zasadzie, poza znanym mi MB-200 zmian w samych formach. Są edycje wzbogacone, gdzie dodają blaszki, żywice i maski. Jednak sama podstawa czyli wypraska jest w niezmienionej formie. Niektóre model doczekały się już nowych form, choćby Jak-23, albo właśnie w ostatnich dniach Su-7. KP Models jest chyba jednak passe ze swoimi reanimowanymi zabytkami. Tym bardziej, że jak masz oryginały KP, to możesz sobie kupić osobno te nowe kalkomanie jeśli chcesz. http://www.kp-models.com/kp-models/newslist/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi