milczacy Napisano 2 Grudnia 2017 Share Napisano 2 Grudnia 2017 I gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 7 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2017 i poniżej wyniki mozolnej pracy: LD-1, LD-2 (jeszcze nieoszlifowany), LD-3, LD-4 (także przed szlifowaniem) oraz LD-8. Oczywiście nie mają jeszcze typowych wzmocnień (m.in.narożnych) gdyż czekam na materiał (płaskownik HIPS - 0,5mm) W przygotowaniu jeszcze LD-6, LD-11 oraz A1N - dla CARGO. Po zrobieniu tych pojedynczych modeli przyjdzie pora na wykonanie form silikonowych, a potem to już szybciej pójdzie (mam nadzieje). Choć z tą formą silikonową to musze jeszcze poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 8 Grudnia 2017 Share Napisano 8 Grudnia 2017 A co te kontenery będzie wozić. Masz jakieś pojazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 8 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2017 Nie bo to będą zamknięte kontenery. Ale dobry pomysl. Pomysle jak zrobic częścią otwarty dla CARGO z profili HIPS i umieszczę tam jakiś model pojazdu małego w tej skali lub ze skali N bo bardziej dostępne. Pomysle w weekend i poszukam zdjęć w necie zeby zobaczyć jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 10 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2017 Teraz w przygotowaniu do odlewania model dla Cargo A1N: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 12 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2017 Prace nad egzemplarzami do odlewów dobiegają konca dlatego mam pytanie jaki najlepszy silikon do zrobienia formy? Nie chce twardego zeby nie uległ uszkodzeniu jak bede wyjmowal odlewy. Nad robieniem form nie mialem jeszcze przyjemnosci popracować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 14 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2017 a to praca nad A2. to już ostatni: poniżej A1N przygotowany do wklejenie wzmocnień oraz CARGO ładunki na HALF PALLET (wymagają dopracowania bo masa była zbyt miękka i jeszcze będą owinięte folią i siatką), a potem odlewy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 15 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2017 Poniżej przymiarka to tych palet cargo i próbne folia. Ale nie wiem skąd wziąć imitacje siatki na ładunkach. Wszystkie dostępne mają za duże oczka. Ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 16 Grudnia 2017 A możesz jakieś zdjęcie siatki 1:1 pokazać? Może wtedy, jakiś pomysł przyjdzie do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 16 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2017 tak to jest w oryginale: Wszystkie siatki mają za duże oczka. Jeszcze tylko musze sprawdzić taka na owoce jak są pakowane w sklepach np. cytryny ale tez chyba będą jeszcze oczka za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 16 Grudnia 2017 Share Napisano 16 Grudnia 2017 Jaki rozmiar oczka byłby odpowiedni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 16 Grudnia 2017 Siatka z sitka. Są sitka o małych rozmiarach oczek, siatki są w nich plastikowe. Może dopasujesz taką siatkę właśnie z sitka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 16 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2017 Rozmiar oczka to tak 3 mm na 3mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 16 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2017 Z tego sitka moze byc niezla. Wlasnie obejrzałem ma chyba 2mm na 2mm ale troche sztywna. Zastanawiam się nas siatka taka tynkarska co kladą na styropian a pod tynk ale nie wiem jakie ma oczka i nie znam jej sztywności. Tylko pewnie sprzedają ja w wielkich rolkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 16 Grudnia 2017 Share Napisano 16 Grudnia 2017 To może moskitiera przeciw owadom się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 16 Grudnia 2017 A gaza opatrunkowa namoczona w wikolu i wysuszona? Albo bandaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 16 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2017 O cholera. Oczywiście ze moskitiera ale zaraz zaraz Panowie a z którego okna mam rwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 16 Grudnia 2017 Share Napisano 16 Grudnia 2017 Z tego którego nie będziesz otwierał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 16 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2017 Mam!!! Wlasnie wróciłem z garażu z poszukiwan moskitiery której oczywiście brak. Ale znalazłem siatkę taka do basenu do wylawiania tego co plywa a ze byla juz uszkodzona to dopelnilem dziela i mam! Zaraz zrobie wstępne przymiarki potem zdjęcie i wrzucę tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 16 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2017 I jest! chyba jest OK! oczywiście boki nie dopracowane bo nie mogę siatki dokładnie naciągnąć i lekko przykleić kleje bezbarwnym bo to model do odlewów:). Ale chyba wyszło dobrze, przecież nie wszystkie sitaki muszą być czarne albo białe:). A zawsze można pomalować na czarne ewentualnie. I jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 16 Grudnia 2017 Wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 17 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2017 A czy spotkał ktoś się z Kolegów z kalkami CARGO JET dla B767-200 1:144 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 17 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2017 (edytowane) Jawkers a z czego robiles oszklenie oświetlenia w skrzydłach w swoim A380?......aaaaa juz doczytalem ze to Bondic....a to czym polerowales?? Edytowane 17 Grudnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 17 Grudnia 2017 Jawkers a z czego robiles oszklenie oświetlenia w skrzydłach w swoim A380?...... Oszklenie zrobiłem z kleju światłoutwardzalnego "Bondic". Po utwardzeniu szlifowałem i polerowałem jego powierzchnię do profilu skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 17 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2017 Dzieki -to szukam moze na allegro.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi