ZeroCool Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 Jest to moa pierwsza diorama, ale na pewno nie ostatnia. Figurki tez dopiero drugi raz malowałem i jest jeszcze wiele do poprawy. Generalnie jest to "szybki" projekt świąteczny z racji dużej ilości wolnego czasu. Przy samej dioramie popełniłem kilka błędów (użycie ciastoliny z wikolem do stworzenia poziomów, użycie gładzi do ścian a nie np kleju do glazury lub gliny artystycznej jako podłoża, brak obramowania dioramy itd.), ale trzeba wyciągnąć z tego wnioski na przyszłość Co do samej dioramy to założenie było zrobić ją małymi kosztami więc: Podstawka - stara podstawka pod doniczkę (to był zły pomysł - dziwnie to wygląda) Model - sklejony z 10 lat temu Half Track Tamiya - docięty do wymiarów podstawki i ponownie pomalowany Figurki - fake Alpine Miniatures z allegro (kiedyś kupiłem myśląc że są oryginalne - po otwarciu przesyłki nastąpiło niemiłe rozczarowanie) Roślinność - trawa elektrostatyczna + liście Fiba + to co znalazłem w ogrodzie Wszelkie rady, sugestie, słowa krytyki mile widziane Sesja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teusz Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Super to wygląda! Najbardziej podobają mi się figurki ale diorama też zacna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Zaplecze bogate Całość super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroCool Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2013 Dzięki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Podoba się. Tylko dlaczego pociąłeś tego Halftracka, na litość boską? A warsztat masz zaje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Klasa - klimatyczne, przemyślane, dopracowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroCool Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2013 Dzięki chłopaki Tylko dlaczego pociąłeś tego Halftracka, na litość boską? Model - sklejony z 10 lat temu Half Track Tamiya - docięty do wymiarów podstawki i ponownie pomalowany Model nie spełniał już moich oczekiwań jakościowych Mam jeszcze jednego HT tylko z moździerzem (i 4 takie podstawki pochodzące z rozbiórki kwietnika ) i się zastanawiam czy nie zrobić bliźniaczej dioramki tylko z aliantami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 25 Stycznia 2013 Share Napisano 25 Stycznia 2013 Żeby nie było za słodko - rozumiem że to jest 'what if", aby doprowadzić pojazd opancerzony do takiego stanu zjedzenia (bez pożaru) potrzeba jakieś 10 lat (może być w polskim muzeum), pożaru nie było bo opony całe. Mamy więc rok 195?. Chłopaki na dioramie to ostatnie żyjące resztki Wehrwolfu. Z drugiej strony ten rzęch doczłapał się w to miejsce zupełnie nie dawno pozostawiając wyraźne ślady opon które dopiero co podeszły wodą... Czepiam się? Nie. Po prostu diabeł tkwi w szczegółach. Sam się na takich rzeczach parę razy poślizgnąłem. Praca bardzo przyjemna. Ciekawa kompozycja dobrze się ogląda i bardzo mnie cieszy Twoja deklaracja, że 'na pewno nie ostatnia'. Szczerze gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroCool Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2013 Z rdza przesadziłem - fakt. Co do kolein to już błąd zauważony na innym forum i wczoraj poprawiony - jakoś nie pomyślałem o tym podczas prac. Teraz jest tam trawka i mech. Oczywiście dziękuję za opinie, jak najbardziej trafna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi