Skocz do zawartości

Panther Ausf.D - 1:35 Dragon

woto

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 80
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Kotka wygląda świetnie Tylko w oczy rzucił mi się mały szczegół - po zdjęciach ciężko ocenić na 100%, ale chyba "daszek" wizjera na przedniej płycie masz wklejony odwrotnie (w takiej pozycji by się nie zamknął) Właśnie u siebie wklejałem ten detal i przeglądałem wcześniej trochę planów i zauważyłem, tak więc dla pewności sprawdzić nie zaszkodzi

Pozdrawiam

Kamil

Sprawdziłem zaślepka jest ok, ale faktycznie zawias by się nie zmieścił jakby chciał to zamknąć, możliwe że zawias w złym miejscu wkleiłem

Już poprawiłem babola, dziękuję za uwagę.

• 3 weeks later...

Witam

Wszystkie elementy już poskładane. Panterka dostała podkład oraz kolor bazowy i na tym etapie zakończymy rok 2012 . Nowy rok przywitam urlopem więc powinno być więcej czasu na malunki i skończenie kocura . Wszystkiego dobrego w nowym roku .

28123k.jpg

28122.jpg

28121.jpg

28124.jpg

28125b.jpg

28126.jpg

Również życzę wszystkiego dobrego w tym nowym roku i mam nadzieję że nie każesz nam zbyt długo czekać na następną aktualizację bo kociak zapowiada się zacnie

Pięknie zmalowany - jakimi farbami malujesz

Witam

Farbki jakich używam to vallejo air

Rozjaśniłem go troszeczkę, pomalowałem bandaże na kołach. Jutro wezmę się za kamo - oby się udało trochę za duże zdjęcia, ale myślę że to nie przeszkadza.

pozdrawiam

Wojtek

01012l.jpg

01015g.jpg

01011if.jpg

01014z.jpg

Witam

Miałem malować wieczorkiem, ale syn mnie zmobilizował bo chciał popatrzeć, no i wyszło to co wyszło. Pierwsza warstwa zielonego wydawała mi się za ciemna i chciałem ją rozjaśnić i wyszedł taki dziwny kolor - myślę że nie jest tragicznie. W dalszym etapie prac powinien przybrać właściwego odcienia.

02014.jpg

02012b.jpg

02011i.jpg

02015.jpg

02016.jpg

02017.jpg

pozdrawiam

Wojtek

Taki miałem plan, ale w trakcie jak za jasny kolor położyłem to już tak zostawiłem i została taka delikatna której akurat na zdjęciach nie widać, a po zabiegach kosmetycznych całkiem zaniknie. Może coś olejami i filtrami powyciągam .

pozdrawiam

Wojtek

Czyli mówimy o tym samym modelu. Tylko ,że tamten model był cieniowany jeszcze przed położeniem zielonego. Chodzi o to ,że potem w miejscach na których nachodzą na siebie kolory ciężko jest je rozjaśnić tak aby pozostało naturalne przejście barwy. Mogłeś bardziej pocieniować ,bo ułatwia to modulację i pracę nad modelem. Staje się mniej plastikowy.

Witam

Podglądam min. model wykonany wg Sergiusza ale nie robię kropka w kropkę, bo nie będę go kopiował. Staram się go robić własnymi metodami , może nie wyjdzie za plastikowo . A poza tym jakoś nie przemawia do mnie sztuczne rozjaśnianie części poprzez pomalowanie - kwestia gustu . Na razie jest jeszcze na wczesnym etapie produkcji, tak że jeszcze z nim powalczę.

pozdrawiam

Wojtek

Witam

Panterka dostała wash-a i pocieniowałem ją trochę olejami. Na ostatnim zdjęciu powstał nieplanowany efekt popękanej farby. Spodobał mi się więc tak zostawiłem.

pozdrawiam

Wojtek

09012.jpg

09011.jpg

09016w.jpg

09013.jpg

09014.jpg