marek Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 Witam wszystkich. Zakończyłam projekt naczepy, jeszcze bez ciągnika ale leży na półce Scania R143. Zmiany do oryginału: - zaczepy do pasów na burtach, - deski na naczepie, - siłowniki zamiast napędu śrubowego na podjazdach, - łańcuchy mocujące podjazdy, - "nadgryzienie zębem czasu". Miłego oglądania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi_td1 Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 Superowa naczepka, ślady użytkowania, stare deski - mistrzostwo , mam taka naczepkę jeszcze w pudle więc Marku pozwolisz, że jeśli się za nią zabiorę to ściągnę co nieco od Ciebie Jeszcze mam pytanie, gdzie trafiłeś tego widlaka, jaka to skala? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartiniOCP Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 Świetna naczepa. Gratki. pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 Fajnie, tak trzymaj i się rozwijaj w tym kierunku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek Posted February 7, 2013 Author Share Posted February 7, 2013 Dzięki za pozytywne opinie. adi korzystaj ile chcesz, a odnośnie widlaka niby to 1:24 ale wydaje się trochę za duży. Tu masz linka skąd ja kupiłem: http://allegro.pl/wozek-widlowy-podnosnik-paletowy-dzwig-skala-1-24-i2945164354.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truckerek93 Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 Pewnie było oo tym w warsztacie ale siłowniki powinny być dwustronnego działania. Tak poza tym ładnie zmęczona naczepa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi_td1 Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 Dzięki za pozytywne opinie. adi korzystaj ile chcesz, a odnośnie widlaka niby to 1:24 ale wydaje się trochę za duży. Tu masz linka skąd ja kupiłem: http://allegro.pl/wozek-widlowy-podnosnik-paletowy-dzwig-skala-1-24-i2945164354.html Przyjmijmy, że to wózek o udźwigu 8-10t więc może być duży dzięki za link Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeka6 Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 Piekna naczepa Marek, slady eksploatacji wyszly Ci wysmienicie, a i te beczki na palecie tez pierwsza klasa, tak trzymaj . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol_Max Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 Teraz brakuje tylko czegoś co by tą przyczepę ciągnęło i czegoś na przyczepę Świetna robota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek Posted February 7, 2013 Author Share Posted February 7, 2013 Już na półce leży Scania R143, ale teraz na tapecie Unimog. Dzięki za opinie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grubyjg Posted February 9, 2013 Share Posted February 9, 2013 Kawał dobrej roboty. Gratuluje modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu126 Posted February 9, 2013 Share Posted February 9, 2013 Podzielam entuzjazm kolegów jednak dla mnie to deski za bardzo "zmęczone" nawet jak na taką naczepę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viking88 Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 Kunszt jakim się wykazałeś poprzez nadanie tej naczepie i całemu osprzętowi realizmu jest po prostu fantastyczny. P.S. Też przymierzam się do zakupu tej naczepy a w międzyczasie zastanawiam się nad jej koncepcją i powiem szczerze, że dzięki Twojej pracy naszły mnie nowe inspiracje. W jaki sposób udało się Tobie zrobić to "stare" drewno Jeszcze raz gratuluję pracy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadzior Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 Jest na co patrzeć. Gratuluję udanej naczepy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark666 Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 Fajnie wyszła. . Tylko jedno mnie zastanawia---- masz tam wyciągarkę, a burta na skrzyni zamknięta. Łańcuch raz dwa by ją zniszczył podczas pracy. Ode mnie 10,0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts