Jump to content

Rozcieńczalnik do Pactry?

Recommended Posts

Szukam rozcieńczalnika do pactry? Takiego którego można zakupić w casto albo innym sklepie budowlanym. Znalazłem na innym forum informacje co do rozcieńczalników miedzy innymi do pactry ale niestety były tam wymienione specyfiki innych firm modelarskich które kosztują majątek jak na mój portfel. Chciałbym znaleźć jakiś rozcieńczalnik który jest tani i łatwo dostępny w sklepach budowlanych.

Dzięki z góry za pomoc.

Pozdrawiam

i spróbuj edytowany rozcieńczalnik pactry. Naprawdę warto

dedykowany

Mała konfrontacja

Thinner pactry ~5zł -10ml 50 zł-100ml

wóda 100ml ~5 zł oczywiście koszta trzeba doliczyć za nieumyślne spowodowanie braków

mr.Color Leveling 110 ml ~20 zł za ~60 zł są 400ml

Witam

Zakupiłem ten rozcieńczalnik z gunzy leveling i farbka z pactry zamiast się rozcieńczyć to zgęstniała. Czy to normalne?

Pozdrawiam

W jakich proporcjach rozcieńczałeś, czy próbowałeś tylko na jednym kolorze? Przyznam szczerze że jestem zaskoczony efektem

W jakich proporcjach rozcieńczałeś, czy próbowałeś tylko na jednym kolorze? Przyznam szczerze że jestem zaskoczony efektem

Do eksperymentu wykorzystałem starsza farbkę dokładniej to a14brown i było jej trochę na dnie dodałem do tego 1ml rozcieńczalnika gunzy i na początku fajnie a potem farba zgęstniała a potem dodałem znowu z 0.5ml i to samo. Narazie nie próbowałem z innymi kolorami.

Witam

Zakupiłem ten rozcieńczalnik z gunzy leveling i farbka z pactry zamiast się rozcieńczyć to zgęstniała. Czy to normalne?

Pozdrawiam

A ja nie jestem zaskoczony jak mi polecił ten rozcienczalnik jeden z Kolegów z Forum ,też sie wku..włem bo jak wlałem do farby to mi zgęstniała ale to normalne ,nalej wiecej rozcienczalnika aż konsystencja będzie OK/słynne mleko / ja leje na oko ale tak cos ok.1 częśc farby 5 częśći może 4 levelinga ,to jest naprawdę bardzo dobra i chyba najlepsza kombinacja z ta farbą i wódka nawet w minimalnym procencie nie dorównuje ,maluj mocno rozcienczoną transparetne warstwy na niskim cisnieniu ponizej 1 bara ,kilka warstw ,nie zaprzeczalny plus to to że farba bardzo szybko schnie i po kilkunastu min można maskować oczywiscie jesli dasz dobry podkład/gunze ,tamka/

tę foke maluje własnie taką mieszanką

dsc1979s.jpg

ja leje na oko ale tak cos ok.1 częśc farby 5 częśći może 4 levelinga ,to jest naprawdę bardzo dobra

Gdybym rozcieńczył ja w takich proporcjach to farba by wylazła z tej małej buteleczki ale popróbuje jeszcze w większych proporcjach. A już chciałem wywalać ten rozcieńczalnik do kosza i iść po wódę (nie tylko w celach modelarskich). Wypróbuje tez inne specyfiki, trzeba się uczyć przecież ;D co tam że do sesji trzeba się by pouczyć (drugie terminy czekają)