Mirek66 Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 Witam . Model jak dla mnie jest naprawdę bardzo dobry ładny detal miękki plastik i brak śladów po wypychaczach oraz mała ilość jam skurczowych sprawia iż model składa się bezproblemowo . Na razie złożyłem to co na fotkach jak skończę wieżę to zrobię aktualizację . Jak zwykle wszelka pomoc merytoryczna mile widziana . Pozdrawiam Mirek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 7 Listopada 2012 Autor Share Napisano 7 Listopada 2012 Powoli do przodu wieżyczka praktycznie gotowa ,na fotkach widać prace waloryzacyjne . Cdn ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Naprawdę mi się ten czołg podoba. Twoja praca też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Hej, ja się wprawdzie na pancerce nie znam, ale - tak myślę - umiem docenić porządną robotę modelarską. Niezwykle przyjemnie ogląda się ten warsztat A ModelMaster powinieneś skasować za reklamę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Kurde właśnie mi się przypomniało że muszę skończyć swoją 90-kę i BV-kę i tą śmieszną 72-kę a czasu brak :(. Twoja praca zacna bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 Mirek, na pierwszym zdjęciu w temacie widać białe wnęki włazów oraz białe od wewnątrz ich pokrywy. To Twoja robota (chodzi mi o dorobienie), czy zestawowe, tylko na biało pomalowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 23 Listopada 2012 Autor Share Napisano 23 Listopada 2012 Dzięki koledzy za wpisy . gecon twoja 72 to najładniejsza wersja jaka mi się podoba tego pojazdu , będziesz robił płotki na kadłubie ? bulik 80 ponownie pomalowana na czarno kolega Fahr podesłał mi kopułkę dowódcy to przed malowaniem zrobię przeróbkę . Przemku to wszystko zestawowe tylko jak malowałem środek to i włazy pacnąłem ale teraz już jest dobrze . Jak na razie u mnie szału niema z postępami ale małe co nieco jest ;dodałem jeszcze 1 mm pod wieżę bo prawie dotykała baniaków , wy dremelowałem wokół wieżyczki i dorobiłem łom oraz przewód oraz rynienkę .dorobiłem wybrzuszenie nad silnikowe oraz wyciąłem siatki wcześniej wklejone i będę teraz dorabiał środki wlotów . Z wlotami wiem iż nie jest to optymalne ponieważ trzeba by było ich usunąć całkiem i dorobić nowe większe . ale jak miałem sklejoną skorupę to już i tak zostanie ,mam drugi to się zrobi lepiej . Na razie to tyle wszelkie uwagi mile widziane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Modelowo. Panzer35.ru w użyciu widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 23 Listopada 2012 Autor Share Napisano 23 Listopada 2012 Hehe , a gdzie indziej można znaleźć tyle fotek detali i podejrzeć jak sobie inni radzą z tym problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 25 Listopada 2012 Autor Share Napisano 25 Listopada 2012 Witam , gwoli wyjaśnienia dlaczego to przerabiam wstawiam parę fotek . To co daje nam producent : tak oryginał : tak wyżłobienie pod wierzą i rynienka , w zestawie jest dany kawałek rynienki oraz kadłub łączy się ze zbiornikami paliwa. A oto moje wypociny , w których starałem się chociaż trochę przybliżyć do oryginału . Pozdrawiam Mirek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 .gecon twoja 72 to najładniejsza wersja jaka mi się podoba tego pojazdu , będziesz robił płotki na kadłubie ? Przepraszam bardzo za głupie pytanie. Jakie płotki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 27 Listopada 2012 Autor Share Napisano 27 Listopada 2012 Chodzi mi się w wersję T 72 BM chyba to kleisz ? czy Rogatkę ? weż sobie wpisz w wyszukiwarkę to zobaczysz o co mi chodzi o osłony takie jak teraz stosują alianci na swojej pancerce w Afganie czy w Iraku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 A no tak, już kumam. Nie, nie płotków nie będę robił, bo model, który sklejam, to jeszcze co innego niż T-72 BM. Według tego co jest napisane na necie o tym, moim czołgu to jest wersja T-72AK. Mam kilka fotek tej wersji i na żadnej nie ma płotków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Zdecydowanie bardziej podobaja mi sie twe tygrysy ale nie samymi panterami czlowiek zyje bardzo ciekawy warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 28 Listopada 2012 Autor Share Napisano 28 Listopada 2012 Hmm mówisz AK może i tak parę razy buszowałem po necie szukając fotek do 90 to przeglądałem też 72 ale jest ich tyle wersji że trudno spamiętać która to która ,wrzuć parę fotek oryginału . Tremac bedzie kotek tylko skończę Czapajewów tylko jeszcze nie wiem którego pierwszego mid czy late ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Cześć W kwestii uporządkowania tematu T-72 i T-90 polecam te oto strony: http://www.russianarms.ru/forum/index.php/board,544.0.html http://russianarms.mybb.ru/viewforum.php?id=128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 A proszę bardzo. O to mój T-72 AK: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 28 Listopada 2012 Autor Share Napisano 28 Listopada 2012 Dzięki Robercie ciekawa lektura , ale już więcej nie będę oglądał fotek 90 myślałem że mam już wszystko złożone a tu patrzę potrzeba jeszcze przerobić 2 rzeczy ale to nic w sobotę skończę składanie . Gekon fajny jest ale ten pancerz z przodu kadłuba będziesz musiał dorobić , myślę iż nie będziesz miał z tym problemu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Mirek, dzięki Twojemu wątkowi, znów zabrałem się za swoją 90-kę. Mimo że moja jest już prawie złożona, postanowiłem poprzerabiać to i owo. Dziś zabrałem się za obniżenie całego modelu, według tego przepisu: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=193110&page=1 Mam nadzieję że ten link zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 28 Listopada 2012 Autor Share Napisano 28 Listopada 2012 Studiowałem i to ale ja korzystałem z rosyjskiego forum którego link dał mi Jarek ( jo) http://panzer35.ru/forum/45-8059-29 . Ja nie będę już dłubał przy podwoziu bo trzeba by było wszystko pruć a nie chcę już mi się Mm drugi jak dożyję to go złożę w przyszłą zimę tylko będę musiał do niego dokupić parę dodatków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Ja postanowiłem troszkę pociachać. Na szczęście mam kompletne podwozie, włącznie z wanną, więc nic nie ryzykuję. Najwyżej mi nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 30 Listopada 2012 Autor Share Napisano 30 Listopada 2012 Witam . Składanie modelu dobiegło końca wszystko co błyszczy lub jest białe to dorobione Fartuchy też mam prawie skończone ale najpierw pomaluje podwozie a potem je zamontuję . Jak wymaluje to pokażę , kurde fotki jakoś mi nie bardzo coś wychodzą i na razie to tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Fajna maszynka, obserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 15 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2012 Ot i pomalował się malowany humbrollami jasny 148 zielony mieszanka 117 i 116 rozjaśnionej żółtym . Prysnąłem glancem do podłóg jak położę kalki i zrobię washa to się pochwalę jak będzie czym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Szkoda, że fartuchów nie ruszyłeś. Sido/ połysk zabezpiecza humbrole przed olejami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi