elefantes Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 Trochę spóźniona ta galeria, ale nawet dobrze, bo Kenio właśnie dostał srebrny medal w Katowicach, więc jest się czym chwalić Ale tak na poważnie. Kilka słów o modelu. AMT daje nam świetny model,w mojej ocenie Kenio 123 z niskim dachem prezentuje się o wiele lepiej niż K-100 Aerodyne. Wszystkie wypraski w pudełku są koloru białego, dużo chromowanych części i niestety dużo nadlewek. Ja się chromów pozbyłem: po pierwsze są one kiepskiej jakości, o wiele gorsze niż w Italeri, po drugie, jak widać model chciałem naprawdę mocno pobrudzić. Instrukcja raczej dla zaawansowanych modelarzy, mało czytelna i skromna jeśli chodzi o ilość rysunków. Spasowalność części bardzo dobra, poza małymi kłopotami z wsadzeniem kokpitu do środka. Fatalne też rozwiązanie montażu przedniej osi, która jak wiemy na dodatek nie jest skrętna. To powiedzmy takie małe minusiki. Tylne osie, żeby nie było zaskoczenia osadza się na metalowych prętach, rozwiązanie też takie jakieś nijakie. W pudełku dodatkowo mamy bonus: kartonowe małe opakowanie, które też jest do sklejenia i dużą naklejkę KW:) Model jakbym miał ocenić w skali od 1 do 10 to dałbym zdecydowanie 8 pkt. Jego cena jest niestety zbyt wysoka, jak na jakość którą dostajemy w pudełku. No, ale powiedzmy sobie, że to rarytas dla wielbicieli amerykańców:) pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 No i nawet fajnie to wyszło. Może trochę brakuje jakichś śladów uszkodzeń, ale tylko może. I nie widzę tylnych świateł. Ale tak to rewelacja, Twój nowy styl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Pięknie .Gratuluję srebra. A ja oglądając zdjęcia z Katowic zachodziłem w głowę czyj to model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Malowane pędzlem! Twój nowy styl. Ja bym to nazwał okresem w twórczości, jak u Picassa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Bajera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi