Dumo Napisano 7 Marca 2013 Autor Share Napisano 7 Marca 2013 Gąski skończone zalakierowane: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Bardzo mi się podoba twoje wykonanie. Nie przesadź z syfieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Ale wypasiona szpara z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Marca 2013 Autor Share Napisano 7 Marca 2013 Duża szpara bo potężne powiększenie, na aparacie już większego macro nie zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Ładnie wygląda, dajesz z brudzeniem Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Stary, ale tej szpary tam nie powinno być, obojętnie czy fotka jest robiona aparatem na makro czy teleskopem Hubble'a i to jest podstawowy błąd związany ze szpachlowaniem modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Marca 2013 Autor Share Napisano 7 Marca 2013 Tamiyi nowej z reguły nie szpachluję a gołym okiem ledwo co to widać to po co kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Gówno prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Tamiyi nowej z reguły nie szpachluję a gołym okiem ledwo co to widać to po co kombinować. No tu się nie zgodze, nawet przy pięknym spasowaniu u mnie dałem szpachli, bo było widać jak cholera. Tak samo na złączeniach połówek (przód i tył) błotników. Mogłeś coś z tym zrobić przecież... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Marca 2013 Autor Share Napisano 7 Marca 2013 Z tyłu nie ma żadnych szpar, tak rzucony jest dziwnie cień. Krzysiu śpiesze się, terminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 To Ty nawet nie wiesz o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Jako ,że się znamy trochę powiem tak: Gaski - malowanie do pupy Malowanie bryły - po prostu śliczne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 No ale nie mów mi, że czasu na szpachelke nie było, mnie to zajęło 1,5min razem ze szlifowaniem. I nie z tyłu, a po środku, Tamka podzieliła błotniki w poprzek na 2, pierwsza część jest razem z nadbudówką, druga z częścią silnikową, tak gdzie się stykają naturalnie wychodzi szpara/nierówność, a akurat tam jej nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 łaaaa... szpara jak rów mojej teściowej Dumo Design Studio jak zawsze dajesz czadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Spoko, Rafał nawali błotka na przód i po szparze ślad zaginie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Marca 2013 Autor Share Napisano 8 Marca 2013 Panowie jak zwykle musztarda po obiedzie trzeba było wcześniej zwrócić uwagę, od dawna prowadzę warsztat, na nowo malować nie będę. Jako ,że się znamy trochę powiem tak:Gaski - malowanie do pupy Malowanie bryły - po prostu śliczne!!! Dzięęki Danielu Co do gąsek nie robiłem tym razem żadnych płukanek bo i tak to zanika pod brudzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Panowie jak zwykle musztarda po obiedzie trzeba było wcześniej zwrócić uwagę, od dawna prowadzę warsztat, na nowo malować nie będę.I tu się z tobą zgodzę. Tak więc nie płaczmy nad rozlanym mlekiem. Masz potencjał to coś wymyślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 O szpachlowaniu musimy przypominać, ale pomalować to nie zapomniał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Spoko, Rafał nawali błotka na przód i po szparze ślad zaginie. ciekawe podejście a miał byc lekko usyfiony górna płyta też jest nie teges...malowanie świetne ale gąski jakieś takie dziwne , szczególnie te przetarcia od kół jezdnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Marca 2013 Autor Share Napisano 8 Marca 2013 O szpachlowaniu musimy przypominać, ale pomalować to nie zapomniał? A skąd ja miałem wiedzieć że tam nie miało być linni podziału na przykład. Mogłem oczywiście zaszpachlować wszystkie szpary i linie aaa cooo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Panowie jak zwykle musztarda po obiedzie trzeba było wcześniej zwrócić uwagę, od dawna prowadzę warsztat, na nowo malować nie będę. Jako ,że się znamy trochę powiem tak:Gaski - malowanie do pupy Malowanie bryły - po prostu śliczne!!! Dzięęki Danielu Co do gąsek nie robiłem tym razem żadnych płukanek bo i tak to zanika pod brudzeniem. Dobrze wiedzieć bo gdzieś za miesiąc będę miał z nimi pierwszą styczność więc za pewne będę pisał o porady ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Panowie jak zwykle musztarda po obiedzie trzeba było wcześniej zwrócić uwagę, od dawna prowadzę warsztat, na nowo malować nie będę. No ale przejrzałem inne i każde jest pod takim kątem, że tego nie widać. A tak to patrz na zdjęcia w necie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Marca 2013 Autor Share Napisano 8 Marca 2013 Danielu ja zawsze do usług Krzysiu no trudno w następnym isu będę pamiętać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Marca 2013 Autor Share Napisano 13 Marca 2013 Pierwsza warstwa brudzenia, russian earth + eurpean earth mig: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 Oooo, lubię tą wannę Ogólnie najgorzej wychodzą Ci obicia. Wiem wiem, mnie też. Ciężko je zrobić, choć na tym modelu zdecydowanie lepsze niż na Twoim poprzednim. Kolory i brudzing bardzo przyjemne, fajnie stonowane, a merytorycznie na konstrukcji się nie znam, więc dla mnie całość na tym etapie wygląda bardzo okej Chętnie spojrzę jaki będzie finał zmagań Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi