Sudus Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Witam serdecznie ! Pragnę przedstawic model który ostatnio ukończyłem - Mosquito FB VI z 307 Dywizjonu. Kilka maszyn tego typu było użytkowany przez ten dywizjon między sierpniem a październikiem 1943 roku. Po czym wszystkie zostały przekazane do 60 OUT Model ten zakupiłem częściowo sklejony ( nota bene od kolegi m. in. z tego forum ) Po czym poskładałem i pomalowałem to wszystko do kupy a efekt prezentuję poniżej. Farby użyte do malowania to Pactra i Humbrol. Kalkomanie Tally Ho z tym że literkę "W" musiałem poskładac gdyż w zestawie były tylko "zakończone Ostro" Nie ustrzegłem się też będu.Dotyczy to okienka na dolnej części kadłuba.Zamiast je szaspachlowai pomalowa zostawiłem tak jak podaje instrukcja.A do tego utrzymał mnie w przekonaniu że takma byc zestaw masek Montexu gdzie jest przewidziana maska na to okienko. No trudno. Przy następnym Moskicie tego nie będzie Zapraszam do oglądania Pozdrawiam Piotr Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us A to w porównaniu z Moskitem Airfixa sklejonym jakieś 18 lat temu Uploaded with ImageShack.us 307 rośnie w siłę Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Bardzo fajny . Chodzi ten model za mną już od jakiegoś czasu ale jakoś się nie mogę zebrać do zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Fajna kolekcja :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Bardzo fajny modelik. Ale najlepsza fotka grupowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 A to w porównaniu z Moskitem Airfixa sklejonym jakieś 18 lat temu A płyny do kalek używałeś? Bo zarówno na starym jak i nowym rzuca się w oczy film wokół kokard na górnych powierzchniach skrzydeł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi