Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ogólnie ładnie wygląda.

Możesz wyjaśnić dlaczego tak kombinowałeś?

Niestety został ci widoczny ślad łączenia obu modeli

Napisano

Revell ma pewną nieprawidłowość w oddaniu tych podłuznych wklęśnięć w tylnej cześci kadłuba... IMHO nie opłaca się tego poprawiać, przynajmniej tak skomplikowanymi przeszczepami, bo jak widać "operacja" rzuca sie bardziej w oczy niż wpadka Revella. A napracować się trzeba. Pod tym względem podziwiam autora, że mu się chciało!

Mnie się model ogólnie podoba, za wyjątkiem rejonu kabiny. Owiewka nie do końca spasowana z kadłubem i niezbyt dokładnie pomalowana.

Napisano

Model Academy ma zupełnie nieprawidłowy kształt (za chudy) w rzucie z góry. Kitbashing nieodzowny, spód (wnęki podwozia) Revella też bardziej poprawne, za to tył kadłuba Revella nie do zaakceptowania.

foto4na.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

Bez paniki, Wojtek dokonal polaczenia obu czesci kadluba w mioejscu gdzie jest panel dostepu, wiec jest i tak linia podzialowa, no moze troche mniej widoczna ale jest.

Napisano
spód (wnęki podwozia) Revella też bardziej poprawne, za to tył kadłuba Revella nie do zaakceptowania.

A nie myślałeś, żeby za dawcę posłużył nowy Airfix.

Akurat wnęki w nim są jeszcze lepsze od Revella. Tak myślę.

Napisano
Model zbudowany z dwóch zestawów Academy i Revell (jaśniejszy plastyk)

A tak z ciekawości - czy zestaw Hellera Hurka IIc nie jest dobrym (lepszym?) materiałem wyjściowym, bez konieczności przeprowadzenia rozległej chirurgii plastycznej?

Napisano
Model zbudowany z dwóch zestawów Academy i Revell (jaśniejszy plastyk)

A tak z ciekawości - czy zestaw Hellera Hurka IIc nie jest dobrym (lepszym?) materiałem wyjściowym, bez konieczności przeprowadzenia rozległej chirurgii plastycznej?

Nie jest. To stary zestaw z lat 70-tych ub.wieku. Ma wypukłe podziały i nie leży w planach. Pamiętam, że dość sporym kłopotem była za duża cięciwa płata i jednak kiepskie detale.