Skocz do zawartości

T90 A Russian MBT Zvezda 1/35

Mirek66

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .

Model jak dla mnie jest naprawdę bardzo dobry ładny detal miękki plastik i brak śladów po wypychaczach oraz mała ilość jam skurczowych sprawia iż model składa się bezproblemowo .

Na razie złożyłem to co na fotkach jak skończę wieżę to zrobię aktualizację .

Jak zwykle wszelka pomoc merytoryczna mile widziana .

Pozdrawiam Mirek.

003tv.jpg

002dv.jpg

001pck.jpg

Mirek, na pierwszym zdjęciu w temacie widać białe wnęki włazów oraz białe od wewnątrz ich pokrywy. To Twoja robota (chodzi mi o dorobienie), czy zestawowe, tylko na biało pomalowane?

• 2 weeks later...

Dzięki koledzy za wpisy .

gecon twoja 72 to najładniejsza wersja jaka mi się podoba tego pojazdu , będziesz robił płotki na kadłubie ?

bulik 80 ponownie pomalowana na czarno kolega Fahr podesłał mi kopułkę dowódcy to przed malowaniem zrobię przeróbkę .

Przemku to wszystko zestawowe tylko jak malowałem środek to i włazy pacnąłem ale teraz już jest dobrze .

Jak na razie u mnie szału niema z postępami ale małe co nieco jest ;dodałem jeszcze 1 mm pod wieżę bo prawie dotykała baniaków ,

wy dremelowałem wokół wieżyczki i dorobiłem łom oraz przewód oraz rynienkę .dorobiłem wybrzuszenie nad silnikowe oraz wyciąłem siatki wcześniej wklejone i będę teraz dorabiał środki wlotów .

Z wlotami wiem iż nie jest to optymalne ponieważ trzeba by było ich usunąć całkiem i dorobić nowe większe . ale jak miałem sklejoną skorupę to już i tak zostanie ,mam drugi to się zrobi lepiej .

Na razie to tyle wszelkie uwagi mile widziane .

008knn.jpg

003dxq.jpg

002isy.jpg

001ozxv.jpg

Witam , gwoli wyjaśnienia dlaczego to przerabiam wstawiam parę fotek .

To co daje nam producent :

file.php?id=286

tak oryginał :

w01700_7076131.jpg

s3430391.jpg

tak wyżłobienie pod wierzą i rynienka , w zestawie jest dany kawałek rynienki oraz kadłub łączy się ze zbiornikami paliwa.

1076186.jpg

A oto moje wypociny , w których starałem się chociaż trochę przybliżyć do oryginału .

001sbi.jpg

004tc.jpg

005ibw.jpg

012qaq.jpg

013dm.jpg

Pozdrawiam Mirek!

.

gecon twoja 72 to najładniejsza wersja jaka mi się podoba tego pojazdu , będziesz robił płotki na kadłubie ?

Przepraszam bardzo za głupie pytanie. Jakie płotki ??

Chodzi mi się w wersję T 72 BM chyba to kleisz ? czy Rogatkę ? weż sobie wpisz w wyszukiwarkę to zobaczysz o co mi chodzi o osłony takie jak teraz stosują alianci na swojej pancerce w Afganie czy w Iraku .

A no tak, już kumam. Nie, nie płotków nie będę robił, bo model, który sklejam, to jeszcze co innego niż T-72 BM. Według tego co jest napisane na necie o tym, moim czołgu to jest wersja T-72AK. Mam kilka fotek tej wersji i na żadnej nie ma płotków.

Hmm mówisz AK może i tak parę razy buszowałem po necie szukając fotek do 90 to przeglądałem też 72 ale jest ich tyle wersji że trudno spamiętać która to która ,wrzuć parę fotek oryginału .

Tremac bedzie kotek tylko skończę Czapajewów tylko jeszcze nie wiem którego pierwszego mid czy late ?

Dzięki Robercie ciekawa lektura , ale już więcej nie będę oglądał fotek 90 myślałem że mam już wszystko złożone a tu patrzę potrzeba jeszcze przerobić 2 rzeczy ale to nic w sobotę skończę składanie .

Gekon fajny jest ale ten pancerz z przodu kadłuba będziesz musiał dorobić , myślę iż nie będziesz miał z tym problemu .

Mirek, dzięki Twojemu wątkowi, znów zabrałem się za swoją 90-kę. Mimo że moja jest już prawie złożona, postanowiłem poprzerabiać to i owo. Dziś zabrałem się za obniżenie całego modelu, według tego przepisu:

http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=193110&page=1

Mam nadzieję że ten link zadziała.

Studiowałem i to ale ja korzystałem z rosyjskiego forum którego link dał mi Jarek ( jo) http://panzer35.ru/forum/45-8059-29 .

Ja nie będę już dłubał przy podwoziu bo trzeba by było wszystko pruć a nie chcę już mi się

Mm drugi jak dożyję to go złożę w przyszłą zimę tylko będę musiał do niego dokupić parę dodatków .

Witam .

Składanie modelu dobiegło końca wszystko co błyszczy lub jest białe to dorobione

Fartuchy też mam prawie skończone ale najpierw pomaluje podwozie a potem je zamontuję .

Jak wymaluje to pokażę , kurde fotki jakoś mi nie bardzo coś wychodzą i na razie to tyle .

013ido.jpg

011sy.jpg

009xdq.jpg

007odr.jpg

005hoe.jpg

003ony.jpg

• 2 weeks later...

Ot i pomalował się malowany humbrollami jasny 148 zielony mieszanka 117 i 116 rozjaśnionej żółtym .

Prysnąłem glancem do podłóg jak położę kalki i zrobię washa to się pochwalę jak będzie czym .

005wwz.jpg

004th.jpg

002hcf.jpg