Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupi obojęctnie jaki model np.:Renault Magnym i pomaluj go w kolor służb ratowniczych.

Napisano
Kupi obojęctnie jaki model np.:Renault Magnym i pomaluj go w kolor służb ratowniczych.

I taki podejście sprawia, że modle cywilne przypominają Gwizdne Wojny a ni modele redukcyjne.

Napisano
Tak o tą i ktoś mi powie, że nie przypomina orginału?

Znajdź zdjęcia oryginału a sam zobaczysz. A poza tym napisałeś "Kupi obojęctnie jaki model np.:Renault Magnym i pomaluj go w kolor służb ratowniczych."

Napisano
A poza tym napisałeś "Kupi obojęctnie jaki model np.:Renault Magnym i pomaluj go w kolor służb ratowniczych."

Ja tego nie pisałem.

Pozatym każdy model w wielu miejsach trzeba poprawiać. Czasami się okazuje, że lepiej coś zrobić od podstaw niż poprawiać.

Napisano

To napisałem ja bo dla mnie każdy model może by dla służb ratowniczych Scania , Volvo, Man , Iveco itp. wystarczy dorobi naczepę na wodę i już bedzie jako "beczko-wóz" z zaopatrzeniem wodnym.

Napisano
A poza tym napisałeś "Kupi obojęctnie jaki model np.:Renault Magnym i pomaluj go w kolor służb ratowniczych."

Ja tego nie pisałem.

(...)

Fakt, przepraszam.

Napisano
To napisałem ja bo dla mnie każdy model może by dla służb ratowniczych Scania , Volvo, Man , Iveco itp. wystarczy dorobi naczepę na wodę i już bedzie jako "beczko-wóz" z zaopatrzeniem wodnym.

Jak pomalujesz na zielono, będzie wojskowa cysterna, jak na niebiesko policyjna ... ehhhhhhhhhhh I to jest powód zniechęcenia do szerszych kontaktów z cywilnymi modelarzami.

Napisano

Hej hej!

Co jest Panowie?

Magnumka nie jest skończona... Kalki się robią (a w zasadzie fojer je robi) a cysterna cąły czas jest na warsztacie... I proszę mi nie insynuować, że moja magnumka nie przypomina oryginału, bo jedynym rażącym błędem jest przetłoczenie po A/E i wnętrze według własnego pomysłu.

Żadnych nowych fotek nie będzie do połowy września. Mam tajny projekt i żaden nie ujrzy światła dziennego do czasu Modell Truck Manii.

Pozdrawiam,

Przemek

Napisano
(...)bo jedynym rażącym błędem jest przetłoczenie po A/E i wnętrze według własnego pomysłu(...)

Dla mnie to w przypadku modelu pojazdu, który można obfotografować na siódmą stronę jest dyskwalifikacja modelu, jako redukcyjnego. Cóż tak mam i zdania nie zmienię.

Napisano

Zgadzam się z przedmówcą, ale też nalezy pamietac, ze magnumka to byl poczatek kariery modelarskiej, wiec tez nie wszystko na początku jest latwe i w zasięgu możliwości:)

Napisano

Wielu rzeczy niestety nie było widać na zdjęciach którymi dysponowałem, a magnumka nie stoi bynajmniej pod moim domem. Poza tym tak jak powiedział miqs Magnumka jest moim drugim modelem w życiu, więc wydaje mi się, że jest niezły.

Mnie się podoba i uważam, że oryginał przypomina. Żaden ze mnie Guido (dla niewtajemniczonych to taki supermodelarz z Niemiec), ale starałem się jak mogłem.

Ps. Ergie dzięki za rozpoczęcie dyskusji na temat samego modelu. Ciężko jest ocenić samego siebie, a raczej swój model kiedy tylko jest on oceniany na zasadzie ładny/nieładny. Jeśli są jakieś inne rażące błędy to proszę wskaż je... Może coś da się z tym zrobić.

Pozdrawiam,

Przemek