Grześ1541804924 Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) skasować Edytowane 24 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wicher Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Takie coś znalazłem w Jadarze http://www.jadarhobby.waw.pl/trumpeter-02506-american-lafrance-p-11598.html http://www.jadarhobby.waw.pl/italeri-3778-medium-firetruck-p-13617.html http://www.jadarhobby.waw.pl/italeri-3722-fire-jeep-p-13722.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Kupi obojęctnie jaki model np.:Renault Magnym i pomaluj go w kolor służb ratowniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Kupi obojęctnie jaki model np.:Renault Magnym i pomaluj go w kolor służb ratowniczych. I taki podejście sprawia, że modle cywilne przypominają Gwizdne Wojny a ni modele redukcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 O co ci chodzi? Zobacz Magnum Praetoriana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Jest jeszcze Merc geelender G230 Revella http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=401375 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Jeżeli Praetoriam zrobił tą magmumke ze straży to o tą mi chodzi. http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=960944&grp=&f_pkt= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Jakubowi chyba raczej chodziło o to : viewtopic.php?t=1429&postdays=0&postorder=asc&start=240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Tak o tą i ktoś mi powie, że nie przypomina orginału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 No mi tez o ta ino bez naczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Tak o tą i ktoś mi powie, że nie przypomina orginału? Znajdź zdjęcia oryginału a sam zobaczysz. A poza tym napisałeś "Kupi obojęctnie jaki model np.:Renault Magnym i pomaluj go w kolor służb ratowniczych." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 2 Sierpnia 2007 Share Napisano 2 Sierpnia 2007 A poza tym napisałeś "Kupi obojęctnie jaki model np.:Renault Magnym i pomaluj go w kolor służb ratowniczych."_________________ Ja tego nie pisałem. Pozatym każdy model w wielu miejsach trzeba poprawiać. Czasami się okazuje, że lepiej coś zrobić od podstaw niż poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Sierpnia 2007 Share Napisano 2 Sierpnia 2007 To napisałem ja bo dla mnie każdy model może by dla służb ratowniczych Scania , Volvo, Man , Iveco itp. wystarczy dorobi naczepę na wodę i już bedzie jako "beczko-wóz" z zaopatrzeniem wodnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 3 Sierpnia 2007 Share Napisano 3 Sierpnia 2007 A poza tym napisałeś "Kupi obojęctnie jaki model np.:Renault Magnym i pomaluj go w kolor służb ratowniczych."_________________ Ja tego nie pisałem. (...) Fakt, przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 3 Sierpnia 2007 Share Napisano 3 Sierpnia 2007 To napisałem ja bo dla mnie każdy model może by dla służb ratowniczych Scania , Volvo, Man , Iveco itp. wystarczy dorobi naczepę na wodę i już bedzie jako "beczko-wóz" z zaopatrzeniem wodnym. Jak pomalujesz na zielono, będzie wojskowa cysterna, jak na niebiesko policyjna ... ehhhhhhhhhhh I to jest powód zniechęcenia do szerszych kontaktów z cywilnymi modelarzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grześ1541804924 Napisano 3 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam. A co z kalkomanią w takim przypadku? Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 3 Sierpnia 2007 Share Napisano 3 Sierpnia 2007 Hej hej! Co jest Panowie? Magnumka nie jest skończona... Kalki się robią (a w zasadzie fojer je robi) a cysterna cąły czas jest na warsztacie... I proszę mi nie insynuować, że moja magnumka nie przypomina oryginału, bo jedynym rażącym błędem jest przetłoczenie po A/E i wnętrze według własnego pomysłu. Żadnych nowych fotek nie będzie do połowy września. Mam tajny projekt i żaden nie ujrzy światła dziennego do czasu Modell Truck Manii. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 3 Sierpnia 2007 Share Napisano 3 Sierpnia 2007 (...)bo jedynym rażącym błędem jest przetłoczenie po A/E i wnętrze według własnego pomysłu(...) Dla mnie to w przypadku modelu pojazdu, który można obfotografować na siódmą stronę jest dyskwalifikacja modelu, jako redukcyjnego. Cóż tak mam i zdania nie zmienię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 3 Sierpnia 2007 Share Napisano 3 Sierpnia 2007 Zgadzam się z przedmówcą, ale też nalezy pamietac, ze magnumka to byl poczatek kariery modelarskiej, wiec tez nie wszystko na początku jest latwe i w zasięgu możliwości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Sierpnia 2007 Share Napisano 6 Sierpnia 2007 Wielu rzeczy niestety nie było widać na zdjęciach którymi dysponowałem, a magnumka nie stoi bynajmniej pod moim domem. Poza tym tak jak powiedział miqs Magnumka jest moim drugim modelem w życiu, więc wydaje mi się, że jest niezły. Mnie się podoba i uważam, że oryginał przypomina. Żaden ze mnie Guido (dla niewtajemniczonych to taki supermodelarz z Niemiec), ale starałem się jak mogłem. Ps. Ergie dzięki za rozpoczęcie dyskusji na temat samego modelu. Ciężko jest ocenić samego siebie, a raczej swój model kiedy tylko jest on oceniany na zasadzie ładny/nieładny. Jeśli są jakieś inne rażące błędy to proszę wskaż je... Może coś da się z tym zrobić. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi