Gość Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 Dziś uporałem się z wklejeniem nowych komór uzbrojenia. Potrzebne jeszcze poprawki :( Oprócz tego wklejam wnęki podwozia. Uzupełniłem już przednią wnękę. Główne uzupełnię jak odreaguję wklejanie komór Fotki poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 To ostatnia rzecz na dziś , działający siłownik we wnęce hamulca aerodynamicznego. http://images25.fotosik.pl/66/4db2db48e9ec0fd5.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 Teraz to już naprawdę dość na dzisiaj (chyba że nie będę mógł spać ). Zrobiłem mechanizm otwierania kabiny (po raz drugi w życiu). Wygląda to tak. Inaczej nie mogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Trochę przestoju było bo miałem wymieniany mebel w pokoju. Poskładałem raptora do kupy. Po włożeniu instalacji do środka wszystko działało więc pokleiłem, zaszpachlowałem i przygotowałem się do męki z dyszami. Tak to wygląda teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Września 2007 Share Napisano 3 Września 2007 Proszę , niech któryś z was podpowie mi jak przetrasować linie na poniższym elemencie bez utraty zdrowia bo już normalnie mnie trafia...przetrasowałem jedną połówkę i jestem w stanie totalnej nerwicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Września 2007 Share Napisano 26 Września 2007 po powrocie znad morza wziąłem się dalej za YF-22. W tym momencie jest już cały poszpachlowany. Teraz poleruję a potem podkład. Przetrasowałem już koniec kadłuba i dorobiłem wnętrza dysz wylotowych. Tak to wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Września 2007 Share Napisano 27 Września 2007 Fajne te diody w kabinie :-)),i siłownik też super. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Października 2007 Share Napisano 1 Października 2007 Męczyłem się dziś z papierem ściernym.Już mam dość tego polerowania ale zejdzie mi jeszcze trochę :( Uzupełniłem wnęki podwozia. Postawiłem też YF-22 na kołach. Jeszcze nie sklejone dlatego chwieje się strasznie ale mogę go teraz porównać z F-14. Kawał modelu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 Prac ciąg dalszy. Przykleiłem usterzenie pionowe. Odnowiłem też anteny na dziobie (teraz drut miedziany,fabryczne zniknęły pod wpływem darcia papierem ściernym). Umyłem cały model w LUDWIK-u. Jutro udam się do sklepu budowlanego po grecką szpachlę akrylową STUCCOLINI w celu uzupełnienia ubytków które mimo starań powstały. Ma ona tę zaletę że nie trzeba jej polerować. Po nałożeniu w ubytek wystarczy zetrzeć palcem. W razie wyschnięcia wystarczy do puszki dolać wody Poza tym muszę zaopatrzyć się w jakieś farby do pomalowania dysz wylotowych. Na zdjęciach również pilot który docelowo ma siedzieć na burcie kabiny. Facet jeszcze jest do dopracowania. Wydarłem go z kabiny gdy pozbywałem się mojego YF-18 Hasegawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 (edytowane) Pilot wygląda jak szwejk.może podmień mu sam łeb. W 35 jest duży wybór. pozdrawiam Edytowane 17 Października 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Października 2007 Share Napisano 17 Października 2007 Witam! Prace nad YF-22 trwają. Zaczęły się komentarze typu "Gdzie ty to postawisz?" Troszkę mnie to wk...urza ale trzymam fason W końcu jeszcze w tapczanie Apache, F-15 , A-10 , Mig-21 , F-4, Huey , Mig-21 i F-16 w tej samej skali (+plan na dużą półkę pod sufitem Pomalowałem dziś spód modelu H127. Próbowałem washa na lotce lewego skrzydła. Oceńcie jak to wyszło. P.S. Nie mam skąd wziąść łba dla pilota. Chwilowo roboty nie mam , kasy też nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Października 2007 Share Napisano 19 Października 2007 Olewam wash akrylowy. W poniedziałek idę po farbę olejną i terpentynę albo po temperę. Poddaję się , dziś próbowałem wash-ować spód skrzydła (oczywiście po dwóch warstwach sidoluxu). Tak wyszło. Zacieki się porobiły psia jego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azawakh Napisano 19 Października 2007 Share Napisano 19 Października 2007 Ale fajowo świeci. Już nie mogę doczekać się efektu końcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Października 2007 Share Napisano 21 Października 2007 Koledzy , niech mi ktoś powie jak zmyć zacieki po wash-u akrylowym? Powierzchnię pokryłem ze 3 razy SIDO. Jak pozbyć się zacieków w miejscu przyłożenia pędzelka z czarnym akrylem? Tarcie watą nie na wiele się zdaje wygląda to tak jak na zdjęciu wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 21 Października 2007 Share Napisano 21 Października 2007 Jak pozbyć się zacieków w miejscu przyłożenia pędzelka z czarnym akrylem? Ja bym spróbował bardzo delikatnie wacikiem zwilżonym w zmywaczu Wamodu. Przy odrobinie szczęścia zacieki zejdą, a Sido zostanie nienaruszone. Ale nie gwarantuję, że się uda, bo nigdy tego nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Października 2007 Share Napisano 21 Października 2007 Dzięki za pomoc, jak tarłem wódką to mi SIDO zszedł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Października 2007 Share Napisano 23 Października 2007 Pomalowałem przednią część kadłuba H128. Niestety wyszły mi artefakty takie jak na zdjęciu poniżej. Muszę znów chwycić za papier ścierny :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Października 2007 Share Napisano 23 Października 2007 Koledzy pomóżcie...co mogę postawić na płycie lotniska na tyle dużego (ale nie za dużego) coby ukryć w tym płaską baterię 9 V? Może jakiś agregat do tankowania? COKOLWIEK!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 23 Października 2007 Share Napisano 23 Października 2007 A bateria nie moze byc POD plyta lotniska? Mozesz wtedy podlaczyc do samolotu jakiegos laptopa serwisowego i w kabelku miedzy lapkiem i samolotem poprowadzisz zasilanie. Laptop moze stac na plycie - wtedy latwo pociagnac dalej przewod do baterii pod plyta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Października 2007 Share Napisano 23 Października 2007 Ból polega na tym że mam za niską podstawkę żeby tak zrobić. Podstawka to tablica korkowa, obramowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Października 2007 Share Napisano 24 Października 2007 Panowie , w końcu załapałem. Nie dodawałem do washa płynu do mycia naczyń. Teraz wszystko schodzi aż miło i nie ma żadnych śladów od pędzla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktak Napisano 24 Października 2007 Share Napisano 24 Października 2007 Fajnie to wygląda Ale mam pytanie , czy to jest preshiding POD farbę czy wash NA farbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Października 2007 Share Napisano 24 Października 2007 jest to wash na farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Października 2007 Share Napisano 26 Października 2007 Witam! Raptor schnie,czeka na biały i na SIDO. Muszę poprawić jeszcze kabinę. Trochę zapyliło. Wiecznie mam z tym problem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 26 Października 2007 Share Napisano 26 Października 2007 Fajnie wyglada w tym prototypowym malowaniu. Czym malowales dysze? ALCLAD ma w swojej ofercie farbe "Burnt metal", ktora by sie idealnie nadawala do zaimitowania takiej przegrzanej blachy na dyszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi