Firefly Vc Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Witam mam amatorskie pytanie do znawców dzisiejszej broni pancernej a mianowicie z której firmy modelarskiej w skali 1:35 jest najlepszy M1 Abrams .Niestety sam nie potrafię podjąć decyzji ponieważ na rynku jest tyle do wyboru że głowa mała.Powodem mojego pytania jest ta wersja http://www.myfreewallpapers.net/vehicles/wallpapers/m1a1-abrams-mine-plow.jpg którą bardzo chciałbym wykonać w skali 1:35.Dla tego proszę o waszą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Jeżeli koniecznie chcesz kleić z pługiem TWMP,to albo Tamiya albo trumpeter bo Dragon ,Italeri dawno nie wznawiały i raczej są ciężko dostępne.Co do Tamiyii to jak wiadomo jest to klasa ale za cenę około 150zł trumpeter jest tańszy (60zł) ale musisz zainwestować w lufę i kalkomanię bo ta co jest jest do niczego( nieprawdziwek).Tak samo Tamiya zawiera oznakowanie tylko z ODS 1991 jeżeli chcesz wykonać wersję NATO lub OIF2003 to tak samo musisz zainwestować w kalkomanię jeżeli potrzebujesz więcęj informacji nt. blaszek, oznakowań to musisz zdecydować jaki konkretnie tank chcesz wykonać to wtedy będę Ci w stanie pomóc.Jakby co wal na PW. Pozdrawiam ale musisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 17 Września 2012 Autor Share Napisano 17 Września 2012 Dzięki za pomoc w sumie nie musi być z tym pługiem.Mam pytanie a ten z tego zdjęcia to jaka wersja http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f9/M1A_Abrams_im_Taunus.jpg.Osobiście to chcę wykonać abramsa w trój kolorowym kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Jak możesz to szukaj dragona, na allegro wisi taki ale za 300zł...jak by to nie wiem jaki rarytas był... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Może się przyda http://vodnik.republika.pl/pages/m1-comparison/m1comp1.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Odnośnie tego zdjęcia jest to M1A1 z kompanii B 1-go batalionu ,37 pułku 1-szej dywizji pancernej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Jak możesz to szukaj dragona, na allegro wisi taki ale za 300zł...jak by to nie wiem jaki rarytas był... Aktualnie można powiedzieć, że jest to rarytas gdyż jego dostępność w sprzedaży jest bardzo mała. Dragon nie zrobił wznowienia w sklepach pusto a na aukcjach osiąga spore ceny ale to nie dziwi gdyż jest to najlepszy model Abramsa. Jedyna sensowna alternatywa to zestaw firmy Tamiya i do tego żywiczne dodatki, ewentualnie czekać aż Tamiya wyda nowego Abramsa, którego zapowiedziała ale cena poniżej 200 zł raczej nie będzie. Pisząc tu o dostępności mam na myśli nie tylko polski rynek ale również zagraniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 17 Września 2012 Autor Share Napisano 17 Września 2012 Witam mam możliwość kupienia w stacjonarnym sklepie z orange box czy brać go Może się przydahttp://vodnik.republika.pl/pages/m1-comparison/m1comp1.htm Po tej stronie jestem bardziej zakręcony niż byłem Tak sobie myślę czy nie kupić tego z tamiya.Tak przy okazji to wszystkim dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Ten w pudełku orange box to stary zestaw, aktualnie raczej szkoda w niego inwestować. Najlepszy zestaw pomijając wspomniane wcześniej nowe Dragony to zestaw firmy Tamiya nr 35269. Poszukaj w sklepach internetowych powinien być dostępny w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 17 Września 2012 Autor Share Napisano 17 Września 2012 Dzięki za pomoc jak coś to kupie z tamiya jest on u mnie w sklepie stacjonarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Też mi po głowie chodzi abrams, i też chyba tamke zakupię.Tutaj masz dragona: http://www.ebay.pl/itm/Dragon-3531-1-35-USMC-M1A1-ABRAMS-HEAVY-ARMOR-RAR-/160823375346?pt=Standmodelle_Baus%C3%A4tze&hash=item2571d1f5f2 co prawda to nie 3535 ale jest.I tutaj: http://ibg.com.pl/pl,dragon-9125-1-35-usmc-m1a1-abrams-heavy-armor,3,33,35,46,11478.html#.UFdpjVFFtv0 niby mała ilość ale nie brak:) Warto zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Też mi po głowie chodzi abrams, i też chyba tamke zakupię.Tutaj masz dragona: http://www.ebay.pl/itm/Dragon-3531-1-35-USMC-M1A1-ABRAMS-HEAVY-ARMOR-RAR-/160823375346?pt=Standmodelle_Baus%C3%A4tze&hash=item2571d1f5f2 co prawda to nie 3535 ale jest.I tutaj: http://ibg.com.pl/pl,dragon-9125-1-35-usmc-m1a1-abrams-heavy-armor,3,33,35,46,11478.html#.UFdpjVFFtv0 niby mała ilość ale nie brak:) Warto zapytać Każdy z powyższych zestawów to staroć na, którą szkoda pieniędzy i nerwów w czasie klejenia. Na pewno dużo lepiej zakupić zestaw firmy Tamiya. Ewentualnie poszukać nowych Dragonów 3535 albo 3536 w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Dokładnie, faktycznie to starocie, ale ten 3535, naprawdfe fajny, i blaszki zestawowe w zupełności wg mnie wystarczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabson93 Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Witam. Powiedzcie mi ,bo nie wiem ... Jak bardzo różni się wizualnie abrams m1a2 od m1a1 aim ? Pytam bo mam wrażenie ,że zestaw tamki 35269 posiada dwie wersje wieżyczek dowódcy i wyrzutni granatów dymnych. A ja już mam wizje fajnego i oryginalnego Abramsa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Główną różnicą pomiędzy wersją A1 a A2 jest głowica optoelektroniczna na stanowisku działonowego po lewej w wersji A1 jest w tym miejscu zaślepka przykrecona śrubami.Co do wyrzutni granatów dymnych różnica jest taka że US Army mają je mniejsze (na 6 granatów) US Marine Corps mają je wieksze na 8 granatów.Podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lancer Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Główną różnicą pomiędzy wersją A1 a A2 jest głowica optoelektroniczna na stanowisku działonowego po lewej w wersji A1 jest w tym miejscu zaślepka przykrecona śrubami.Co do wyrzutni granatów dymnych różnica jest taka że US Army mają je mniejsze (na 6 granatów) US Marine Corps mają je wieksze na 8 granatów.Podrawiam M1A2 ma też zmienioną wieżyczkę dowódcy, w zależności od serii różnią się też panelami nad przedziałem amunicyjnym. Warto sprawdzać co jakiś czas Allegro. Ja w wakacje wyrwałem M1A2 SEP Dragona za 2stówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 A co z zestawem Trumka 5in 1 wiem że to stary zestaw ale czy faktycznie jest taki kiepski jak o nim piszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lancer Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Wiesz, jak człek ma skilla to nawet z g.wna bicz ukręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Nie sklejałem 5in1 ale zestaw z pługiem fakt kalki były do dupy,trzeba było zainwestować w lufę RB i blaszki ale jak człowiek kleił produkty ZTS"Plastyk" to jest w stanie skleić wszystko potrzeba trochę cierpliwości i Mr.Putty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi