adam juszczak Napisano 10 Lutego 2013 Share Napisano 10 Lutego 2013 Zacząłem od "postawienia" budynku ,którym ma być młyn wodny. Tradycyjnie odlewy gipsowe Budynek główny Budynek młyna ,dachówka z masy samoutwardzalnej Wykusze do budynku głównego Wstępny zarys całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Lutego 2013 Share Napisano 10 Lutego 2013 Już łapki zacieram. Super budynek. Jak ty wykonujesz takie odlewy? Skąd bierzesz formy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 10 Lutego 2013 Autor Share Napisano 10 Lutego 2013 Samorobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 A może byś ty jakiś film nakręcił i na DVD go rozprowadzał. Napewno wielu chętnych by się znalazło. A można prosić o zdjęcie takiej foremki? I czy ty za każdym razem je wykonujesz czy używasz wielokrotnie, bo każda twoja dioramka przedstawia coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 12 Lutego 2013 Autor Share Napisano 12 Lutego 2013 Zawsze robię nowe formy,potem fakturuję powierzchnie w zależności od rodzaju scenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 12 Lutego 2013 Autor Share Napisano 12 Lutego 2013 Wstępnie obrobiłem budynek młyna Dorobiłem dachówki na wykuszach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 Jak zawsze ładnie. Może byś jakiś SBS z tymi dachówkami zapodał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 5 Marca 2013 Autor Share Napisano 5 Marca 2013 Zmieniłem budynek na nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 10 Marca 2013 Autor Share Napisano 10 Marca 2013 Z profili Pustructa zacząłem dorabiać elementy budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 Ahaa...... Jakie pojazdy planujesz użyć na dio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Marca 2013 Share Napisano 11 Marca 2013 W milczeniu oglądam sobie to dzieło. Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 11 Marca 2013 Autor Share Napisano 11 Marca 2013 Jakie pojazdy planujesz użyć na dio? 2może 3 Sdkfz.251,Opel Blitz ewentualnie Maultier,myślałem o Sdkfz.231.Inne jeszcze zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 myślałem o Sdkfz.231 Jeśli to mają być pojazdy z Panzer-Lehr, to SdKfz 231 w niej nie było. A domek wygląda pysznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 12 Marca 2013 Autor Share Napisano 12 Marca 2013 Mam trochę inne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Mam trochę inne informacje. Czyli nie "trochę", ale "zupełnie" inne. Tytuł dioramy odnosi się do okresu przed, czy po październiku 1944? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 12 Marca 2013 Autor Share Napisano 12 Marca 2013 Przed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 No to nie było SdKfz 231. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 12 Marca 2013 Autor Share Napisano 12 Marca 2013 Jakoś jest to potwierdzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 12 Marca 2013 Autor Share Napisano 12 Marca 2013 Bo znalazłem 2 zdjęcia zniszczonych wRouen i Charleville,przynajmniej takie opisy są po fotkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 No, ale według raportów dywizji była tam tylko jednak kompania samochodów pancernych w całości wyposażona w SdKfz 234/2. Potwierdzają to także raporty dostaw sprzętu do tej dywizji. Żadne inne samochody pancerne w tych dostawach nie występują. Po październiku już nie wszystko jest takie jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 13 Marca 2013 Autor Share Napisano 13 Marca 2013 No właśnie,zresztą w książce "Panzer Lehr Division" Steinhardta nie wspomniano o nich a jednak zdjęcia są opisane właśnie jako Rouen,Charleville i jest jedno u Jentza z walk o St.Lo.Chyba sobie daruję 231 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 Nie mam teraz pod ręką map, ale na pierwszy rzut oka widać, że Rouen, to zupełnie poza rejonem działania i odwrotu Panzer-Lehr. St. Lo także było poza prawym skrzydłem obrony dywizji. Jedyne co by mogło pasować, to Charleville, ale w momencie, kiedy walki przeniosły się w ten rejon oddziały niemieckie były już bardzo wymieszane, a Panzer-Lehr (a właściwie to co z niej zostało) składała się z trzech niezależnych grup bojowych zasilonych, o ile pamiętam, pododdziałami z innych dywizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 19 Marca 2013 Autor Share Napisano 19 Marca 2013 Zacząłem dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Dach ma się ku końcowi; Z profili Plastructa zrobiłem młyńskie koło Zacząłem też mostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi