Mipan Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Witam model mi sie podoba tylko ale mam dwie sprawy pierwsze :szkoda że tylne światła są pomalowane zwykłą farbą .po drugie skoro pisze Polski klub miłośników ciężarówek a rejestracja jest francuska(powinieneś zrobić Polską).To wszystko a co do reszty modelu to jest bardzo dobry gratulację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 18 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2008 Tylne światła są tak pomalowane, ponieważ klosze były czarne, a nie przezroczyste( teraz poradziłbym sobie z tym) Co do rejestracj to na naczepie są francuskie, a na ciągniku szwedzkie Taki paradoks:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 Co z tego że rejestracja jest Szwedzka i reklama Polskiego klubu,może to jeżdzic Polak w zagranicznej firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kennysp Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 ooo tak bardzo ładny zestaw na niektórych zdjeciach wygląda jak prawdziwy 6+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 No magnum prezentuje się znakomicie !!! I dwa pytanka mam. Jest może relacja z budowy ???A i jakim klejem kleisz szybki ??? A koło jak koło może w dziurze stoi i dlatego krzywe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Relacja z budowy... hmmm chyba nie ma Szyby w Magnum kleiłem clearfix humbrola. Koło jest krzywe. Było lekko krzywe od początku, bo tam są ostre przekręty z osią, żeby SS weszły, a drodze do KRK całkiem się skrzywiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 A jednak... Magnum od poprzedniej wersji trochę się zmieniła, raczej już na dobre, bo nigdzie się już nie wybiera i zajęła zaszczytne miejsce na półce ;) Otóż. Wypolerowana kabina, pasy bezpieczeństwa, nowe CB, zabudowa ramy, nowy silnik, nowa oś przednia, zabudowa z Super Magnum. To tyle http://www2.picturepush.com/photo/a/1196105/1024/Modele/mag-001.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beuzebub Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Ogólnie Magnumka podoba mi się, jednak jest parę rzeczy które niezbyt mi pasują... Pierwsza rzecz to tylnie lampy. Czym się kierowałeś malując je?. Kolejną rzeczą jest to \8/ , to już jego ostateczny wygląd?. Ja bym w tej ósemce jeszcze dziurki zobił . No i gruszka na tym kablu tak jakoś nienaturalnie zwisa. Oprócz tych malutkich błędów model jest Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 . Czym się kierowałeś malując je?. Teraz nie pamiętam, pewnie niczym. Ogólnie model już tak sobie stoi i będzie stał dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Troche ten smar brzydki ;/ a pozatym model bardzoładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 A jak ma wyglądać smar, jeżeli naczepa była zaczepiona przez pół roku, a potem ją odczepiłem do zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Eno to V8 do bani. Klima-czad Wnętrze-ładne, ale trochę za bardzo widać fakturę farby. Na ramie nei pomalowane opaski zbiorników. Silnik bardzo fajnie zrobiony, ale rdza trochę mało realistycznie wygląda. Światła byłyby ok, gdyby kierunki były skrajnymi światłami. Ogólnie jestem na TAK, ale i tak znasz moje zdanie po oględzinach na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Bardzo fajnie się prezentuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Eno to V8 do bani. Klima-czad Wnętrze-ładne, ale trochę za bardzo widać fakturę farby. Na ramie nei pomalowane opaski zbiorników. Silnik bardzo fajnie zrobiony, ale rdza trochę mało realistycznie wygląda. Światła byłyby ok, gdyby kierunki były skrajnymi światłami. Ogólnie jestem na TAK, ale i tak znasz moje zdanie po oględzinach na żywo Tak jak Przemek, ale uważam że opaski mogą być pomalowane pod kolor ramy. Ponad to pasy mogły by zwisać luźno przy fotelach (kto zapina pasy przy wysiadaniu z kabiny ), przydały by się wtyczki na przewodach. Więcej grzechów nie pamiętam, a tak to magnia ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Tak jak moi przedmówcy V8 no nie pasuje. Tego smaru, hmm troch za dużo, ale dobrze ze w ogóle jest. NO gruszka od CB tak dziwnie odstaje. A ta płyta z kabiną, no nawet fajna, ale blach ryflowana była by lepsza. No czyli daje 4+/5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Sporo błędów jest ,o tym już widzę pisano,więc je pominę..Nie robię ciężarówek ale co mnie bardzo razi to kolumna kierownicy.Jest wycięta i pomalowana.Nie szlifowałeś wcale łączeń które powstają w wyniku wtryskiwania plastiku w formy i teraz te łączenie wyglądają koszmarnie.Jak dasz radę to je popraw i będzie w miarę ok.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 No i jeszcze jak tak patrzę to fotele też do poprawy i przeszlifowania na bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Mipan jak możesz to edytuj posty po to jest ta opcja, a nie pisz jeden pod drugim. A co do Magnumki wygląda ciekawie mi osobiście nie podoba się ta 8, ale jak Tobie się podoba to ok w końcu Tobie model ma się podobać.No i te łączenia gdzie nie gdzie oprócz tego model wygląda ładnie. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 19 Listopada 2008 Autor Share Napisano 19 Listopada 2008 Ponad to pasy mogły by zwisać luźno przy fotelach (kto zapina pasy przy wysiadaniu z kabiny Cenna uwaga ale jak Tobie się podoba to ok w końcu Tobie model ma się podobać Szkoda, że inni tego nie rozumieją Najlepsze jest to, żę jakby zrobił to ktoś na Scani to by były teksty, ekstra itd. Mipan zdaję sobie z tego sprawę, ale wnętrze kleiłem 2 lata temu i nie przykładałem wagi do łączeń. Tego smaru, hmm troch za dużo, ale dobrze ze w ogóle jest Go jest mało, tylko po prostu jak odłączałem naczepę to wszystko poszło do góry i jest taki efekt. Na ramie nei pomalowane opaski zbiorników. Są pokmalowane... rama jest czarna to obejmy też... Światła byłyby ok, gdyby kierunki były skrajnymi światłami. I tak byłyby źle pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 miqs sam mam na Scanii V8 tylko zobacz żeby to twoje miało dziurki w 8 to całkiem inny efekt, a to wygląda jak dwa małe kołka a V jak 2 jakieś patyki.Ja nie mówię że ono nie pasuje do tej ciężarówki tylko, że mi nie leży wygląd tego. Nie zrozumiałeś mnie i nie zrozum mnie źle bo model ładny jest. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Samo magnum oceniłem, ale Naczepa, tez zasługuje, na brawa. Bo mi osobiście, bardzo się podoba. I pomysł i Wykonanie. Wklej foty naczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 19 Listopada 2008 Autor Share Napisano 19 Listopada 2008 Foty naczepy są na poprzedniej stronie, bo ona się nie zmieniła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 A mnie się te V8 nie podoba, bo po prostu w żaden sposób nie pasuje do Renault Magnum. Jeśli były silniki v8 w magnumach, to proszę mnie oświecić Jeśli chodzi o wspomnianą Scanię, to V8 byłoby jak najbardziej na miejscu, bo to jest praktycznie znak rozpoznawczy tej firmy Niby to jest wieś, jak się nie ma V8, a przykleja V8 i na tej samej zasadzie po Polsce jeździ 10 razy więcej BMW M niż zostało wyprodukowanych na cały świat Opaski- ok niech będzie, ale mogłyby się choć troszeczkę odróżniać od zbiornika (tak tylko mówię, nie czepiam się, bo sam też mam niepomalowane na ramie :P). Smaru wcale nie jest za dużo. Widzieliście kiedyś jak wygląda siodło prawdziwe? Jest tyle smaru nawalone, że można by się w nim kąpać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Jest tyle smaru nawalone, że można by się w nim kąpać. Przemku nie przesadzaj, aż tak dużo nie ma. A siodło i owszem widziadłem nie raz, w końcu tata jest kierowcą. na tej samej zasadzie po Polsce jeździ 10 razy więcej BMW M niż zostało wyprodukowanych na cały świat i tu sie zgodzę, ostatni przyuważyłem, 2-3 Dafy które maja oznaczenia V8, aż nie mogłem uwierzy, luknąłem pod kabinę, a to zwykły 24 zaworowiec. Albo 164L 620 albo 143M 630 ( to było ciekawe bo nawet ta sama trzcionka). i wiele takich głupich oznaczeń F2000 z 630 konnym silnikiem, ale to jest dla mnie głupie no bo po co zmieniać ustawienia cyfr i z 360 robi 630. Wiem jest to swego rodzaju "tuning" optyczny... ale taki no nie udany....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi