Gość Napisano 26 Października 2007 Share Napisano 26 Października 2007 Dysze są malowane H53 i PACTRĄ A74 a na końcu czarny mat ,również PACTRA. Jeszcze podpicuję je trochę pastelami...nie mogę teraz pozwolić sobie na zakupy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Października 2007 Share Napisano 26 Października 2007 Kolejna fotka DRAPIEŻNIKA Prawdziwa bestia Podwozie schnie, AEL-e na miejscu , jeszcze tylko pokrywy podwozia i bocznych komór,malowanie przewodów, wash , podstawka i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Października 2007 Share Napisano 26 Października 2007 Jak to mówił bohater serialu STAR TREK-"Panie Data, pełna moc!" Nie mogłem się powstrzymać żeby nie włączyć Raptorowi zasilania Tak to wygląda sorki za jakość fotki ale mój aparat nie lubi zdjęć bez lampy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Października 2007 Share Napisano 26 Października 2007 Dogadałem się z diodą podświetlającą tablicę przyrządów. Zastosowałem perswazję słowną ,potem przywaliłem w model w okolicy dziobu, najpierw palcem a potem trzonkiem pędzla. Raptor przetrwał bez uszkodzeń a dioda skapitulowała i zaczęła świecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Października 2007 Share Napisano 27 Października 2007 Drapieżnik dostał pierwsze dwa zęby teraz zauważyłem że muszę poprawić wloty powietrza albo dać zatyczki :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 Micro Sol stracił chyba ważność albo kalki Testorsa są do bani. Położyłem doświadczalnie kalki na zatyczki na wloty powietrza i raczej nie podziałało... w każdym razie raptor jest pokryty już sido i czeka na kalki. Swoją drogą mam pytanie o kalki. Gdy moczę je w wodzie to owszem schodzą z nośnika po jakichś 30 sek. ale ciągnie się za nimi jakiś biały glut. tak jakby papier był czymś pokryty. Może ktoś się z tym spotkał i wie co na to poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 stare kalki machbox'a miały taki glut. po prostu glut oddziel, i tyle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 dzięki , w miarę to idzie...dziś już nic nie zrobię niestety...część mojej rodziny zdecydowała się mnie wk....ić na noc i ręce tak mi latają że nie widzę się kładącego kalki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Października 2007 Share Napisano 31 Października 2007 Witam! Pojawił się (poważny jak dla mnie) problem. Otóż napis YF-22 na arkusiku z kalkami jest popękany. Jest na to jakaś rada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 31 Października 2007 Share Napisano 31 Października 2007 Po co ci ten napis?? Można poprzyklejać obok siebie popękane częśći kalki, a może poprostu litery są każda oddzielnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Października 2007 Share Napisano 31 Października 2007 Na prototypie był duży napis YF-22 na stateczniku pionowym a cały luksus polega na tym że kalka popękała na takie cienkie paski po w pudełku była zgięta. I mam confetti... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 31 Października 2007 Share Napisano 31 Października 2007 może wrzuć foty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Października 2007 Share Napisano 31 Października 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 1 Listopada 2007 Share Napisano 1 Listopada 2007 Ała... to rzeczywiście sprawa nie jest prosta, ale proponowałbym albo ponaklejać te konfetti obok siebie i ułożyć mozaikę z napisem YF-22 albo zrobić na podstawie kalek maski i poprostu cieniutką warstewką namalować, jeżeli sprawa ma się aż tak źle jak mówisz to jeżeli masz umiejętności - a widzę że masz i to nie byle jakie - namaluj... chyba, że wyłapiesz od kogoś take kalki ale na to bym nie liczył. Pozdrawiam, Lucas HS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 1 Listopada 2007 Share Napisano 1 Listopada 2007 Kroj liter nie jest jakis wymyslny, mozesz pokusic sie o zrobienie sobie masek. Przygotowujesz sobie odpowiedni plik w jakims Corelu lub czyms corelo-podobnym, idziesz z tym do agencji reklamowej, gdzie maja ploter do wycinania folii i kazesz sobie cos takiego wyciac na najcienszej dostepnej folii samoprzylepnej. A pozniej, jak Lucas HS mowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Listopada 2007 Share Napisano 1 Listopada 2007 Dzięki za rady panowie...tak też zrobię. Myślałem że da się uratować te kalki smarując je lakierem bezbarwnym albo gumą arabską ale teraz jak wróciłem do domu to zauważyłem jak mi kawałki kalki odpadają po prostu od nośnika :( Namaluję to sam. Szablony zrobię na taśmie malarskiej. Krój liter już mam : czcionka VERDANA , wielkość muszę dobrać... Lucas HS dzięki za miłe słowa...staram się...jutro przerwa z YF-22 ale jak dobrze pójdzie to pojawię się z walkaroundem Mustanga 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Listopada 2007 Share Napisano 3 Listopada 2007 Niestety...nie poszło dobrze...nie zdążyłem do komisu gdzie stoi Mustang...w poniedziałek powinno się udać. W każdym razie wracam do YF-22. W tym momencie ma wszystkie kalki oprócz tych #$%^&* napisów na stateczniki pionowe. Dziś próbowałem zrobić sam szablony ale po 2 godzinach się poddałem (taśma mi się rwała) tak więc postęp niewielki. Poprawiłem "zawieszenie" kabiny tak że osłona nie "chodzi" tak luźno. Poniżej fotki z dumnym pilotem na burcie raptora wiem wiem facet ma twarz mało normalną :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 3 Listopada 2007 Share Napisano 3 Listopada 2007 Fajnie, fajnie... Wiecej zdjec poprosimy. Na pierwzym zdjeciu widac slad po wypychaczu na antenie za kabina pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 Oż w... nie zauważyłem. Poprawię jak tylko wrócę z nudzenia się na uczelni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riddick Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 Hej! Fajny eFik ;) Co do tych szablonów to jeśli upierasz się zrobić je własnoręcznie, polecałbym Ci taśmę Tmaiya. Wzór (w lustrzanym odbiciu) wydrukuj sobie na jakimś papierze z naklejek (z jednej strony normalny papier a z drugiej kredowy) np. z etykiet na płyty CD. Podklej potem literki taśmą i powycinaj. Przy prostych kształtach sprawdza się super (YF – ), trudniej jest przy „brzuszkach” (22). Myślę jednak, że w Krakowie na 100% znajdzie się agencja reklamowa która rozwiąże Twój problem za kilka złotych Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Myślę jednak, że w Krakowie na 100% znajdzie się agencja reklamowa która rozwiąże Twój problem za kilka złotych Problem rozwiązany , dosłownie 50 m od domu mam agencję reklamową. Zaraz tam idę i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 No i po kłopocie , wygląda to tak , nie wiem jak wam się podoba ale ja jestem zadowolony muszę tylko domyć wash :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 No i luks! Pokaz calosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 No i luks! Pokaz calosc. Czy tak luks to nie wiem. Ale pokazuję co wyszło To fotki po samym sido. W tym momencie schnie bo już pociągnąłem go bezbarwnym matem. Zdjęcia dam jak wyschnie Zresztą muszę jeszcze poprawić osłonę kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Bardzo fajny, naprawdę super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi