Dombeer Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Witam po dłuższej przerwie spowodowanej powrotem do kartonu. Na ostatnim Lubelskich Spotkaniach Modelarskich wpadł mi w łapy dosyć przypadkowo Su-100 od Dragona. Jest to pierwszy mój model tej firmy. Przyznam że jak na takie maleństwo to same wypraski robią wrażenie ilością części, imitacjami spawu, odlewu. Spasowanie jest niemal idealne. Jedyny problem to gąsienice, gdyż są o jakieś 5 mm za krótkie i trzeba pobawić się w rozciąganie. Model kleiłem około tygodnia. Malowanie to kombinacja zielonej Agamy z Vallejo White na górze i Black Grey na dole. Obicia wykonane przy pomocy Vallejo German Cammo Black Brown, polecam do tego typu rzeczy. Daje fajny efekt lekko przyrdzewiałego metalu Zacieki na kadłubie to już zabawa olejami w tubce. Brud i kurz to pigmenty MiGa, True Earth i suche pastele. Ślady oleju, paliwa - AK Engine Oil. Kalki, niestety do SU-85 od Toro Model Jeżeli chodzi o jakość zdjęć, to obawiam się że więcej już nie wyciągnę z mojej stareńkiej cyfróweczki, szczególnie przy tak małym obiekcie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 bardzo ładny model. wnętrza włazów raczej powinny być zielone i warto domalować liny holownicze bo świecą się drutem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Ładny modeli. Okopć wnętrza tłumików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 Wszystko elegancko, tylko ... ta antena. Też mi taki "włos" wyszedł i poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 Fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 Przydałoby się poprawić brudzenie dekli na kołach, ewidetnie pierwsza warstwa brudu nie wytrzymała kontaktu z paluszkami Całkiem przyjemny w odbiorze model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dombeer Napisano 5 Listopada 2012 Autor Share Napisano 5 Listopada 2012 Dziękuję za komentarze i uwagi. Wszelakie sugestie postaram się zrealizować w najbliższym czasie. Co do anteny to niestety jest z żyłki, to najcieńszy tego typu materiał jaki posiadam. Ewentualnie poczekam aż mój kot zgubi wąsa :P A na razie włączę z większą materią. Zainteresowanych zapraszam tutaj http://www.papermodels.pl/index.php?topic=11208.0 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 A dla mnie bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi