RH Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 Kolejny "pływaczek " z lat 30-tych , tym razem z za południowej granicy czyli Czech ,a dokładnie to z ówczesnej Czechosłowacji. Na początek może o samym modelu . Jest to żywica w 100% z domieszka elementów z białego metalu i troszkę blaszki .Już na wstępie odradzę ten model kolega .którzy nie mieli zbyt wiele do czynienia z tym materiałem.Powiem wprost jest to model trudny i nowicjuszom raczej nie polecam go kupować . Przyznam się że chociaż troszkę tej żywicy liznąłem to z tym "karakonem" miałem niemały kłopot.Nie będę wchodził w szczegóły aby drugi raz nie przezywać tej traumy .No ale jakoś dobrnąłem do końca . Na początek fotogalerii, ekspresowy fotograficzny warsztat. Proszę was nie znęcajcie się ,krytykując go ,bo ja dobrze wiem że ma uchybienia i coś tam mu brakuje NO A TERAZ GŁÓWNA GALERIA Ze swojej strony to jestem ciekaw gdzie oni takie akweny mieli aby latać wodnosamolotami .Przecież o dostęp do morza raczej ich nie posądzam A na koniec jeszcze fotka dwóch kolegów na pływaczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 Mimo narzekań na surowiec model wyszedł ładnie. Nie podobają mi się jedynie pływaki uplastycznione i utrójwymiarowione zgodnie z dyrektywą unijną, przez co model traci. Poza tym wszystko świetnie w zakresie starej, dobrej formuły i marki Twego warsztatu . A mam gdzieś w magazynku jeszcze starego Letova z KP... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 Jednym z pierwszych modeli w 1:72 jaki zbudowałem Był pływakowy S-328 z KP. Darzę więc wielkim sentymentem ten samolot. Ładnie Ci to wyszło... Podobnie jak Mikołaj mam zastrzeżenie do pływaków. Starczyłoby lekkie zapuszczenie linii. Poza tym, czy krawędź natarcia śmigła miała aż tak szerokie okucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 Bardzo fajny rezultat, na początku trudno się połapać który to model... Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 Model ładnie zrobiony, ale na pierwszy rzut oka wygląda jak 72, gdyby nie wnętrze, kalki i Twój opis, to miałbym problem z przypisaniem go do skali - producent się nie postarał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi