radzio_f Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy wątek w tym dziale, na co dzień pracowałem nad lotnictwem ale od niedawna przerzuciłem się na szkutnictwo i wcale tego nie żałuje. Chciałem zaprezentować mój pierwszy skończony model, u - 96. Model prosto z pudła, malowany farbami humbrola. Zapraszam do oglądnięcia galerii i do oceny mojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Grudnia 2012 Super Moderator Share Napisano 29 Grudnia 2012 Parę rzeczy razi ale ogólnie odbiór przyjemny. Żelazny Krzyż to jakaś replika czy oryginał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 29 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2012 Krzyż to replika zakupiona przez internet. Co razi najbardziej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Grudnia 2012 Super Moderator Share Napisano 29 Grudnia 2012 Co razi najbardziej ?Grube olinowanie, włoski na olinowaniu, brak swastyki na banderze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza_GD Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 Szkoda że się nie pokusiłeś o zestaw waloryzacyjny z griffona, na pewno dodał by koloru. Model bardzo sympatycznie zrobiony i ładnie "podany", podstawka z drzewa z imitacja krzyża dodaje klimatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 W sumie biorąc pod uwagę, że model jest w wersji "standard", to jedyne do czego mogę się przyczepić, to olinowanie i kabel na lufie armaty. Pomyśl nad wykorzystaniem żyłki wędkarskiej w tym celu, dużo lepszy efekt No i hakenkreuz'a mogłeś dorobić na banderze Podstawka super, świetny klimacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 1 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2013 A jaką żyłkę byś polecił na olinowanie? Tak jak pisałem zaczynam zabawę w szkutnictwo i każda porada będzie cenna, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 Fajna taka odskocznia do szkutnictwa,polecam kazdemu.A sam model poza wymienionymi rzeczami jest fajny,podoba sie.Dodatkowo podstawka ma klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Żyłkę ciężko jest naciągniętą przykleić , przynajmniej dla mnie. O wiele łatwiej zrobić z rozciągniętej nad ogniem ramki. W tej skali szczególnie widać , że olinowanie jest ciut za grube. Poza tym trochę paproszków i trochę za grube zestawowe barierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisz76 Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 Modelik fajny, też będę go robił. Jeśli chodzi o olinowanie czy relingi ja robię z żyłki i tylko z żyłki, która sprawdza się świetnie i dobrze klei. Grubość dobieram wzrokowo lub wyobrażam sobie jej naturalną grubość i przeskalowuję. Pozdr.Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi