MrBat Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Witam, kolejny model, który po 6 latach doczekał się renowacji. Zbudowany głównie w celu nauki obsługi metalizerów. Tak było. Tak miało być. Tak jest. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Ale ładny! Robi wrażenie. Szczególnie w konfrontacji z pierwszą fotką. Czad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Bardzo fajny P-47, gratulacje! Z drobiazgów, które warto by było poprawić: - brakuje kawałka kadłubowej gwiazdy na wierzchu wychylanej klapki - wypadałoby zrobić osmalenia na dole skrzydeł przy wyrzutniku łusek (skoro są na natarciu) - taki hełmowaty "kapsel" na dole kadłuba (wylot ze sprężarki) należałoby potraktować jakimś burned iron, bo przepalał sie podobnie jak wydechy - w ogóle nie widać wylotu spalin na spodzie przedniej cześci kadłuba (chyba nie za bardzo przejrzałeś konstrukcje układu wydechowego P-47...) Ale nie zmienia to faktu, że to jeden z lepszych P-47, które widziałem ostatnio na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 aleś go dopieścił... góra podoba mi się bardzo, nad dołem jeszcze mógłbyś popracować - zaznaczyć linie podziału, okopcić itd. ale ładniusi jest. będzie w Olsztynie w przyszłym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 27 Września 2012 Autor Share Napisano 27 Września 2012 Dzięki za komentarze! Z założenia model miał być sterylny, te okopcenia na natarciu to tak trochę przypadkowo się tam znalazły. Ogólnie za brudzenie samolotów chcę się zabrać dopiero, jak dojdę z "wykończeniówką" do satysfakcjonującego mnie poziomu. Na spodzie testy z chemią metaliczną i polerką spowodowały skuteczne zalanie linii podziału, więc z washem były problemy. będzie w Olsztynie w przyszłym roku? Pewno będzie, choć na wystawę w tej kategorii powoli dłubię coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi