Lipstein Napisano 16 Listopada 2012 Share Napisano 16 Listopada 2012 Diorama prezentuje próbę rekonstrukcji wyglądu i sposobu maskowania OT Stahlunterstand - niemieckiego schronu biernego piechoty. Skala 1:35, praca własna od podstaw. Warsztat: viewtopic.php?f=90&t=25966 . Zdjęcia wykonał Łukasz Martyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Listopada 2012 Share Napisano 16 Listopada 2012 Bardzo mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Listopada 2012 Share Napisano 16 Listopada 2012 Szkoda, że ściany są takie jednolite, bez przebarwień i bez faktury betonu lub ziemi. Po za tym bardzo ciekawy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 16 Listopada 2012 Autor Share Napisano 16 Listopada 2012 Przebarwienia, wykwity wapna, faktura betonu - wszystko to jest, tylko kolega tego nie uchwycił na zdjęciach, po prostu. Fotki robione na szybko w plenerze, bo słońce już zaczynało zachodzić, dookoła była masa zwiedzających... Galerię uzupełnię, tylko to pewnie potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Obejrzałem wszystkie twoje prace bardzo fajne. Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Listopada 2012 Autor Share Napisano 19 Listopada 2012 Dziękuję! Nad tą dioramą siedziałem ze dwa lata, a jej ukończenie zbiegło się z Piknikiem Fortecznym 6 października br., na którym miałem ją wystawić po raz pierwszy na światło dzienne. Przyznaje się do pośpiechu przy "zagospodarowaniu" wierzchu dioramy, co pewnie niektórzy dostrzegają... Sama bryła schronu wewnątrz (schron to typowy scratch, albo od podstaw, jak kto woli) ma masę niedoróbek, wynikających głównie z chęci wyeksponowania wnętrza obiektu, który z założenia miał być w ziemi, a strop dodatkowo oblany betonem, jak to schron... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Fajnie że w końcu skończyłeś natrudziłeś się nad wnętrzem a na zdjęciach tego nie pokazujesz zrób parę dodatkowych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Powiem tyko tyle że wszystkie twoje prace wyglądają ładnie, a ta świetnie. Niektórzy może będą się smucili że scenka jest zbyt spokojna, ale ty pokazujesz tą najczęściej widzianą przez żołnierzy stronę wojny -oczekiwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Listopada 2012 Autor Share Napisano 19 Listopada 2012 Nie wiem, co napisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Nie wiem, co napisać... To ja podam propozycje Dziękuję za te miłe komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Schron świetny . Może mogłeś odrobinę bardziej urozmaicić teren ale to już się czepiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Listopada 2012 Autor Share Napisano 20 Listopada 2012 Dzięki Panowie! jak mi wena zaskoczy na ten schron, poprawki na gruncie na pewno będą. szukam na razie taniej wysokiej trawy lub jej zamiennika w naturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Pędzel ławkowiec? Tak się przyglądam i jedna rzecz mi się jednak nie podoba Mianowicie kolor podstawki,który miesza się z kolorem schronu. jeśli można radził bym przemalować na czarno albo jakiś ziemisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Listopada 2012 Autor Share Napisano 20 Listopada 2012 Przyjmuję sugestię co do koloru ścianek dioramy. docelowo mają być z forniru lub balsy, ale inne prace mają wyższy priorytet czasowy i ekonomiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 14 Grudnia 2012 Share Napisano 14 Grudnia 2012 Witam! Rozkładają mnie na łopatki twoje nazwijmy je "forteczne" dioramy. Strasznie podobają mi się. Wszystkie są bezlitośnie i zdradziecko efektowne! Kawał dobrej roboty i tyle. A kolor ścianek dioramy? Osobiście miał bym to w.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi