Garek Napisano 19 Sierpnia 2007 Share Napisano 19 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam Panowie!! Własnie dostałem paczkę z nowym modelem!! Tak sobie myślę jak by go tu pomalowac łądnie?? Może podsunie mi ktoś jakiś pomysł?? No i zabrałem się za robotę!! W ostatnich dniach odebrałem aerograf który pomógł mi wybrac tornado-a zresztą w wielu sprawach mi doradza jak się pytam za co jestem mu wdzięczny!! i jutro pomaluję, ramę, silnik i pale małych elementów Edytowane 19 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniawa Napisano 19 Sierpnia 2007 Share Napisano 19 Sierpnia 2007 Siadam w pierwszym rzędzie. Niestety na kolor nie mam pomyslu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 19 Sierpnia 2007 Share Napisano 19 Sierpnia 2007 Żółty jak słońce ,wściekły jak pies to zap-----la Pekaes! Albo srebrny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 19 Sierpnia 2007 Share Napisano 19 Sierpnia 2007 masz identyczny aero jak ja:D tez niedawno go zakupilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 19 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2007 Żółty jak słońce ,wściekły jak pies to zap-----la Pekaes! Albo srebrny. Też już tak myślałem ale nie chce kopiowac, gdyż jest już TURBOSTAR w barwach PKSu. hehe... Myślałem już nad kolorem takim jaki jest czyli ładną kośc słoniową zrobic, albo nad czerwonym. Za malowanie kabiny jeszcze się nie biorę więc czekam na wszystkie propozycje. Ogólnie IVECO w przyszłości będzie cholowane przez cholownik Renault Magnum, bo chce zrobic cos ala DRUZGAŁA. Ale do tego jeszcze daleko i muszę skończyc jedno!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 19 Sierpnia 2007 Share Napisano 19 Sierpnia 2007 może taki projekt zrób, mi się bardzo podoba:) albo coś takiego(zdjęcie z internetu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 19 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2007 kozi84 bardzo podoba mi sie ten model!! Właśnie tak myślałem o czerwonym kolorku. Jak myślicie? nikt sie nie obrazi jak trochę pościągam bajerków z niego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Sierpnia 2007 Share Napisano 20 Sierpnia 2007 A kto ma się obrazić??.Pisałeś że masz iveco ale nie napisałeś jakie. Ciekawe od czego ten silnik na naczepie . W ivec-u też jest tyle ruchomych części.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 20 Sierpnia 2007 Share Napisano 20 Sierpnia 2007 Otwiera się tylko maska i kabina się unosi ,a reszta do dzieło autora tego modelu-bardzo ładne zresztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 21 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2007 No właśnie przyniosłem części z warsztatu: główna częśc silnika i reszta drobnicy a panowie, jak malowac silnik?? tak jak jest w częściach czy najpierw złożyc wszystko i dopiero?? i takie samo pytanko co do ramy- pozakładac zbiorniczki i wszystkie skrzyneczki czy wsjo oddzielnie tak jak na załączonym obrazku?? Jak dobrze pójdzie to po południu pomaluję już na właściwy kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 21 Sierpnia 2007 Share Napisano 21 Sierpnia 2007 Ja maluje wsio odzielnie, ale jeśli np. w silniku jest 5 części do pomalowania na czarno, to wtedy je sklejam i maluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 21 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2007 to ja w takim razietez pomaluje oddzielnie. jak coś nie będzie pasowało to podszlifuję, a ja skleję to nie dojdę do wszystkich zakamarków!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 21 Sierpnia 2007 Share Napisano 21 Sierpnia 2007 ja zawsze maluje kazdy element osobno:). Tak jest wygodniej:). A jak masz aero to w sumie jeszcze lepiej:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 Nie no, jak tylko sie da, to najpierw sklejaj a potem maluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 26 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2007 No i zabrałem się za malowanie. Pomalutku, pomalutku opanowałem sztukę malowania aerografem i jakos mi to wyszło. Tak się prezentuje silnik: niestety dużo robiłem w nocy i fotki są bardzo niewyraźne więc daje już gotowe wsjo jak w ramie już siedzi tak wygląda zbiornik- jeszcze tylko korek na wlew a tu cała rame z silnikiem, zbiornikiem i paroma szczegółami, na pierwszej fotce zbiornik jest jeszcze podparty bo się dopiero co przykleił, ale na drugiej jest już ok Narazie tak to wygląda. Dalsze prace ruszą dopiero pod koniec tygodnia gdyż teraz lecem sobie z tatuśkiem w traske i mnie nie będzie. Ogólnie byłem ostatnio w lakierni, zakuoiłem lakier na kabine i tak sobie myślę jakby to wyglądało jakbym błotniki przy tylniej osi pomalował na ten sam kolor?? na jaki kolorek pomalowac panowie felgi jeszcze mi podpowiedzcie?? bo ogólnie model będzie żółciutki. 3mcie się!! Bajos!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 26 Sierpnia 2007 Share Napisano 26 Sierpnia 2007 Hm, napisałeś "zakuoiłem" Co do modelu to mnie się ta kolorystyka podoba. Wykonanie też wygląda na dobre, tylko te nieostre fotki do niczego się nie przydają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Garek ja jestem leniem,czy używasz kompresor czy butle. Jeśli kompresor to ile dałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 31 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Garek ja jestem leniem,czy używasz kompresor czy butle. Jeśli kompresor to ile dałeś. Nie no ja mam w garażu kompresor więc używam go. Nie kupowałem poprostu miałem już!! A fotki obiecuje poprawic. Na szybko je robiłem przed wyjazdem i dlatego tak wyszło;/ Sorki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 6 Października 2007 Autor Share Napisano 6 Października 2007 Oj ale dawno nie pisałem. Model jest już w 75% skończony, dzisiaj położe lakier na kabine i będzie git. Ale to dziś. Teraz zaległości Jak sklejałem ramę niechcący ją strąciłem i urwało się przednie zawieszenie;/ Te małe bolczyki które trzymają całą tarczę i koło się pourywały i musiałem je zrobic. musiałem porozwiercac dzióry i zrobic nowe bolczyki... jak już uporałem się z osią skrętną zabrałem się za kabine. Najpierw zrobiłem zawiasy do drzwi z pudełek od TicTaców i po wyschnięciu kleju przykleiłem do reszty No a potem to już przygotowania do malowania. Podkład... w między czasie zrobiłem felgi, przednie już gotowe a w tylnich jeszcze musze pomalowac piasty . A rama jest już gotowa i czeka na koła i kabine. Prezentuje się tak... Części już leża w piwnicy i się ogrzewają przed nałożeniem lakieru... hehe...!! Przy pomyślnych wiatrach w przyszłym tygodniu może kabina zawiśnie na zawiasach na ramie. Tylko potrzebuje jeszcze farbek lub pisaków żeby pomalowac światła, więc do końcowego efektu jeszcze troche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 7 Października 2007 Share Napisano 7 Października 2007 Zmniejsz rozdzielczość kabina bo nic nie wydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Października 2007 Share Napisano 7 Października 2007 Zmniejsz rozdzielczość kabina bo nic nie wydać. Śpieszysz się gdzieś jak nie, to pisz zrozumiale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 7 Października 2007 Autor Share Napisano 7 Października 2007 Zmniejsz rozdzielczość kabina bo nic nie wydać. Czego rozdzielczośc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 8 Października 2007 Share Napisano 8 Października 2007 Sorki. zmniejsz rozdzielczość fotek kabiny bo są nie wyraźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 8 Października 2007 Share Napisano 8 Października 2007 Fotki rzeczywiście są za duże i nie można zobaczyć ich w całości. Natomiast z tego co się dopatrzyłem to napiszę tak: bardzo ładnie sklejone, mega duży plus za otwierane drzwi, podoba mi się też kolorystyka podwozia i silnika, jedynie co mnie rozbawiło to trochę zabawnie te akumulatory pomalowałeś: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 8 Października 2007 Autor Share Napisano 8 Października 2007 Własnie tak myślę żeby je poprawic bo tak dziecinnie wyglądają. hehe... a na przyszłośc zmniejsze rozdzielczośc zdięc. Sorki chłopaki. Bajo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi