ArekA Napisano 25 Października 2012 Share Napisano 25 Października 2012 Witam, model robiony na boku, tak dla relaksu, żeby pobawić się olejami i pigmentami. Prosto z pudła, bez żadnych dodatków, kolor na 90% nie taki jak należy. Ten rdzawy element na pokrywie silnika najprawdopodobniej ma być w kolorze kamo, ale Tamka w instrukcji podała czerwony brąz. Zrobiłem tak jak na papierze, ale chyba przemaluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Modelik bardzo ladny tylko troszke goly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Model wydaję się być monotonny ale to chyba zły bilans bieli przy sztucznym świetle? Przydałby się jakiś zaciek gdzieniegdzie i osmolić lufę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Bardzo przyzwoicie wygląda- popracuj jeszcze nad równomiernym brudzeniem układu jezdnego. Pozdrawiam! PS. Chyba odkurzę swojego Crusadera z Italeri w skali 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 P. S. Chyba odkurzę swojego Crusadera z Italeri w skali 1:35 Też mam jednego - piękny czołg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekA Napisano 31 Października 2012 Autor Share Napisano 31 Października 2012 Dzięki za wszystkie komentarze. Model wydaję się być monotonny ale to chyba zły bilans bieli przy sztucznym świetle? Po pierwsze, to w pewnym momencie przesadziłem z washem/filtrami i może za bardzo barwy się zlały. To jest lekcja, którą trzeba będzie zapamiętać na przyszłość. Po drugie przy robieniu zdjęć faktycznie natrafiłem z balansem bieli. Nie dość, że mam zółte oświetlenie, to jeszcze światło odbija się od żółtych ścian, a w dodatku robienie zdjęć sprawiają mi niemałą trudność. Prawda więc leży gdzieś po środku. popracuj jeszcze nad równomiernym brudzeniem układu jezdnego. Tak, to jest jeszcze do zrobienia. Faktycznie ten element trochę odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 31 Października 2012 Share Napisano 31 Października 2012 A dlaczego trzeba pamietac o rownomiernym brudzeniu ukladu jezdnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekA Napisano 2 Listopada 2012 Autor Share Napisano 2 Listopada 2012 Żeby być konsekwentnym. W tym przypadku muszę jeszcze poprawić pigmenty na kołach i na ąskach też by się przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Witam! Nic nie poprawiaj! Jest dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 A ja się zapytam jakim kolorem robileś washa że model ie zrobil się rudo-brązowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekA Napisano 4 Listopada 2012 Autor Share Napisano 4 Listopada 2012 Rudo-brązowy raczej nie jest. Malowałem H79 i miejscami RLM 78 od Gunze, więc kolor jest czymś pomiędzy. O ile dobrze pamiętam to oleje szły w takiej kolejności: filtr zółta ochra, miejscami filtr sienna palona i na koniec wash brąz van dyck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 Oczywiście miałem na myśli że nie wyszedł rudo-brązowy bo mam z tym dość często problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi