Przemek - MaXus Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Czas spróbować sił z nowym modelem. Wybór padł na koreańskie pudełko, dosłownie jak i w przenośni. Z tego, co zdążyłem się zorientować, model wypada korzystniej w porównaniu z wypustem Trumpetera. W sieci można znaleźć dość szczegółową analizę zestawu, ja postanowiłem nie wdawać się w żmudną poprawę odstępstw w bryle (zresztą pewnie i tak nie zauważalnych dla 98% modelarskiej populacji) i ewentualnie skupić się na co poniektórych detalach. Model, jak na razie nie przedstawia specjalnych trudności: szwy łączenia form niewielkie, podobnie przesunięcia, spasowanie również OK. Ponieważ w planach będzie skromna 'poligonowa' podstawka, mój drugi czołg postanowiłem wyposażyć w pracujące zawieszenie: Druga z modyfikacji, to poprawa wyglądu tylnych żaluzji, zdjęcie w trakcie prac: Jak widać, idealnie nie jest, ale pocieszam się, że doda to tylko naturalności rzeczonemu elementowi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2013 W sumie nic szczególnego, ale daję znak życia. Jak na razie: wstawienie żeberek nawiercenie wyrzutników do stawiania zasłony dymnej mała waloryzacja obu stanowisk strzeleckich oraz karabinu sprzężonego z lufą, łopaty i ... na razie to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Ładnie się zapowiada coś rtochę podobnego do Abramsa Ładne odlewy zrobiło Academy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2013 Taaa, nawiązanie do hamerykańskiego kolegi widoczne wyraźnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Czołg został opracowany przez Chrysler Defence. Tę samą korporację, która wcześniej popełniła Abramsa, więc podobieństwo jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 7 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2013 Czołg został opracowany przez Chrysler Defence. Tę samą korporację, która wcześniej popełniła Abramsa, więc podobieństwo jest:) Czyli coś w rodzaju czołgowego Ctrl+C, Ctrl+V, ze zmianą nazwiska, danych i kilku innych pierdół ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 Obserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 Ale będziesz miał zabawę z malowaniem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2013 Ale będziesz miał zabawę z malowaniem :-) No tak, dużo większe pole do popisu, niż przy T-64 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 No tak, dużo większe pole do popisu, niż przy T-64 ;) Miałem na myśli te ich popaprane kamo w wężyki http://www.primeportal.net/tanks/k1a1.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Mam gdzieś fotkę z pługiem w 3 kolorowe kamo i jeden jak piaskowy jak znajdę to co podrzucę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2013 Dawaj Mirek, choć przyznam, że od początku obstawiam przy malowaniu pudełkowym, czyli podlinkowanym przez Pawła. Raz, że bardzo barwne i ciekawe, dwa, daje większe możliwości do nauki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 11 Stycznia 2013 Share Napisano 11 Stycznia 2013 O takie coś : http://www.operatorchan.org/v/src/13491583667.jpg Jak chcesz to ci podeślę lepszej jakości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 11 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2013 O, nawet stoi koło 'kuzyna' ;) Stanę przy trójkolorowym malowaniu ale zdjęcie fajną inspiracją do dioramki z Abramsem, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 11 Lutego 2013 Autor Share Napisano 11 Lutego 2013 W zasadzie budowa modelu bliska końcowi, zostało kilka detali i gąsienice. Lusterka będą opuszczone, światła, odblaski do zrobienia. Podorabiałem imitacje owinięcia niektórych elementów jakąś tam taśmą, nie wiem, w jakim celu 'chłopaki' ją stosują, może, żeby palce się nie ześlizgiwały podczas (w/z)łażenia? Skorygowałem prawą stronę kosza na dodatkowe bagaże - zestawowa część była zbyt niska. Pocieniłem ścianki wizjerów włazu kierowcy. Dorobiłem drugą podstawkę anteny i je same (rozciągnięta ramka). Przerobiłem na bliższe oryginałowi jedne z końców mocowania lin. Dodałem do kanistrów paski stabilizujące z uchwytami. I na koniec, najbardziej widoczne - dorabiany kosz, na ekstra skrzynki, tudzież kanistry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 12 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2013 Strasznie czasochłonna "zabawa" to dla mnie była: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 Cześć Świetne malowanie. Jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 Wyrazy uznania za kamo Przemku. Piękna maszyna !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 Bardzo dobrze. Opłaciła się robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 Kamo rewelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Doszły kalki, wash, wstępnie pomalowane gąsienice, oszklenie (światła, odblaski, wizjery), anteny, 'robią się' jeszcze pakunki, liny i podstawka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 świetnie pomalowane camo ciekaw jestem finału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi