ariel007 Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Kolejna pora roku - kolejny model. McDonnell F-101B Voodoo - dwuosobowy myśliwiec przechwytujący (opis http://pl.wikipedia.org/wiki/McDonnell_F-101_Voodoo http://en.wikipedia.org/wiki/McDonnell_F-101_Voodoo ) Model nie najnowszy, ale bardzo przyjemnie się sklejał. Szpachli poszło niedużo. Znakiem szczególnym tego samolotu (jak również modelu) jest obrotowe mocowanie rakiet (albo 2 atomowe AIR-2 Genie albo 2 AIM-4 Falcon). Model został pomalowany emaliami ModelMaster, wash MIG-a, brudzenie to Tensocromy Lifecolora i "cienie" Tamiyi. Dodałem żywiczne fotele, lampy (na przedniej goleni, na ogonie, na skrzydłach), rurka pitota Master-model, uszczelka na owiewce to pasek żółtej taśmy izolacyjnej. Zapraszam do galerii: Pudełko Oryginał Model Takie tam (od spodu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Wow! Model bardzo mi się podoba, malowanie jest takie bardzo realistyczne. Jedynie dysze trochę mi nie pasują, niby fajne kolorki ale tak nierealnie ułożone. Jednak i tak japa się cieszy Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Szczęka opada Gratulacje za wykonanie i rzadki temat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 1 Października 2012 Autor Share Napisano 1 Października 2012 Wow! Model bardzo mi się podoba, malowanie jest takie bardzo realistyczne. Jedynie dysze trochę mi nie pasują, niby fajne kolorki ale tak nierealnie ułożone. Jednak i tak japa się cieszy Gratuluję! No właśnie, dysze. Najpierw poszedł metalizer humbrola, potem trochę jet exhaust modelmastera (zwykły) i kolorowe metaliki humbrola (rozcieńczone), potem lakier, potem cienie tamiyi i... troszkę za dużo tego. A w tym modelu są one dłuuugie i widoczne. Obiecuję poprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 Fajniasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 2 Października 2012 Autor Share Napisano 2 Października 2012 Tu takie trochę "przygrzane" dysze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Świetny model! Ciekawa konstrukcja i niebanalne wykończenie. Masz swój styl, który przypadł mi do gustu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slusar Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Model pięknie wykonany, tylko pozazdrościć, brawa za realizm. Bardzo miły dla oka również dlatego, że rzadko mamy okazję oglądać na forum tą maszynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Zbieram szczęke z podłogi Naprawde mi się podoba, zwłaszcza że interesuje się zamolotami z tamtego okresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi