JeyBee Napisano 3 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2018 Bateria 9V. Swieci doskonale jak w realu i wygląda bardzo naturalnie. A baterie najwyżej bede częściej wymienial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 3 Stycznia 2018 Share Napisano 3 Stycznia 2018 Na dłuższą metę może warto dać zasilacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 3 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2018 Tak dobry pomysl. Zasilacz na 9V i bedzie śmigać ślicznie. Tylko gniazdka troche daleko a nie chce tyle przedluzacz. Ale jest to alternatywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 7 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2018 Szukam informacji na temat odlegosci od siebie zielonych swiateł w osi drogi kołowania, moze ktos wie gdzie sa takie informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 7 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2018 A tu diodki od dołu już pomalowane, Jak wyschnie to będę składał te lampki (niebieskie) do drogi kołowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 9 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2018 A poniżej diodki pomalowane. tak że prace idą powoli ale do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 13 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2018 i prace troszkę ruszyły nad osią drogi kołowania, otwory zrobione tak aby dioda nie wpadała (czyli dwie średnice)dół diody opiera się w płycie na początku otworu o mniejszej średnicy przez który tylko przewody przechodzą. Jedna działa pora na kolejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 18 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2018 Już materiał na formę silikonową przygotowany. Czekam tylko az dojdzie silikon addycyjny i będę zalewał. Tylko jeszcze jakiś element dołożę w środek gdzie wolne miejsce. I linia produkcyjna będzie gotowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 20 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2018 Za namową kolegi Jawkres'a zakupiłem bandaż i owinąłem ładunek dla CARGO. Tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 27 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2018 Silikon doszedł i teraz strach zacząć . Ale jeszcze dorobiłem "ładunki walizek" na wózki bagażowe na płytę, więc czekam az stwardnieją żeby móc wykorzystać do odlewów i jeszcze je tam wcisnę. Myślę że jak starczy odwagi i czasu to w najbliższym tygodniu zrobię tą formę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 27 Stycznia 2018 Za namową kolegi Jawkres'a zakupiłem bandaż i owinąłem ładunek dla CARGO. Tak to wygląda. Według mnie, wygląda bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 30 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2018 Szykując się do zrobienia formy pokryłem te modele (z masy samoutwardzalnej) alkoholem poliwinylowym jak zapychacz porów i uchronić masę przed ew. nasiąkliwością. Myślę ze 2-3 warstwy wystarczą. Zrobiły się ładne gładkie powierzchnie. W weekend planuję zabrać się wreszcie za formę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 4 Lutego 2018 Autor Share Napisano 4 Lutego 2018 I forma zrobiona. Poniżej przedstawiam zdjęcia z prac: Na pierwszym zdjęciu tuż przed zalanie silikonem gdzie dołożyłem troszkę jeszcze wykonanych modeli. te brązowe to mają imitować walizki na wózkach do samolotów (będą malowane na różne kolory i zobaczymy jak wyjdzie). poniżej po zalaniu a przed rozformowaniem: i gotowa forma. Detale ładnie odwzorowane. Teraz tylko do pełnego utwardzenie potrzebne 24h. I w tygodniu pierwsze próby odlewów z gipsu III kl. twardości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 6 Lutego 2018 Autor Share Napisano 6 Lutego 2018 I forma zalana gipsem dentystycznym III kl. zobaczymy jak wyjdzie i jak się odwzorują szczegóły. Jak wyjdzie kiepsko to pozostanie tylko żywica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 8 Lutego 2018 Autor Share Napisano 8 Lutego 2018 Poniżej efekty odlewów. Ładunki dla CARGO wyszły super: Poniżej odlewy kontenerów i nie zadowalają mnie szczegóły (wzomcnień) w których widać ubytki. Nie wiem czemu, może jeszcze raz zrobię bardziej rzadkim gipsem a jak będzie podobnie to zostanie tylko żywica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 24 Marca 2019 Autor Share Napisano 24 Marca 2019 Problemy osobiste powodują nikłe postępy w pracy. Gromadzenie materiałów idzie lepiej niż modelarstwo sensu stricto. Ale sie nie poddaje. Pozdrawiam wszystkich odwiedzających. Postaram się coś pokazać niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi