Super Moderator jawkers Napisano 17 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 17 Grudnia 2017 Dzieki -to szukam moze na allegro.... Na allegro jest dużo, ja tam kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 17 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2017 A stroboskopy blyskaja? Daj krotki filmik bo aż milo bedzie popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 17 Grudnia 2017 Jeszcze nie działa elektronika. Jak będzie elektronika gotowa, to jak najbardziej filmik wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 18 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2017 Panowie dzis w nocy dokonczylem czytać o waszych B747 cargolux i A380 z oswietleniami i szczeka opada. Efekty rewelacyjne. A ja tyle szukałem jakiegoś rozwiązania aby sterowac oświetleniem. Nie mam o tym pojecia a musze się z tym zmierzyć bo brakuje mi tych stroboskopow. Skrzydła jeszcze niesklejone wiec mysle intensywnie. Ale jak podlaczac przewody do tego sterwonika który i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 18 Grudnia 2017 Każde wyjście jest opisane. W odpowiedniej aplikacji programujesz co i na ile ma się zaświecać oraz przypisujesz to do danego wyjścia. Podpinasz przewody do odpowiedniego pinu i powinno działać jak jest wszystko w porządku. Na necie znajdziesz instrukcje. Nie martw się ja też w tym raczkuję. Pytaj zawsze ktoś pomoże. Ekspertem w tym jest Milczący . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 18 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2017 Do tej pory robilem to bardzo prymitywnie, że az wstyd. To teraz tylko zakup na allegro. Ale bedzie ciezko z tym programowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 18 Grudnia 2017 Share Napisano 18 Grudnia 2017 Nie będzie ciężko - o ile potrafisz podłączyć tę płytkę do komputera przez USB A dalej - pomożemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 18 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2017 O to dobrze bo pomoc bedzie niezbędna. A USB a co to takiego:) Dopracowywanie kontenerów ruszyło ponownie bo dotarły materiały. Poniżej wklejone wzmocnienia: a tu pomalowane: Dzis tylko dwa bo to bardzo mozolna praca. Gotowe wzory odlewów do masowej produkcji . I jak oceniacie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 19 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2017 I kolejne trzy, gotowe do malowania: a poniżej po malowaniu Niestety mało zamówiłem profili HIPS na te krawędzie i klapa. Reszta chyba musi poczekać na następną dostawę bo wziąłem dwa rodzaje szerokości zamiast jeden i te cieniutkie mi zostały, chyba ze sam zorbie z arkusza HIPS grubości kartki . Cóż nie wiedziałem które będą lesze. Praca mozolna bo delikatna i szczegółowa ale chyba jakoś to wygląda co Panowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 24 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2017 jawkers - a jaką ma długość ten sterownik? bo chyba nie zmieści mi się na stojąco wewnątrz modelu ale to ew. będzie na leżąco a cos pomyśle z wejście USB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 24 Grudnia 2017 Ma on długość 43mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 24 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2017 O dzięki, ale to nie wejdzie w pionie. Mój A340 ma wew. maksymalnie 4,1 cm. Więc pozostaje na leżąco ale chyba jak raz się wgra oprogramowanie to chyba potem nie trzeba mieć dostępu do USB, bo jeśli tak to musze zrobić "przedłużkę" i wmontować złącze USB w pionie. Zaraz po nowym roku zamawiam i zmierzę się z wyzwaniem (mam nadzieje ze z Waszą pomocą) aby urealnić oświetlenie w A340, tym bardziej ze będzie na lotnisku "kołował" po płycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 24 Grudnia 2017 Jeżeli nie będziesz zasilał go bateriami, to usb służy wtedy do zasilania. Ale jak bedzie zasilanie za pomocą baterii, to usb jest potrzebne tylko do wgrania kodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 24 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2017 A to mam rozwiązanie. Więc plauje zasilanie bateriami ale nie w modelu a kable wyprowadzę po goleni podwozia głównego, dalej mini dziurka na drodze kołowania i pod spodem makiety baterie zasilające i zawsze można je wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 25 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2017 Dokończyłem te kontenery m.in dla CARGO. Teraz tylko jeszcze zakup silikonu formierskiego i do dzieła. Ale to już po nowym roku bo czasu brakuje a praca będzie bardzo precyzyjna (jeden błąd i cała linia odlewnicza lezy . ) I jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 29 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2017 Ponieważ wpadł mi pomysł jak wykonać oświetlenie krawędziowe drogi kołowania to przystąpiłem do małej realizacji. Na pierwszym zdjęciu fragment drogi na płycie i elementy do wykonania lampki: dioda niebieska (granatowych nie ma ale myślę, że może pociągnę ją jakimś blue clear i zobaczę wtedy efekt), rurka HIPS i krążek wybity z płytki HIPS. Poniżej już złożone elementy ale przed umieszczeniem w wywierconym otworze. a utaj już wsunięta w otwór: oczywiście będzie pomalowane na żółty kolor i "kołnierz" diody też będzie żółty i od spodu diodę też pomaluję aby nie prześwitywało w dół. I jak oceniacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 30 Grudnia 2017 Share Napisano 30 Grudnia 2017 Mi się podoba. Podziwiam twoje samozaparcie przy tym projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 1 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2018 Tu przykład jak to wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 2 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2018 Panowie potrzebuje przytlumic swiatlo na tych diodach niebieskich. Najlepsza bylaby farba ciemnoniebieska lub granstowa ale transparentne to moze ktos wie gdzie kupic taka farbke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 2 Stycznia 2018 A jak by diody pomalować Tamiya X-19 Smoke? Może je troszkę przytłumi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 2 Stycznia 2018 Share Napisano 2 Stycznia 2018 Lepiej zmniejszyć (chyba) prąd, po co malować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 2 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2018 Sprawdziłem dwa rezystory szeregowo przed dioda ale nic to nie dało.....jeszcze musze sprawdzić z "grubym" rezystorem może 2,2kohm lub 3,3kohm tylko musze zakupić takie giganty . Jutro kupie i sprawdzę żeby tylko były. Diody będą połączone równolegle więc przy tym samym rezystorze na każdej wszystkie powinny swiecić tak samo. Ale teoria teorią a zobaczymy jak będzie w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 3 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2018 JEST!!!! Zakupiłem dziś kilka rezystorów na Kohm. Po przeprowadzonych próbach idealnie przytłumia jasność 200kohm. Jest idealnie tak więc jutro zakup większej liości i do dzieła. Obejdzie się bez malowania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 3 Stycznia 2018 Share Napisano 3 Stycznia 2018 200 kOhm?? To ile V to zasila? 230? Ważne, że działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 3 Stycznia 2018 Jak to będzie zasilane baterią, to pewnie szybciej się rozładuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi